Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ" ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ



Λοιπόν η ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ συνεχίζει ακάθεκτη ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ!

ΡΩΤΑΕΙ, ΨΑΡΕΥΕΙ, ΕΚΜΑΙΕΥΕΙ, ΓΥΡΙΖΕΙ, ΜΥΡΙΖΕΙ, σπάει την συνωμοσία της σιωπής του τοπικού κατεστημένου το οποίο ενέταξε προσφάτως στο δυναμικό του και μερικούς ηγετικούς. μεγάλους κοινωνικούς αγωνιστές, αντιστασιακούς της καργαριστερής διοίκησης του δήμου, δια να συνεχίζει απρόσκοπτα την υπηρεσία των ίδιων συμφερόντων που ελέγχουν τον δήμο.

Άκου τι μάθαμε εψές, μετά το πέσιμο της κουρτίνας που είχε φτιάξει η ΟΜΕΡΤΑ των ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ για το σκάνδαλο του διορισμού Ευθυμίου σε θέση μετακλητού υπαλλήλου του δήμο.

Το ήξεραν πολλοί αναγνώστη μου. Εμείς οι μαλάκες το μάθαμε εχθές.

Και κάνανε τουμπεκί ψιλοκομμένο. ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ (σου λέει).

Και ΟΛΟΙΜΑΖΙ - (μία λέξη είναι αυτό, δεν είναι "συνεργαζόμαστε για να κάνουμε κάτι καλό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (αυτό είναι δύο λέξεις), είναι "σκεπάζουμε την παρανομία και την αυθαιρεσία ΟΛΟΙΜΑΖΙ" - είναι η "εχεμύθεια" της νομής - μία λέξη) - ΟΛΟΙΜΑΖΙ (πλην καναδυό) λοιπόν φρόντιζαν απλά να μην το μάθουμε εμείς οι κακοί.

Που στις λέμε και σένα τις "εμορφιές" της εξουσίας (που δεν αλλάζει, ίδια είναι τα τερτίπια της) μέσα από την ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ και δεν είμαστε .... της εχεμύθειας.

Λοιπόν σήμερα έχουμε νέο ΣΟΒΑΡΟ θεσμικό θέμα για τον δήμο να σου αποκαλύψουμε αναγνώστη μου.

Τον δήμο Χαλανδρίου στον οποίο ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ πλέον βήμα - βήμα αλλά με σχέδιο, η θεσμική δημοκρατική λειτουργία μέσα από τα θεσμικά του όργανα και υποκαθίσταται από το διοικητικό μοντέλο το οποίο πραγματικά πίστευαν και πιστεύουν πάντα οι .... καργαριστεροί: ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ, ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ που λογοδοτούν ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και τον ΑΡΧΗΓΟ απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας τον ρόλο των εκλεγμένων.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην εκπροσώπηση του δήμου στην επιτροπή - λέει - των "εμπλεκομένων φορέων" δηλαδή των ΙΔΙΩΤΩΝ που διαχειρίζονται τα χρήματα του ΕΣΠΑ για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ και στο οποίο ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ των χρημάτων και οι δράσεις των κοινωνικών ψευτοδομών (πόσα θα μοιραστούν σε ημέτερους και τι θα μείνει για κανένα κιλό φακή για τους απόρους).

Εκεί συμμετέχει ΕΝΑΣ εκπρόσωπος του δήμου, ένας της εκκλησίας και αρκετοί των εταιριών και ΜΚΟ διαχείρισης που κάνει την μοιρασιά.

Λοιπόν εδώ και κάποιες βδομάδες (δεν ξέρουμε ακριβώς πόσες αλλά έχει σημασία και θα το μάθουμε) τον δήμο σε αυτή την επιτροπή που η κωλοφυλλάδα θα αποκαλεί από δω και πέρα για να συνενοούμαστε  " ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΖΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝΕ" (ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ εννοούμε)  .....

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Η (παραιτηθείσα) ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ και ΘΕΣΜΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - η κα Μάζη δηλαδή ή η  αντικαταστάτρια της που δεν έχει ορισθεί ακόμα), δεν τον εκπροσωπεί κάποιος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ή ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ του (δηλαδή ΝΟΜΙΜΟΣ και ΛΟΓΟΔΟΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ)

 ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ - εντελώς παράνομα - ο "τύπος" (έκφραση του δημάρχου που δανειζόμαστε) εκείνος που είναι στο ΔΣ της ΦΛΥΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφού διορίστηκε εν κρυπτώ να κάνει τον μυστικοσύμβουλα του Ρούσσου για να πληρώνεται από τον δήμο .... εντελώς ανιδιωτελώς, βεβαιως - όχι όπως οι παλιοί -  αλλά που όμως δεν μπορεί να έχει ΚΑΜΙΑ αποφασιστική αρμοδιότητα (163-6 του 3584/2007): Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ!

Κάποια μέλη της ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ από το δημοτικό συμβούλιο Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής  - εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων που διατηρούν στοιχειωδώς την αξιοπρέπειά τους και την αίσθηση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, μαθαίνω ότι είναι ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΜΥΔΙΑ αλλά "δεν θέλανε - σου λέει - να γράψει η Πλατεία" (Μικροπολιτική τουλάχιστον το λένε αυτό, να βάζεις το "πολιτικό κόστος" και τις διαπροσωπικές σχέσεις ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το θεσμικό σου καθήκον. Πάνω από όλα πώς θα πληγεί η Πλατεία ..... ακόμα και μερικοί που μας έχουν ζητήσει πολλές φορές να τους φιλοξενήσουμε και να τους προβάλουμε).

Και απαιτούν μαθαίνω  να εκπροσωπεί τον δήμο στην επιτροπή "ΜΑΖΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ" ο/η ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ώστε να υπάρχει ΘΕΣΜΙΚΑ υπόλογος για τις αποφάσεις που παίρνονται και να τις μεταφέρει ΑΙΡΕΤΟΣ στην "από πάνω" επιτροπή, που ουσιαστικά λαμβάνει ΟΛΕΣ τις αποφάσεις (αυτή της ΕΤΑΙΡΊΑΣ δηλαδή - μην γελιέστε ότι έχετε δημοκρατία - ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΙΑ έχετε).
Ζητούν δηλαδή απλά να υπάρχει έστω μια στοιχειώδης, υποτυπώδης σύνδεση της επιτροπή αιρετών με ... τα αφεντικά και να μεταφέροτναι οι απόψεις τους και αποφάσεις τους.
Που μέχρι τώρα ήταν όλες οι αποφάσεις της επιτροπής αιρετών   ΟΜΟΦΩΝΕΣ, δεν υπήρχε και κανένα θέμα.
Αλλά λένε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ καπέλο σε αιρετούς ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.  Δεν γίνεται, δεν κολλάει ρε φίλε ....

Όμως φαίνεται ότι η διαχείριση των χρημάτων του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ δεν αντέχει ούτε αυτή την "περιορισμένης ευθύνης" στοιχειώδη, κολοβή και προβληματική δημοκρατική λειτουργία. 

ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΓΟΥ (στο κτίριο σκάνδαλο).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ - ΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ.

ΚΑΙ - παρόλο που εξέφρασε την ενόχλησή της η κα Μάζη που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει το όνομά της σε εφημερίδες - πόσο μάλλον σε ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ - εμείς αναγκαζόμαστε και την ρωτάμε δημόσια:

ΚΥΡΙΑ ΜΑΖΗ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ "ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ" ΗΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ;

Εμείς σας καλούμε να προτάξετε το θεσμικό σας καθήκον, της κακώς εννοούμενης παραταξιακής πειθαρχίας και να πείτε την αλήθεια στον λαό του Χαλανδρίου για το τι σημαίνει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ και γιατί αναγκαστήκατε να παραιτηθείτε για να προστατέψετε την αξιοπρέπειά σας.

Θα προσφέρετε ΥΠΗΡΕΣΙΑ στην κοινωνία αλλά και την ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και όχι της πάρτης κα Μάζη αν το κάνετε.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε κα Μάζη, δεν είναι τυχαίο συντρόφισσα, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις μίλησε για ένα άλλο μοντέλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης το είπε,  έχοντας διαγνώσει ότι αυτή η ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ κατάσταση των ψευτοκοινωνικών ψευτοδομών δεν μπορεί να συνεχίσει και χριεάζεται παρέμβαση.

Αυτά τα λέγατε και σεις της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ προεκλογικά κα Μάζη, τα γκαρίζαμε και μεις.
Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ, συνεχίζουμε να τα λέμε τα ίδια.

ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ κα ΜΑΖΗ, το ξέρετε!

Σας προκαλούμε, σας παρακαλούμε να πείτε δημόσια την αλήθεια για τους λόγους της παραίτησής σας για να συμβάλλετε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές.
Οι αλλαγές για όσους έχουν ανάγκη ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Και που γίνοτναι κάθε μέρα και περισσότεροι.

ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, κα Μάζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου