Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Γ. Καραμέρου με μέλη Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου «ο Αγ. Κωνσταντίνος»




Ο Πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου «ο Αγ. Κωνσταντίνος», κ.κ. Νίκος Κατσούλας και Σμαράγδα Κιούση αντίστοιχα, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, μαζί με μέλη του Συλλόγου τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο, ώστε να συζητήσουν προβλήματα των διαμενόντων στις εργατικές κατοικίες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι του βόρειου τομέα Αθηνών, κ. Καλλιόπη Βέτα και κ. Πέτρος Δαμιανός, οι κάτοικοι έθεσαν το ζήτημα της έλλειψης ανελκυστήρα από δεκατρείς τετραόροφες πολυκατοικίες, πρόβλημα που καθιστά την καθημερινότητα των - ηλικιωμένων κυρίως - κατοίκων προβληματική.

Πρόκειται για υπόθεση που υφίσταται από το 1977 οπότε και ανεγέρθησαν οι εν λόγω οικοδομές. Ο κ. Καραμέρος, στη διάθεση του οποίου τέθηκαν αναλυτικά στοιχεία και τεχνικές μελέτες, εξήγησε τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική και οριστική διευθέτηση του θέματος, ενώ δεσμεύθηκε ότι για την επιτυχή έκβασή του, θα πιέσει από κοινού με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες κοινωνικής πολιτικής και οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομικών, που θα πρέπει να εγκρίνει την πιθανή δαπάνη.

Οι κάτοικοι της περιοχής έθεσαν επιπλέον και το ζήτημα των περίπου δέκα σπιτιών που βρίσκονται στο ρέμα Σαπφούς, στην περιοχή πίσω από τον ΟΤΕ, και απειλούνται από υπερχειλίσεις κατά τη διάρκεια νεροποντών. «Η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση έχει αλλάξει κατά πολύ και τη μορφή του πλημμυρικού φαινομένου. Αν μέχρι σήμερα οι προσπάθειες μας για τα αντιπλημμυρικά ήταν εντατικές, πλέον, η σφοδρότητα των φαινομένων μας κρατούν σε συνεχή εγρήγορση για εξεύρεση νέων μεθόδων αντιμετώπισης, μετά και την σφοδρή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας» σημείωσε ο κ. Καραμέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου