Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Στην τελετή μνήμης και τιμής των πεσόντων πυροσβεστών ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα




Αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους πυροσβέστες που άφησαν την τελευταία τους πνοή εν ώρα υπηρεσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος παρέστη σήμερα στην τελετή ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Κ.Ε. στο Χαλάνδρι, ο κ. Καραμέρος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους πυροσβέστες που επιτελούν το μέγιστο λειτούργημα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών, όσο και με τους συγγενείς των πεσόντων ηρώων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής - που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την καθιέρωση της 12ης Νοεμβρίου ως Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών- το παρόν έδωσαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πολιτικής προστασίας Γιάννα Τσούπρα, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ και πλήθος αξιωματικών.

Η 12η Νοεμβρίου είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 73 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου