Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ



Το πρωί σας ενημερώσαμε  για την είδηση και τις επιστολές των κ.κ. (και συναδέλφων) Θ. Βαρδουλάκη και Γ. Θωμά που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.
Πριν από λίγο λάβαμε την παρακάτω πολύ σκληρή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


« μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας».



Η διατεταγμένη «ανεξαρτητοποίηση» του κ. Θωμά Βαρδουλάκη.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε χθες βράδυ ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος της δημοτικής παράταξης «Μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας» κ. Θωμάς Βαρδουλάκης.

Αντί της έντιμης παραίτησης και παράδοσης της έδρας στην παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, ο κ Βαρδουλάκης επέλεξε τον δρόμο της αποστασίας.

Η επιλογή του αυτή όπως ο ίδιος έχει δηλώσει από 18-10-2015 στον επικεφαλής της παράταξης, έγινε κατ΄ επιταγή της κομματικής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ πρωτοβάθμιας υγείας, και της παρέμβασης προς την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ της αντιδημάρχου Χαλανδρίου κας Χριστούλη, προφανώς λόγω της αντιπολίτευσης που ασκεί στην διοίκηση του Δήμου η παράταξη μας.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να ληφθει υπόψη και η προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξεύρεσης «προθύμων και κομματικά υπάκουων» για μια ελεγχόμενη διαχείριση των αντιδράσεων εν όψει του αποφασισμένου κατά πληροφορίες μας, κλεισίματος των ιατρείων του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Κάτω Χαλανδρίου.

Στις 19 Οκτωβρίου, μια μέρα μετά την ενημέρωση από τον κ. Βαρδουλάκη για την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί γιατί “δεν άντεχε άλλο την πίεση από την κομματική οργάνωση” , ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Θωμάς του απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 19-10-2015

Αγαπητέ κ. Βαρδουλάκη

Χθες 18/10/2015 με ενημερώσατε ότι πρόσφατα γίνατε μέλος της κομματικής οργάνωσης Γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μου είπατε από την Κομματική οργάνωση σας ετεθη θέμα κομματικής πειθαρχίας στις διατάξεις του καταστατικού, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορείτε να είστε μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης « Μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας» και σας ζήτησαν να αποχωρήσετε και να ανεξαρτητοποιηθείτε !!!!!!!

Δηλαδή από μέλος μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ παράταξης να γίνετε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ μεμονωμένος !!!!!

Από τα αναφερόμενα από εσάς προκύπτει ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα διαφωνίας με την παράταξη, είτε με τον επικεφαλής, είτε με τις αρχές και την εν γένει στάση της παράταξης απέναντι στα προβλήματα του Χαλανδρίου, αλλά ότι η αποχώρηση από την παράταξη με την οποία εκλεχτήκατε Δημοτικός Σύμβουλος, γίνετε για λόγους καθαρά κομματικής πειθαρχίας απέναντι στο κόμμα στο οποίο ενταχτήκατε.

Από τα γεγονότα αυτά προκύπτει ότι εσείς παραβιάσατε την βασική αρχή, της ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ της Δημοτικής μας Παράταξης. Και διευκρινίζω, όχι γιατί ενταχτήκατε σε ένα κόμμα, τα μέλη της παράταξης είναι ελεύθερα να ανήκουν σε οποιοδήποτε Δημοκρατικό κόμμα, αλλά γιατί θέσατε τις διατάξεις ενός κομματικού καταστατικού υπεράνω των αρχών της παράταξης,

Κατόπιν αυτών θεωρώ ότι το πολιτικά, ηθικά και δεοντολογικά σωστό και πρέπον είναι να υποβάλλετε την παραίτηση σας από Δημοτικός Σύμβουλος και να θέσετε την έδρα στη διάθεση της παράταξης, η οποία έτσι και αλλιώς με βάση το ποσοστό που της έδωσε ο λαός του Χαλανδρίου, ανήκει στην παράταξη « Μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας».

Η επιλογή της ανεξαρτητοποίησης ή της όποιας «συμπόρευσης» σας με άλλη Δημοτική παράταξη παραβιάζει την βούληση των Χαλανδραιων πολιτών, αλλοιώνει το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών και πλήττει βάναυσα βασικές αρχές της Δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι η ως τώρα διαδρομή σας στα κοινά, η παρουσία σας ως ενεργός πολίτης μέσα στην κοινωνία του Χαλανδρίου, το ήθος με το οποίο υπηρετήσατε τα Δημοτικά πράγματα αλλά και η λειτουργία σας στην Δημοτική μας παράταξη, θα σας οδηγήσουν σε μια απόφαση έντιμης πολιτικής στάσης απέναντι στον Λαό του Χαλανδρίου.

Με εκτίμηση

Γιώργος Θωμάς
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης

«Μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας»
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τελικά ο κ Βαρδουλάκης μας διέψευσε.

Από μέλος μιας ανεξάρτητης κομματικά παράταξης, αποφάσισε να γίνει κομματικό ενεργούμενο και πιθανά υποχείριο μιας κομματικής Δημοτικής Παράταξης.

Επέλεξε την ανέντιμη πολιτική στάση της αποστασίας και της « κλοπής» της έδρας από την παράταξη, η οποία σημειωτέον και αν αφαιρεθούν οι ψηφοι του κ. Βαρδουλάκη, πάλι η παράταξη μας δικαιούται 2 έδρες στο Δημοτικό συμβούλιο.

Ο λαός του Χαλανδρίου θα κρίνει και την πράξη και τον άνδρα.

Όλοι τους όμως να είναι βέβαιοι ότι η παράταξη «Μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας» θα συνεχίσει τον αγώνα της για την επίλυση των προβλημάτων των Χαλανδραιων πολιτών, αφήνοντας σε άλλους το έργο της υπακοής σε κομματικές γραμμές, και της εξυπηρέτησης διαφόρων συμφερόντων.

Χαλάνδρι 5 /11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου