Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

O Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 13 Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου ζητά από τον Δήμο την απομάκρυνση του Σχολικού Φϋλακα

Το ΔΣ του Συλλόγου μετά από πολλά παράπονα γονέων αλλά και από την προσωπική του εμπειρία, κατέθεσε στο Δήμο επιστολή  για την άμεση απομάκρυνση από το Σχολείο του Σχολικού φύλακα ως ακατάλληλου, αψυχολόγητου, αντικοινωνικού, επικίνδυνου και εντελώς ανίκανου για την υπεύθυνη και άκρως απαραίτητη αυτή θέση.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε έντονα τις αυθαίρετες και τρομοκρατικές ενέργειες που διενεργούνται σε βάρος του σχολείου μας και των παιδιών μας εκ μέρους ενός ακατάλληλου και εντελώς ανίκανου ατόμου που μόνο σχολικός φύλακας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.
Θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι ενέργειές του, δημιουργούν μέγιστο πρόβλημα στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους που αποφάσισαν απογευματινές ώρες να βρίσκονται στους χώρους του σχολείου για να παρακολουθήσουν μαθήματα παραδοσιακών χορών, ζωγραφικής και γενικότερα εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
Δεν είναι δυνατόν παιδιά πέντε και έξι χρονών να φεύγουν από το σχολείο κλαίγοντας τρομοκρατημένα επειδή διέπραξαν το αδίκημα να παίζουν στον προαύλιο χώρο την ώρα που περίμεναν να ξεκινήσει το μάθημα για το οποίο είχαν έρθει συνοδευόμενα από τους ίδιους τους γονείς τους.
Δεν είναι δυνατόν με το παραμικρό να καλείται η αστυνομία να ξεσηκώνεται η γειτονιά, να έρχονται περιπολικά, αστυνομικοί να περιφέρονται στο προαύλιο, μικρά παιδιά έντρομα να τρέχουν στις αγκαλιές των μητέρων τους γιατί δεν έγιναν αποδεκτές, οι απαράδεκτης συμπεριφοράς απαιτήσεις του φύλακα.
Δεν είναι δυνατόν ο φύλακας να διαπληκτίζεται με γονείς, παιδιά, δασκάλους των δραστηριοτήτων απειλώντας με την άμεση κλήση της αστυνομίας.
Δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί στους γονείς, εκλεγμένα μέλη του ΔΣ σαν κλέφτες και απατεώνες.
Δεν είναι δυνατόν να απαιτεί να παρευρίσκεται στην αίθουσα του μαθήματος χορού μικρών κοριτσιών, να διακόπτει το μάθημα, να ενοχλεί και όταν του γίνεται σύσταση να απομακρυνθεί από το δάσκαλο χορού, από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ μετά από παράκληση γονέων αλλά και από τους ίδιους τους γονείς να βρίζει, να φωνάζει μπροστά στα παιδιά και στο τέλος να καλεί και την αστυνομία.
Δεν είναι δυνατόν στους χώρους του σχολείου μας να τριγυρνάει σαν φάντασμα αυτή η τραγική φιγούρα, ατημέλητος και ακατάστατος, χωρίς διακριτικά της θέσεως και της εργασίας του με παρουσιαστικό μη υγιούς ψυχολογικά και νοητικά ατόμου.
Ενημερωτικά αναφέρουμε πως υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεων ανάρμοστης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς απέναντι σε μαθητές, γονείς και μέλη του ΔΣ.

Για όλα αυτά καταθέτουμε επιστολή έντονης διαμαρτυρίας για τους εξής λόγους:
1. την απρόσμενη διατάραξη της ψυχικής υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους.
2. τον ψυχικό κλονισμό των μαθητών
3. την κατάργηση νόμων, αποφάσεων, κανόνων και ορισμών από θεσμοθετημένα όργανα που όριζαν μέχρι σήμερα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των σχολικών φυλάκων.

Απαιτούμε ως εκ τούτου την άμεση απομάκρυνσή του από τους χώρους του σχολείου μας ως ακατάλληλου, αψυχολόγητου, αντικοινωνικού, επικίνδυνου και εντελώς ανίκανου για την υπεύθυνη και άκρως απαραίτητη θέση του σχολικού φύλακα.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου