Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2016


Σύσσωμη η αντιπολίτευση - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΕΣ στην χθεσινή συνεδρίαση ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ (ΚΟΥΡΑΣΗ, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΩΜΑ (μόνο ως προς το Τ.Π αφού στο δεύτερο μέρος του προϋπολογισμού είχε αποχωρήσει ο Γ. Θωμάς ),  ΝΤΑΒΙΑΣ,  μαζί με τους δύο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, τους κ. Π. Τζούρα και Θ. Βαρδουλάκη αρνήθηκαν θετική ψήφο για  τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2016.

Η παράταξη Λαδόπουλου και ο Θ. Βαρδουλάκης ψήφισαν ΝΑΙ μόνο για το Τεχνικό Πρόγραμμα ενώ με λευκό εξέφρασε τις αντιρρήσεις του ο Παναγιώτης Τζούρας.

Με εξαίρεση την Λαϊκή Συσπείρωση (που δεν ψήφισε με αιτιολογία τα γνωστά επιχειρήματα με τα οποία δεν ψηφίζουν ποτέ προϋπολογισμό,  αγνοώντας και υποβαθμίζοντας την φετινή ιδιαιτερότητα και επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις ευθύνες της διοίκησης του δήμου για την ακραία φορομπηχτική της αντίληψη) ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τον προϋπολογισμό, με το επιχείρημα ότι η αύξηση φόρων - με 15 εκ. ταμειακά διαθέσιμα - είναι πολιτική που δεν μπορεί να επικροτηθεί.

Ο Νταβίας μάλιστα - ως μέλος της Ο.Ε. - είπε ότι " η νομιμότητα αυτής της ακραία εισπρακτικής πολιτικής πρέπει να ελεγχθεί" προαναγγέλλοντας την κατάθεση ενημερωτικού υπομνήματος - προσφυγής στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Με επιφυλάξεις, κριτική, έκφραση διαφωνιών, τοποθετήσεις γεμάτες αιχμές και κάλεσμα προς την διοίκηση για αλλαγή κατεύθυνσης λειτουργίας προς το συλλογικότερο,  σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, και ζητώντας από την διοίκηση σεβασμό των απόψεων όλων των δημοτικών παρατάξεων, έδωσαν τελικά την θετική τους ψήφο στο προϋπολογισμό λόγω "παραταξιακής πειθαρχίας" δύο ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ η κα Χ. Μάζη και ο κος Τ. Ευσταθίου (από τον ΣΥΡΙΖΑ) μεγαλώνοντας τις χθεσινές πολιτικές απώλειες του Ρούσσου.

Για τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και τις έντονες αντιπαραθέσεις Ρούσσου - Νταβία θα ενημερωθείτε ..... προσεχώς. Με ήχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου