Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Διαδημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων προωθούν 5 Δήμαρχοι της Αττικής

Το βηματολόγιο που θα τους οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου της υλοποίησης ενός πλήρους και λειτουργικού Διαδημοτικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, καταρτίζουν αυτό το διάστημα, οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης - Πεύκης. Μάλιστα, ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης προστέθηκε μόλις πρόσφατα στην ομάδα της σχετικής συνεργασίας, συμφωνία που επικυρώθηκε στην τελευταία συνάντηση των πέντε, πλέον, Δημάρχων η οποία πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, στο δημαρχείο της πόλης.

Ως γνωστό, οι στόχοι του Σχεδίου έχουν τεθεί από τις πρώτες κιόλας επαφές: Αλλαγή νοοτροπίας, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, με παράλληλη προώθηση τοπικών υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγουν οι πέντε Δήμοι, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, αλληλοστήριξης και αλληλοσυμπλήρωσης.

Πλέον, οι Δήμαρχοι αναζητούν τα επόμενα βήματα. Μεταξύ αυτών, η εύρεση φορέα τεχνικής, νομικής και οικονομικής στήριξης του πλάνου.

Συμπαραστάτες η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, με τους πέντε Δήμους να συνεχίζουν την ενημέρωση με την επικαιροποίηση των σχεδίων τους σε νέα, σχετική επιστολή που ετοιμάζουν να απευθύνουν προς την Περιφερειάρχη και Πρόεδρου του Συνδέσμου, Ρένα Δούρου.

Υποψήφιος συνεργάτης και η Ε.Ε.Τ.Α.Α. μέσα, κυρίως, από τις έμπειρες υπηρεσίες της σε τεχνικό επίπεδο. Για αυτόν τον σκοπό προγραμματίζεται συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εταιρίας, Κώστα Ασκούνη.

Συμπληρωματικά, οι Δήμαρχοι Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Λυκόβρυσης - Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, συνέχισαν τη μεταξύ τους κουβέντα για την χαρτογράφηση, πλέον, του Διαδημοτικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Όπως συμφώνησαν οι "πέντε", οι μεταξύ τους επαφές – σε κλίμα αγαστής συνεργασίας – θα συνεχιστούν και στο προσεχές διάστημα.

http://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου