Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ψάχνει άλλοθι για την απραξία του στο Μαρούσι ο κ. Πατούλης


Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε σε μία ακόμη απρόκλητη και ακατανόητη επίθεση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ Πατούλη προς την Περιφέρεια Αττικής που βασίζεται μάλιστα σε ψευδείς ισχυρισμούς.
Συγκεκριμένα διατείνεται ότι: "Στις υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο ώριμες μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν στις Πολεοδομικές Ενότητες του Αγίου Θωμά και του Πολυδρόσου. Αυτό που απομένει, είναι να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής το απαραίτητο κονδύλι, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για να προχωρήσουν τα έργα"
Ενημερώνουμε λοιπόν τους Δημότες Αμαρουσίου ότι τα συγκεκριμένα έργα είναι ήδη ενταγμένα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από τα τέλη Οκτωβρίου του 2014(!) και συγκριμένα στον προϋπολογισμό του 2015!
Άρα το κονδύλι έχει εγκριθεί προ πολλού αλλά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου πιθανώς δεν το αντιλήφθηκε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του, πέραν της διοίκησης του Δήμου του.
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εγκαλεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Καραμέρο ότι "καθαρίζει τα ρέματα τον χειμώνα αντί για το καλοκαίρι".
Ενημερώνουμε του Δημότες Αμαρουσίου με τους οποίους συνεργαζόμαστε άψογα ελλείψει ανταπόκρισης της διοίκησης του Δήμου τους, ότι τα ρέματα καθαρίστηκαν εφέτος τρεις φορές. Την Άνοιξη, το καλοκαίρι και φυσικά τον τελευταίο μήνα δεδομένης της επιβάρυνσης που υπέστησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο της 22ας Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε μάλιστα τόσο του κατοίκους του Ψαλιδίου (καθαρισμός, αντιστήριξη στην οδό Κυρίλλου) όσο και αυτούς της περιοχής των Εργατικών κατοικιών (καθαρισμός πίσω από το κτίριο του ΟΤΕ), του Αγίου Θωμά (καθαρισμός, ψεκασμοί και διόρθωση βλαβών σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ), αλλά και της περιοχής Σωρού Λάκκα Κόττου (καθαρισμός, στήριξη γεφυριών) για την συνεργασία τους.
Τέλος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του Αμαρουσίου καλούμε τον κ. Πατούλη επιτέλους να εργαστεί και συνεργαστεί ούτως ώστε να απορροφήσει με σοβαρές προτάσεις και μελέτες τους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής σε όλους του Δήμους χωρίς διακρίσεις.
Η απραξία που έχει επιδείξει τόσο το 2015 (δεν γνώριζε καν για τα έργα του Πολύδροσου και του Αγίου Θωμά όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Παρασκευής) όσο και εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2016 αφήνει το Μαρούσι χωρίς συνέργειες με την Περιφέρεια Αττικής, αντίθετα με τους υπόλοιπους Δήμους του βόρειου τομέα (αναφέρουμε ενδεικτικά μόνο τους Δήμους, Λυκόβρυσης Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου Χολαργού, Μελισσίων Πεντέλης) που προχωρούν ταχύτατα σε έργα πνοής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Όπως γίνεται αντιληπτό η στάση του ζημιώνει το Μαρούσι.
Παρόλα αυτά, η Περιφέρεια Αττικής δεν αφήνει το Μαρούσι στην τύχη του. Με παρεμβάσεις της στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Δάσος Συγγρού, στο ΟΑΚΑ, στα ρέματα της πόλης και αλλού (π.χ συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς Αμαρουσίου Ωρωπού για την αποπεράτωση κτιρίου στην ενορία των Αγίων Αναργύρων) προσπαθεί να εξισορροπήσει το έλλειμμα της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου όσο είναι δυνατόν.
Όσο για τις αναφορές του περί "κομματικής λογικής" μας, να θυμίσουμε μόνο πως εκείνος συνόδευε τον Ιανουάριο τον κ. Σαμαρά και τον Σεπτέμβριο τον κ. Μειμαράκη στην κάλπη, εκφωνώντας ενδιάμεσα τον Ιούλιο πύρινους λόγους στο Ζάππειο υπέρ των δανειστών, ενώ μόλις πρόσφατα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει 50 υπογραφές για να είναι υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας όπως είχε προαναγγείλει.
Ας αφήσουμε λοιπόν στις άκρη τις επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς και ας εργαστούμε για τους πολίτες και τις πόλεις μας, καθώς τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου