Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Σπίτια για τους ΡΟΜΑ  αναζητά ο δήμαρχος Ρόδου Πηγή : Σπίτια για τους ΡΟΜΑ  αναζητά ο δήμαρχος Ρόδου

Ξεκίνησε από το Δήμο της Ρόδου η διαδικασία της διερεύνησης του ενδιαφέροντος που υπάρχει από ιδιοκτήτες ακινήτων στο νησί για να μισθώσουν κατοικίες τους σε ΡΟΜΑ μέσα από επιδοτούμενο Σχέδιο Δράσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ρόδου απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε συμπολίτες μας για ενοικίαση κατοικιών σε ΡΟΜΑ και όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να το δηλώσουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, το πρώτο βήμα για τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ από το Κορακόνερο είναι να εξετάσουν πόσοι από τους ίδιους ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν σπίτια αλλά και πόσοι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Ρόδο επιθυμούν να μισθώσουν σπίτια σε ΡΟΜΑ με επιδότηση ενοικίου.

Αναλυτικά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος:

Με την υπ΄ αριθμ. 50/2015 απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΑΔΑ: ΩΞΞΥ7ΛΞ-ΥΒΡ) εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την ένταξη των ΡΟΜΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προβλέποντας συγκεκριμένα για τους ΡΟΜΑ των Δήμων Ρόδου και Κω την εξασφάλιση και εγγύηση του «κατοικείν» τους και την ανάπτυξη υποστηρικτικού πλέγματος κοινωνικής παρέμβασης στους τομείς της απασχόλησης, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης απαιτείται η ωρίμανση του μέσω της διερεύνησης τόσο της προσφοράς κατοικιών, που οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να ενοικιάσουν σε ΡΟΜΑ και να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, όσο και της ζήτησης από πλευράς των ΡΟΜΑ να κατοικήσουν σε οικίες.

Ο Δήμος Ρόδου επιθυμώντας να συνδράμει στην ωρίμανση του έργου, που θα αποτελέσει τη βέλτιστη προσέγγιση στη λύση του χρόνιου προβλήματος των ΡΟΜΑ, καλεί όσους ιδιοκτήτες επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και να ενοικιάσουν την κατοικία τους σε ΡΟΜΑ να δηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 30/12/2015

Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου