Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Τώρα θα μου πεις ότι βρίσκω ακόμα και στα ΚΑΛΑ λόγο να γκρινιάζω.

Διότι όπως και να το κάνουμε είναι ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ που αγοράστηκαν  3 καινούργια απορριμματοφόρα και καλά κάνει - αυτή τη φορά - ο δήμος και το πανηγυρίζει το πράγμα.

Έγινε επένδυση 383000 ευρώ στην καθαριότητα λέει το δελτίο τύπου του δήμου.

Θα έρθουν και κάδοι  - καμιά 100 χιλιάδες ευρώ ακόμα θα επενδυθούν, χάρισαν στον δήμο και ένα απορριμματοφόρα, καλά είναι τα νέα για την πόλη, σου λέει η διοίκηση αλλά  αυτοί οι κακορίζικοι στην Πλατεία δεν λένε τίποτα για τα καλά γιατί είναι γνωστοί σπαζαρ ..... και κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, είναι μηδενιστές κλπ κλπ.

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ κατ' αρχήν τα νέα οχήματα, λοιπόν

Να σταματήσουμε τώρα εδώ το θέμα για να είμαστε καλά παιδιά άραγε;

Ο πρόλογος αυτό έγινε για να σε βάλουμε να σκεφτείς αναγνώστη μου όλο το πακέτο της ανάρτησης και της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων που γίνεται και να αξιολογήσεις πολιτικές επιλογές αλλά και τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι και εμείς όταν επιχειρούν να σε ενημερώσουν ή να σε "ενημερώσουν" (με εισαγωγικά).
Αν σταματάγαμε εκεί που τελειώνει το κόκκινο την ανάρτηση θα ήταν η επιθυμητή ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ενημέρωση (και δεν θα μας λέγανε μηδενιστές σπαζαρ ....)

Αλλά τώρα θα συνεχίσουμε με τα "δικά μας" και εσύ κρίνε αν κάναμε καλά να τα προσθέσουμε και να γίνουμε πάλι .... κακοί αφού είναι άχρηστα ή είναι άποψη και πληροφορία που σου είναι χρήσιμη για να βγάλεις ΕΣΥ τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ συμπεράσματα.

Η είδηση για τα απορριμματοφόρα (όπως όλες βεβαίως) έχει διπλή ανάγνωση.

Η μία είναι ότι ο δήμος έχει τρία καινούργια οχήματα. Τι άλλο από ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΡΑΓΕ;

Αλλά τι θα πεις αν θυμηθείς ότι ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ την επένδυση των 385.000 ευρώ στην καθαριότητα έχει αξιολογήσει  και έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους που τελειώνει  ότι στην καθαριότητα χρειάζονταν να γίνουν επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό - ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΕΣ - δηλαδή περί τα 3,8 εκατομμύρια ευρώπουλα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ότι θα προχωρήσουν την χρονιά που πέρασε και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ;;;

ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. (εμείς λέγαμε ότι δεν χρειάζεται αγορά οικοπέδου, έχουμε κάνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση, αλλά εσύ ψήφισες στις δημοτικές εκλογές ότι χρειάζεται, οπότε αυτό λέμε τώρα να γίνει, που το έλεγαν αυτοί που ψήφισες).

ΕΚΕΙΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΣΙΜΟ ΠΕΡΥΣΙ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΣΑΝ ΠΕΡΥΣΙ  ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Μίλαγε για συνολικές επενδύσεις περί τα 3,5 σε μηχανολογικό εξοπλισμό και άλλα τόσα και παραπάνω για αγορά γης.

Με αυτές τις επενδύσεις που σχεδίασε για την καθαριότητα μάλιστα ισοσκέλισαν τον προϋπολογισμό του 2015  ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ  υπολογίστηκαν τα  ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ που πλήρωσες.

Επενδύσεις που αν γίνουν υπολογίζεται "αρμοδίως και τεχνοκρατικώς" ότι η υπηρεσία θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι θα λειτουργούν με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και (ΤΟ ΚΥΡΙΌΤΕΡΟ) ΕΣΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ περί το 35% χαμηλότερα δημοτικά τέλη , με σοβαρή επιστημονική και οικονομοτεχνική τεκμηρίωση αυτής της άποψης, που αποτυπώθηκε - περίπου έτσι  και στην μελέτη που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος - καθηγητής ΕΜΠ κ. Λυμπεράτος - τη διοικήσεως βεβαίως - βεβαίως, όχι της αντιπολιτεύσεως..

Το φάρμακο δεν το πήραμε, η σωστή θεραπεία δεν έχει καν αρχίσει αλλά πανηγυρίζουμε για την .... ασπιρίνη.

Τι θα πεις αν το σκεφτείς και αυτά;

Ότι είμαστε εμείς κακορίζικοι, γκρινιάρηδες, στείρα αντιπολιτευόμενοι ή ότι η διοίκηση του δήμου αναζητά τρόπους να παρουσιάσει ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ στους ιθαγενείς θετικό έργο ακόμα και εκεί που έχει ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΘΕΣΕ;

Γιατί το να υλοποιήσεις το 5% των στόχων που έθεσες ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ για την καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ε πάει στο διάολο δεν είναι και για πανηγυρισμούς όπως και να το δει κανείς, έτσι δεν είναι;

Θα πεις ίσως ότι έχει χρόνο η διοίκηση και βιαζόμαστε να κάνουμε κριτική.

Δεν είναι έτσι.

Είναι φανερός ο προσανατολισμός τους και εδώ θα είμαστε και του χρόνου.

ΞΕΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, σαράντα χρόνια φουρναραίοι.....
Φαίνεται άλλωστε από τις συμμαχίες και τις ταυτίσεις στα όργανα.

Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ και η συντήρηση του κλίματος απαξίωσης και υπονόμευσης του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών.

Στηρίζουν την στρατηγική τους σε πολιτικές ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό εις τους γνωρίζοντες.
Και αυτό σταδιακά θα αποκαλύπτεται και στους "εκτός των τειχών".
Και θα έρθει η ώρα που θα κριθεί αν κάνουμε σωστή ή λανθασμένη πρόβλεψη.
Αν και ξέρετε ότι όταν κάνουμε προβλέψεις βασισμένες σε πολιτικές αναλύσεις ..... δεν πέφτουμε εύκολα έξω.

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΌΡΑ!

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΉΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου