Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

«Το μήνυμα της σημερινής μας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν. Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες, το βάρος των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού».
Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στην αρχή της ομιλίας του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των Δήμων της Χώρας και μάλιστα υπό το πρίσμα των προβλέψεων του υπό ψήφιση Κρατικού Προϋπολογισμού 2016 για νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις των Δήμων.
«Με τη δυναμική και μαζική μας παρουσία σήμερα εδώ», συνέχισε ο κ. Πατούλης, «στέλνουμε προς την Κεντρική Εξουσία το ξεκάθαρο μήνυμα, ως εδώ και μη παρέκει. Τέρμα πια η κοροϊδία. Δεν ανεχόμαστε άλλον οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων μας. Δεν ανεχόμαστε να αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς. Δεν θα δεχθούμε πλέον καμία περαιτέρω υποβάθμιση της λειτουργικής και οικονομικής μας αυτοτέλειας. Σε αυτή την άρρωστη κατάσταση πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος. Κι αυτό το τέλος είμαστε αποφασισμένοι να το δώσουμε εμείς σήμερα. Με την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που στόχο έχουν την υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης. Στη συστηματική επίθεση που δεχόμαστε από την Κεντρική Κυβέρνηση, θα απαντήσουμε δυναμικά».
Αναφερόμενος  ο κ. Πατούλης στη σημερινή οικονομική κατάσταση των Δήμων σημείωσε ότι, αυτοί λειτουργούν οριακά, «εξαιτίας της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία τα τελευταία χρόνια ξεπερνά το 60%».
«Η σημερινή Κυβέρνηση», τόνισε, «όχι μόνον δεν είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση, αλλά αντίθετα την επιδεινώνει. Προωθεί  την περαιτέρω μείωση των οικονομικών πόρων των Δήμων. Δεν παίρνει αποφάσεις για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Δήμοι της χώρας στην καθημερινή τους λειτουργία, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».
Σε ότι αφορά στον Προϋπολογισμό για το 2016, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για «τερατουργήματα» στο περιεχόμενό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, αν και οι ανελαστικές δαπάνες των Δήμων ανέρχονται στα 3,5 δις Ευρώ, η πρόβλεψη για να καλυφθούν αυτές οι δαπάνες από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ανέρχεται στα 2,5 δις. «Λείπουν 1 δις Ευρώ και κανένας δεν λέει στους Δήμους από πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά», τόνισε.


 

http://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου