Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τα πράσινα παρτέρια της Φραγκοκλησιάς και η αντίδραση του Χαλανδρίου



Το θέμα της οδού Φραγκοκλησιάς στα όρια των Δήμων Χαλανδρίου και Αμαρουσίου έχει σχεδόν πάντοτε την… τιμητική του στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου. Έτσι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, μπορεί η συζήτηση να ήταν «αφιερωμένη» στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2016, ωστόσο και πάλι δόθηκε η ευκαιρία να τεθεί το επίμαχο θέμα.
Ειδικότερα, η αρχή έγινε με την παρέμβαση του τέως δημάρχου της πόλης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ., Γιώργου Κουράση, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει τοποθετήσει πράσινα παρτέρια στο κομμάτι της οδού Φραγκοκλησιάς που ανήκει στα όριά του. Όπως είπε, αυτό ίσως σημαίνει «πρόθεση για μονοδρόμηση» του συγκεκριμένου τμήματος, αφού ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης είναι να απαγορευτεί αυστηρά η στάθμευση σε αυτόν, προσθέτοντας ότι εάν συμβεί μία τέτοια εξέλιξη θα καταργήσει τον αρχικό σχεδιασμό για ελεύθερη διέλευση στη συγκεκριμένο οδό. Τέλος, ο κ. Γ. Κουράσης ρώτησε τη διοίκηση εάν είναι ενήμερη για το γεγονός και εάν έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο Δήμων.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, ανέλαβε να απαντήσει από πλευράς δημοτικής Αρχής, λέγοντας ότι πρόσφατα υπήρξε διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο Δήμων, εκπροσώπων των Συλλόγων Παραδείσου, Πολυδρόσου και Ρεματιάς, καθώς και μελετητών από τις δύο πλευρές, στην οποία η αίσθηση ήταν ότι ο Δήμος Αμαρουσίου συμφωνεί κι αυτός στο να παραμείνει η Φραγκοκλησιάς δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εκδηλώθηκε από πλευράς Αμαρουσίου η πρόθεση να επανεξεταστεί το κυκλοφοριακό στο Πολύδροσο, για να απαντήσει η πλευρά του Χαλανδρίου ότι δεν είναι «ώριμη» προς το παρόν να λάβει θέση στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς βρίσκεται υπό εξέλιξη μέτρηση της κυκλοφοριακής κίνησης στο Πολύδροσο Χαλανδρίου μετά τη διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς.
Τέλος, ο κ. Κων. Γερολυμάτος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συνάντηση «καλή», αν και διευκρίνισε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν μπαίνει καν σε συζήτηση για μονοδρόμηση της επίμαχης οδού.
Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας παρέμειναν διστακτικοί
Παρά την παρέμβαση του αντιδημάρχου, η μειοψηφία έδειξε να διατηρεί τους δισταγμούς της.
Ο κ. Γ. Κουράσης τόνισε ότι, εάν τελικώς το Μαρούσι συμφωνεί με τη διπλή κατεύθυνση, θα πρέπει «για να πείσει για τις προθέσεις του» να προχωρήσει άμεσα στην απαγόρευση στάθμευσης στο κομμάτι που έχει τοποθετήσει τα παρτέρια.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τζούρας σημείωσε ότι «το Μαρούσι έχει κρυφή ατζέντα», φέροντας παραδείγματα μονοδρομημένων δρόμων στον συγκεκριμένο Δήμο που ουσιαστικά αποκόπτουν την πρόσβαση στον κόμβο Παραδείσου, προβλέποντας ότι κάτι αντίστοιχο επιδιώκει να κάνει και με την οδό Φραγκοκλησιάς.
Τέλος, και ο κ. Μύρων Ανδριανάκης (Μπορούμε Όλοι Μαζί για το Χαλάνδρι» κάλεσε τη διοίκηση να δει το θέμα με προσοχή, καθώς «δεν έχουμε καλές ενδείξεις από το Μαρούσι για το θέμα της Φραγκοκλησιάς», καθώς από την αρχή ο συγκεκριμένος Δήμος είχε αντισταθεί στη διάνοιξη της οδού, για να προσθέσει: «Εμένα με πονηρεύει το γεγονός ότι όλα τα παρτέρια έχουν τοποθετηθεί από τη μία πλευρά του δρόμου, κάτι που “δείχνει” πρόθεση για μονοδρόμηση».
Δήμαρχος: Θα υπερασπιστούμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας
Στο θέμα επενέβη και ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος, ο οποίο τόνισε ότι η στάση του Δήμου Χαλανδρίου στο όλο θέμα φάνηκε με «τη σθεναρή στάση της διοίκησης» στο ζήτημα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς απέναντι σε όσους «πολέμησαν» το έργο. Και στο μέλλον, όπως είπε, «με επιχειρήματα και τεχνική υποστήριξη, θα κινηθούμε στην ίδια κατεύθυνση, προκειμένου να προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας».
Ωστόσο, ο κ. Σ. Ρούσσος προχώρησε και σε αιχμές για τη στάση του δημάρχου Αμαρουσίου, λέγοντας  ότι ο κ. Γιώργος Πατούλης θεωρεί ότι τα μεγάλα θέματα μεταξύ των Δήμων «λύνονται μονομερώς, με τρόπους πελατειακών σχέσεων» και στη βάση της λογικής «ρίχνω το πρόβλημα στον γείτονα». «Αυτός είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ enypografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου