Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: H AΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

του Γ. ΠΑΠΙΔΑ
Είναι γνωστό ακόμα και στους πρωτοετείς των οικονομικών σχολών ότι η ψυχή κάθε οικονομίας είναι η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η παραγωγή μέσω αυτής της λειτουργίας προστιθέμενης αξίας άρα και πλούτου..

Η αγορά και το εμπόριο με όλες τις υπάρχουσες βαθμίδες του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αυτές ώστε να εξισορροπηθεί η ζυγαριά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και να φθάσει το προϊόν στον τελικό καταναλωτή στην σωστή του τιμή και την σωστή ποιότητα..

Όλα αυτά για να συμβούν χρειάζεται να τροφοδοτήσουμε την μηχανή αυτή με το κατάλληλο καύσιμο που δεν είναι άλλο από το χρήμα.

Το χρήμα είναι αυτό που θα πληρώσει ο χονδρέμπορος στον παραγωγό ώστε να παραχθεί το όποιο προϊόν και αυτό με την σειρά του μέσα από τα κανάλια της χονδρικής θα διοχετευθεί στα κανάλια λιανικής και τελικά στο τελικό καταναλωτή.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ λοιπόν.
Αυτό το χρήμα είναι που τα τελευταία χρόνια ΑΦΑΙΡΟΥΝ με κάθε τρόπο και με κάθε αφορμή είτε από την ρευστότητα των επιχειρήσεων, μέσω φορολογικής λαίλαπας, είτε κλείνοντας ερμητικά την στρόφιγγα των τραπεζών για τις επιχειρήσεις...

Οι μόνοι οι οποίοι έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό είναι οι καναλάρχες και οι διαπλεκόμενοι γύρω από αυτούς.Κανένας άλλος δεν βλέπει ούτε έχει την ελπίδα να δει ούτε σεντ δανεισμού ή επιδότησης από το χρεοκοπημένο σκόπιμα τραπεζικό σύστημα..

Παντού και πάντα σε όλα τα δελτία ειδήσεων και όλες τις συζητήσεις το μόνο θέμα που υπάρχει είναι τι φόροι θα μπούνε, πώς θα μπουνε και ποια ισοδύναμα θα πάρουμε και πόσο θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις...

Όλα αυτά βέβαια κατόπιν εντολών των τοκογλύφων εταίρων [με την έννοια της πουτάνας ] οι οποίοι το μονο που έχουν κατά νου είναι η αφαίμαξη ΚΑΙ ΜΟΝΟ της αγοράς μέχρις τελικής πτώσης...

Και ποιος καλείται να εφαρμόσει αυτές τις εξοντωτικές για την αγορά πολιτικές?

Ο Τσίπρας φίλοι και σύντροφοι...Ναι ο Τσιπρας..

Το ότι ο μελλοντικός ιστορικός θα κατατάξει τον Τσίπρα και την παρέα του στους νάνους της νεοελληνικής ιστορίας λίγο μας ενδιαφέρει.

Αυτό που μας ενδιαφέρει και μας καίει είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ και μονο αντίληψης χωρίς κανένα ίχνος η υποψία αναπτυξιακής προοπτικής για την πατρίδα μας..

Όσο η ΑΓΟΡΑ θα στεναζει και θα αφαιμάζεται είτε από τον Σαμαρά, είτε από τον Τσίπρα ή από όποιον άλλο προσκυνημένο άσπρη μέρα δεν θα δει ο τόπος .

Θα βουλιάζουμε κάθε μερα και πιο βαθειά στο αέναο σπιράλ της ύφεσης και της φτωχοποίησης χωρις μέλλον και προοπτική!!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου