Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

«Δίδακτρα» στα δημόσια σχολεία πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριαναταφύλλης

 
Ο .... ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!
 Αθήνα
Θύελλα αντιδράσεων και δυσφορία στην κυβέρνηση προκάλεσε πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για επιβολή «διδάκτρων» στα δημόσια σχολεία, στο πλαίσιο πρότασής του για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο βουλευτής, με άρθρο του στην Αυγή, πρότεινε την καταβολη ενός ποσού που αντιστοιχεί κατά μέσο όριο σε 600 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή/οικογένεια με σκοπό, όπως αναφέρει, «οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους».

Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται, σύμφωνα με τη πρόταση, οι μισθοί των εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών και θα περισσεύουν χρήματα που θα αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.ά.

«Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ.» αναφέρει.

«Προσωπικές απόψεις»

Απάντηση έδωσε, με ανάρτησή της στο twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τονίζοντας ότι βασική δέσμευση της Αριστεράς είναι η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

 in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου