Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΝ - ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΔΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Με ένα άρθρο μνημείο εμπορίου ευαισθησίας και διαστρέβλωσης επιχειρούν οι της διοίκησης να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 
ΤΥο άρθρο μας το έστειλαν αγανακτησμένοι αναγνώστες μας, γιατί εμείς ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ SITE που λειτουργούν χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας, σχολιάζουν άρθρα και απόψεις χωρίς να τις φιλοξενούν, κάνουν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπέρ της εξουσίας.

Το άρθρο αυτό:
  1. Μας επιβεβαιώνει ως προς την ουσία.
  2. Διαστρεβλώνει προκλητικά και με πλήρη συνείδηση τις θέσεις που εξέφρασε τόσο ο κ. Τζούρας, όσο και εμείς.
  3. Κάνει προκλητικό εμπόριο ευαισθησίας.
 Τα ερωτήματα που μας γίνονται θα απαντηθούν. Αλλά πρώτα ο αναγνώστη μας πρέπει να διαβάσει το άρθρο δημοτικής συμβούλου - εντεταλμένης να διαχειρίζεται δημόσιου χρήμα που δημοσιεύτηκε σε άλλο site (τα boldαρίσματα και η αρίθμηση των σημείων που θα σχολιάσουμε δικά μας):


ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ:

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17/2/16, ανάμεσα στα διάφορα θέματα είχαμε και την έγκριση της δαπάνης για οικονομικά βοηθήματα σε ορισμένους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται βάρβαρα από την ανέχεια και την αρρώστια. 
Δύο από τους δημοτικούς συμβούλους ζήτησαν να μάθουν τα ονόματα αυτών των συμπολιτών μας, με το αιτιολογικό ότι θέλουν να ελέγξουν αν πράγματι τα χρήματα πηγαίνουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.  
Τους απαντήσαμε ότι ΑΥΤΑ τα στοιχεία ανήκουν στα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να προστατεύονται με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ  ευαισθησία. 
Προφανώς δεν ικανοποιήθηκαν, ο ένας μάλιστα θεώρησε χρήσιμο να δημοσιοποιήσει την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού (1) στο blog του. Δεν συνηθίζω να το επισκέπτομαι, έμαθα όμως για τη δημοσίευση από οργισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι μου τηλεφώνησαν έντρομοι, για να μου πουν ότι από τα αρχικά των ονομάτων που αναφέρει η έκθεση αναγνώρισαν τα άτομα και ένιωσαν μεγάλη ντροπή στην ιδέα ότι αυτή η αναγνώριση μπορεί να έχει γίνει και από πολλούς άλλους.


Μετά ταύτα θα ήθελα να ρωτήσω τον δημοτικό σύμβουλο που έκανε την ανάρτηση τα εξής:

-Ποια υπηρεσία πρόσφερε στο κοινό του Χαλανδρίου, το οποίο εκπροσωπεί στο δημοτικό συμβούλιο;

-Ποια βοήθεια πρόσφερε στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας με αυτή τη δημοσίευση και μάλιστα σε μια κορύφωση του δράματός τους;

-Ποια η χρησιμότητα να γνωρίζουμε εγώ, εκείνος ή ακόμα και όλο το δημοτικό συμβούλιο το τι συμβαίνει πίσω από την κάθε πόρτα, αν δηλαδή κάποιος βιώνει μια τραγωδία λόγω πένθους, αρρώστιας, ανεργίας, εξάρτησης, ή απλώς κατάθλιψης εξαιτίας των πρακτικών εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην οποία κάποιοι επιδίδονται;

-Σκέφτηκε ότι με όσα γίνονται, έχουμε ΟΛΟΙ και ιδιαίτερα τα παιδιά μας την πιθανότητα να βρεθούμε στην ίδια θέση; (2)

 Θα θέλαμε τότε να γνωρίζει ο διπλανός μας (πολύ περισσότερο ολόκληρη η πόλη) (3) αυτό που μας συμβαίνει,  πώς θα αισθανθούν τα παιδιά μας ακούγοντας σχόλια του τύπου «αυτός φοράει ρούχα από το παντοπωλείο», «σ’ αυτόν φέρνουν φαγητό από τα συσσίτια»,  «αυτός είναι ΦΤΩΧΟΣ!» (άρα και απορριπτέος από το κοινωνικό σύνολο… );  

Ή μήπως θα παρακαλάμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί και θα προσευχόμαστε όταν περνάμε να σκύβουν όλοι για να μη μας δουν, όπως κάνουν οι χριστιανοί την Πεντηκοστή που γονατίζουν για να μη «δουν» τις ψυχές που επιστρέφουν στον κάτω  κόσμο!


Θα ήθελα επίσης ο συνάδελφος να συνειδητοποιήσει ότι εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας στο δημοτικό συμβούλιο σημαίνει ότι οφείλει και να προστατεύει την αξιοπρέπειά τους (4), πολύ περισσότερο την ώρα που αυτή ΘΙΓΕΤΑΙ  ΒΑΝΑΥΣΑ και να «κατεβάσει» το δημοσίευμα, ζητώντας συγγνώμη για το ολίσθημα στο οποίο τον οδήγησε ο υπερβάλλων ζήλος του. (5)

Απλώς θα ήθελα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου