Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Απολογισμός Δράσης του Αυτοτελούς Γραφείου Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής




Ενδεικτικός απολογισμός δράσης της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Διεθνών Θεμάτων, Κατερίνας Παλιού για θέματα αρμοδιότητας του Αυτοτελούς Γραφείου Διεθνών Θεμάτων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές προκύπτουν από το νόμο 3852/2010 και το άρθρο 10 του Νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής (ΦΕΚ 2494/τ.Β'/04.11.2011), το Αυτοτελές Γραφείο Διεθνών Θεμάτων, μετείχε:

1.              Στη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Απορριμμάτων, «Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (από 12 ως 14 Φεβρουαρίου 2015).
2.              Στη διοργάνωση συναντήσεων με εκπροσώπους Πρεσβειών και ομόλογους φορείς του εξωτερικού, από: την Αρμενία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ισραήλ,  την Κίνα, τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία Παλαιστίνης, την Πολωνία, κ.α..
3.              Στη διοργάνωση της επίσκεψης ομάδας οκτώ Κινέζων δημοσιογράφων, των έγκριτων, μεγάλης κυκλοφορίας κοινωνικο-οικονομικού και τουριστικού περιεχομένου περιοδικών, «Xiaokang» και «New Weekly Magazine», ενόψει πολυσέλιδων αφιερωμάτων τους στην Περιφέρεια Αττικής, τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο 2015.
4.              Στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR (Διάσκεψη Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης), που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στις 2-3 Ιουλίου του 2015.
5.              Στη διοργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής εκπροσώπων των παρατάξεων της Περιφέρειας Αττικής στις OPEN DAYS, (12 – 15/10) στις Βρυξέλλες.
6.              Στη διοργάνωση της συνάντησης της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με τον Περιφερειάρχη της Επαρχίας Hubei της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Guosheng, και με την αντιπροσωπεία εκπροσώπων για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Επαρχίας Hubei, (9/11/2015).
7.              Στην προετοιμασία και διοργάνωση του Φεστιβάλ Athens Pride 2015.

Τέλος, το Αυτοτελές Γραφείο Διεθνών Θεμάτων ανέλαβε τη διοργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής , στις εκδηλώσεις για το «Έτος Ελλάδος στη Ρωσία 2016», ύστερα από την έγκριση του σχετικού αιτήματος που υπέβαλλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Εργαστήριο Φυσικής Διαστήματος του ΕΚΠΑ, την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα καθώς και την Πρεσβεία της χώρας στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου