Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Εγκρίθηκε από το Π.Σ. Αττικής το αντιπλημμυρικό έργο Ροδόπης και Μαινάλου στο Δήμο Βριλησσίων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής








Εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τo έργο «αντιπλημμυρικά έργα Ροδόπης και Μαινάλου», που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό έως 200.000,00 ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η πιθανή έκπτωση κατά τη δημοπράτηση).

Σκοπός του έργου είναι η εξάλειψη των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται σε κάθε έντονη βροχόπτωση, δημιουργώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στις εν λόγω οδούς, με αποτέλεσμα τα συνεχή παράπονα των κατοίκων των οδών αυτών για τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι παρακείμενες ιδιοκτησίες τους.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί απορροής ομβρίων υδάτων στις οδούς Μαινάλου και Ροδόπης.

Ειδικότερα πρόκειται για την συμπληρωματική κατασκευή των κάτωθι αγωγών:

1. Αγωγού ομβρίων διαμέτρου Φ800 mm στην οδό Μαινάλου (από την οδό Πλαταιών έως την οδό Ροδόπης), μήκους 47,50 μ.μ.

2. Αγωγού ομβρίων διαμέτρου Φ800 mm στην οδό Ροδόπης (από την οδό Μαινάλου έως την οδό Ολύμπου), μήκους 138,00 μ.μ.

Η περαίωση του έργου «Ολοκλήρωση αποδεκτών για την αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης απορροής ανάντι Αττικής Οδού στο Χαλάνδρι και στα Βριλλήσια» που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, ανακουφίζοντας σημαντικά την περιοχή, δεν έλυσε οριστικά το πρόβλημα της συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων στο κατάντι τμήμα της οδού Ροδόπης, που είναι το χαμηλότερο τμήμα της περιοχής.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις να παρατηρείται η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στην οδό Ροδόπης και στην συμβολή της με την οδό Μαινάλου.

Ο Δήμος Βριλησσίων που εκπόνησε την μελέτη, θα δημοπρατήσει και θα εκτελέσει το έργο και είναι υπεύθυνος για όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου