Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ






Επειδή ο διάλογος περιστραφικε αποκλειστικά και μόνο γύρω από το κυκλοφοριακό πρόβλημα  οχημάτων και πεζών, που ταλανίζει την πόλη μας, σήμερα θα σταθώ  στο άλλο μεγάλο πρόβλημα της πόλης μας, την καθαριότητα.
Από την Καλαμάτα σας στέλνω δυο φωτογραφίες ,που δείχνουν πως αυτή η πόλη εξαφάνισε μέσα σε 2 χρόνια τους πλαστικούς κάδους και την βρωμιά τους από τους δρόμους. Έτσι σήμερα η Καλαμάτα από μια βρώμικη πόλη πριν από 2 χρόνια, μετατράπηκε σε μια πεντακάθαρη πόλη ,πραγματικό πρότυπο.
Η πρώτη φωτογραφία παρουσιάζει υπόγειο κυλινδρικό κάδο με υπέργεια στεφάνη κτισμένη με  Μανιάτικη πέτρα. Οι κάδοι αυτού του τύπου κοσμούν τις γειτονίες αμιγούς κατοικίας.
Η δεύτερη φωτογραφία παρουσιάζει υπόγειο κάδο σκεπασμένο με ανοξείδωτο μέταλλο, με παραλληλόγραμμή υπέργεια εξοχή ,για την είσοδο των σκουπιδιών, Οι κάδοι αυτοί κοσμούν εμπορικές γειτονίες και  πεζοδρόμους
Αυτή η λύση μπορεί να αποτελέσει μια λύση του προβλήματος των σκουπιδιών και της δικής μας πόλης αν και κατά την γνώμη μου σηκώνει βελτιώσεις , που μπορούν να κάνουν οι κατάλληλοι άνθρωποιπ ου γνωρίζουν καλυτέρα το θέμα και έχουν την απαιτούμενη εμπειρία.
Θα ήταν πολύτιμο, συμπολίτες μας με τα πιο πάνω προσόντα να μπουν στον διάλογο με βελτιωμένες προτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου