ΣΤ

ΣΤ

ΣΤ

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Μερικά σχόλια στην ενημέρωση του Περιβαλλοντικού Δικτύου

του Ν. Κομπότη
Στο ερώτημα, πόσοι έχουν δουλέψει για να φτιαχτεί ένα σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο? Η απάντηση είναι: Όλη η ανθρωπότητα, από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος πάνω στη Γη και όχι μόνο. Δεν θα μπορούσε να φτιαχτεί σήμερα ένα τέτοιο πλοίο

1. αν δεν είχε ανακαλυφθεί η φωτιά, ο τροχός η γραφή, το χαρτί, η τυπογραφία, ο τόρνος, η σχεδία, ο ηλεκτρισμός κλπ.

2. αν δεν δούλευαν δισεκατομμύρια επιστήμονες, δάσκαλοι , καθηγητές, εργάτες, τυπογράφοι, γεωργοί ,κτηνοτρόφοι, σχεδιαστές, κλπ.

Κοντολογίς, το πλοίο αυτό είναι ένα κοινωνικό προϊόν και ενώ έπρεπε λογικά να ανήκει στην κοινωνία, το ιδιοποιείται ο εφοπλιστής . Αυτό είναι μια αντίφαση του οικονομικού συστήματος που μας διαφεντεύει σήμερα, δηλαδή ο Καπιταλισμός , που στηρίζεται στην εκμετάλλευση του κοινωνικού πλούτου και στον ιδρώτα των εργατών. Όσο δεν λύνεται αυτή η αντίφαση, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι πόλεμοι, το δάκρυ, η δυστυχία και ο πόνος πάνω στην Γη.

Σήμερα που βιώνουμε το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού, επιχειρείτε η κλοπή και η εκμετάλλευση ,όχι μόνο του κοινωνικού πλούτου αλλά και του φυσικού πλούτου, για να ικανοποιηθεί ο θεός του πλουτισμού και του αχαλίνωτου κέρδους. Ιδιωτικοποιείται το νερό, το δάσος, η θάλασσα, οι δρόμοι , ο αέρας, ο ήλιος κλπ.

Το χρέος μας είναι να αντισταθούμε, Να μη περιμένουμε την σωτηρία μας από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, που με το φιλολαϊκό τους λόγο κρύβουν το ξεπούλημα τους στους εκμεταλλευτές μας. Ο σύλλογος μας έχει αντικείμενο και το περιβάλλον εκτός από την ρεματιά. Μπορούμε να κάνουμε πολλά τουλάχιστον στην πόλη μας. Προτείνω να ξεκινήσουμε έναν δημόσιο διάλογο με όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας, για να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την λαίλαπα που έχει ξεκινήσει και γιγαντώνεται. Είναι πια θέμα δημοκρατίας, ελευθερίας και επιβίωσης.

Νίκος Κομπότης
Φυσικός MSc
Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *