Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πολεοδομική ενότητα του ΠολυδρόσουΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Οδός Φραγκοκλησιάς 63β, ΤΚ 15125
Τηλ. 6974412667, 6977220489
email : polydrososyllogos@gmail.com
Fb : https://www.facebook.com/syllogos.polydrosou
https://www.facebook.com/polydrososyllogos/

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα μεταξύ των άλλων την τελική πρόταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πολεοδομική ενότητα του Πολυδρόσου (ΠΕ 13).

Την πρόταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την περιοχή που παρουσιάζεται εδώ, έχει εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους συλλόγους Παραδείσου, Πολυδρόσου και Προστασίας ρεματιάς Χαλανδρίου Πεντέλης. Η συνεργασία που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο με τον Δήμο Χαλανδρίου, για την περιοχή που διοικητικά διαχωρίζεται αν και ενιαία πολεοδομικά, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι διακόπηκε με ευθύνη του Δήμου Χαλανδρίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των ΔΣ των συλλόγων της πόλης που είναι μέλη της επιτροπής, ο Πρόεδρος Αντιδήμαρχος κ. Ν. Κάββαλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λ. Μαγιάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Ζήκος (εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Κυκλοφορίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας), η κ. Ρ. Χαλιώτη και η κ. Μ. Διακολιού.

Για μικρό χρονικό διάστημα στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστησαν και στη συνέχεια αποχώρησαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Γαρδέλης και η δημοτική σύμβουλος κ. Κ. Ψάλτη.

Επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση ότι οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν αποτελούν αποτέλεσμα κυκλοφοριακής μελέτης, ούτε μελέτης Βιώσιμης Κινητικότητας ως της πλέον ενδεδειγμένης, για την περιοχή που τη διασχίζει ο νέος ποδηλατοδρόμος που κατασκευάστηκε στα πλαίσια του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης.

Τονίστηκαν επίσης οι ελλείψεις της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στην περιοχή αμιγούς κατοικίας της οδού Φραγκοκλησιάς που τη διασχίζουν 18.000 οχηματα/24ωρο και τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες τη διασχίζουν εκατοντάδες μαθητές διαφόρων ηλικιών. Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κ. Γ. Ζήκος πρότεινε την τροποποίηση της προτεινομένης λύσης του Πανεπιστήμιου Πατρών, που σκοπό έχει την αποφόρτιση από υπερτοπική κυκλοφορία, για την οδό Φραγκοκλησιάς από τη Λ. Κηφισίας έως την οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, επικαλούμενος τη μη ύπαρξη κατοίκων σ΄ αυτό το τμήμα της οδού. Τελικά η πρόταση ψηφίστηκε και εγκρίθηκε να αναρτηθεί για ενημέρωση των κατοίκων και υποβολή τυχών σχολίων και να υλοποιηθεί σύμφωνα με την πρόταση του Πανεπιστήμιου Πατρών υπό την προϋπόθεση ότι, θα ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφέρεια.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου
Παναγιώτης Α. Πάντος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *