Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΙΩΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ - TO KNOW US BETTER

Η κα Αθανασάτου θέλει να μας κάνει και άλλες μηνύσεις.

Η κα Αθανασάτου είναι η σημερινή πρόεδρος της ΦΛΥΑ ΑΕ, που φώναζε η καργαριστερά ότι θα την κλείσει γιατί πήραν στραγάλια και ιδιωτικοποίησε τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου (ΧΑΧΑΧΑΧΑ).

Η κα Αθανασάτου παριστάνει ότι είναι ένα νέο στην διοίκηση του δήμου στέλεχος που δεν έχει ευθύνες για το "βρώμικο" (κατά την καργαριστερά), παρελθόν των "σαράντα χρόνων".

Για το παρελθόν ευθύνες έχει μόνο ο Νταβίας που έθεσε σε λειτουργία την εταιρία που είναι πρόεδρος η κα Αθανασάτου.

Η κα Αθανασάτου είναι έντιμη.
Δεν είναι κρατικοδίαιτη, προσφέρει στον δήμο εθελοντικά σου λέει.

Ψάξαμε λοιπόν λίγο τα κουτιά για να γνωρίσουν οι νεώτεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι μερικά ιστορικά γεγονότα για την κα Αθανασάτου που θέλει να μας κάνει και άλλες μηνύσεις, διότι "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετιθέντος αχάριστου."

Είναι νέα στον δήμο η κα Αθανασάτου λοιπόν;
Ή  έχει πολύχρονη εμπλοκή με πολύ σοβαρές υποθέσεις του δήμου τις οποίες έχει χειριστεί - επιτυχώς αρκετές φορές - αλλά λαμβάνοντας βεβαίως την προβλεπόμενη αμοιβή για τις νομικές της υπηρεσίες;
Πόσα χρόνια η κα Αθανασάτου λάμβανε ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ χρήματα από τον δήμο για τις  νομικές της υπηρεσίες; ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;

Εμείς βέβαια ΚΑΝΕΝΑΝ δεν έχουμε αποκαλέσει "ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ" όταν κάνει την δουλειά του.
Άλλοι λασπολογούσαν και ελεινολογούσαν την δουλειά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αλλά μερικοί νομίζουν ότι  μόνο εκείνοι δικαιούνται, ότι έχουν ένα ιδιότυπο είδος ασυλίας να είναι πάντα μέσα στα μεγάλα, να λασπώνουν τους άλλους και να μην τους κάνει κανείς κριτική.

Θα σας δείξουμε λοιπόν ένα ενδιαφέρον έγγραφο σήμερα.
ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ!
ΤΗΣ ΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ από το 2002, στα στερνά των διοικήσεων του Παττακού.

Είναι μία απόδειξη ότι για χρόνια χειριζόταν τις ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ του δήμου ως δικηγόρος. Την θέλαμε εμείς, την στηρίζαμε εμείς, η "αριστερή" πτέρυγα για να είναι δικηγόρος, του δήμου οι πολλοί, οι άλλοι, θέλανε άλλον για τέτοια .... ξέρει εκείνη ποιον.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ έκανε την δουλειά της, κατ' ανάθεση της δίναμε τις υποθέσεις γιατί της είχαμε εμπιστοσύνη σαν συνεργάτη (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ).

Δεν την κατηγόρησε βέβαια ποτέ κανείς που έπαιρνε υποθέσεις με ανάθεση και πληρωνόταν για τις υπηρεσίες που πρόσφερε. Ούτε το θεωρούσε τότε αυτό επιλήψιμο ή καταγγελτέο εκείνη.

Για τους άλλους βέβαια θεωρεί ότι είναι αλλιώς ....

Το έγγραφο -  υπόμνημά της προς την δημαρχιακή τότε επιτροπή αναφέρεται ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του δήμου την αξιοποίηση του οποίου ζητάει να εξουσιοδοτηθεί να χειριστεί.
(ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΦΛΥΑ .....ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ)

Και να ολοκληρώσει την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του από το ελληνικό δημόσιο. 

Πολιτικά βέβαια δεν είχε ληφθεί τέτοια απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, δεν συζητήθηκε αν ο δήμος θα δεχόταν ή θα αντιμάχονταν την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που ποτέ δεν έγινε τελικά.

Και επειδή ο υπογράφων ΡΟΜΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, θέλω να ξέρεις αναγνώστη μου ότι εγώ ήμουν και είμαι ΥΠΕΡ του να δώσει ο δήμος αυτό το ακίνητο στο Υπουργείο Πολιτισμού και να πάρει κανένα φράγκο για την πόλη. 
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και να διατυπωθούν όλες οι απόψεις.

Δεν θα κρίνω αν έκανε καλά ή κακά την δουλειά της όταν κατέθετε αυτό το υπόμνημα, άλλωστε την ευθύνη για τις αποφάσεις είχε η διοίκηση του δήμου και όχι η δικηγόρος, όπως και τώρα, με την σημερινή διοίκηση..

Η πολιτική μου κριτική στην κα Αθανασάτου δεν αφορά την δουλειά της.

Αφορά ότι τώρα παριστάνει ότι μπήκε στον δήμο άσπιλη και αμόλυντη από το παρελθόν, είναι και αυτή  "πρωτηφορά"και είναι ένα νέο προϊόν πολιτικής παρθενογέννεσης.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ θα την καλέσω δημόσια να απολογηθεί τουλάχιστον για το γεγονός ότι ενώ στο δημοτικό συμβούλιο, το τωρινό, έχει συζητηθεί αρκετές φορές το θέμα του κληροδοτήματος Καλλισπέρη, ακούει διαφόρους συναδέλφους - και πάντως και τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο - να λέει ότι "επί σαράντα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για το Καλλισπέρη" και δεν έχει πάρει τον λόγο να ξεκαθαρίσει ότι το ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ είναι σήμερα περιουσιακό στοιχείο του δήμου με τις ενέργειες που έγιναν το 1996 - 1997 - 1998 - 2000 κλπ από εκείνη ως δικηγόρο, αλλά με πολιτικές εντολές που λάμβανε από την τότε διοίκηση του δήμου και έγγραφα που υπέγραφαν οι .... κακοί πολιτικοί προϊστάμενοι τότενες.

Εκτός αν τα καλά τα έκανε εκείνη μόνη της και τα κακά εμείς οι υπόλοιποι (Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας το 1998 ή το 2000)

Δεν το κάνει βέβαια, δεν λέει την αλήθεια, ποιεί την νήσσα, γιατί παριστάνει το "εκ παρθενογεννέσεως" πρωτηφορά καργαριστερό στέλεχος του δήμου που δεν έχει σχέση με το "βρώμικο παρελθόν" του δήμου.

Κάνε μου τώρα μια μήνυση κα Αθανασάτουπου τόλμησα να σου κάνω πολιτική κριτική!

Μου κάνεις, δεν μου κάνεις  θα συνεχίσω!



 ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου