Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ

 Η Κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει από τη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Παρά την προπαγάνδα και τα ψέματα Κατρούγκαλου, με το ασφαλιστικό - φορολογικό η κυβέρνηση θα περικόψει από την κοινωνική ασφάλιση 1,8 δις ευρώ και θα εισπράξει 1,8 δις ευρώ, περισσότερα από την αύξηση των έμμεσων φόρων. Οι κύριες συντάξεις με το νέο τρόπο υπολογισμού θα είναι μειωμένες πάνω από 20%, ενώ οι επικουρικές συντάξεις θα μειώνονται συνεχώς με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ θα μειωθούν κατά 40%, ενώ ήδη έχει «κλαπεί» από όλους τους συνταξιούχους ένα μέρισμα από το τρέχον έτος. Τα Εφάπαξ θα υποστούν νέα μείωση που θα ξεπερνάει το 50%.

· Η μείωση του αφορολόγητου, οι αυξήσεις του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στη Βενζίνη, το υγραέριο κλπ θα τινάξουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση με τα νέα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή το Σαββατοκύριακο υπόσχεται στα αφεντικά της ότι θα ξεζουμίσει το λαό και ότι δε θα του αφήσει περιθώρια να ανασάνει.

· Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις υπάρχει μόνο μία απάντηση από το συνδικαλιστικό κίνημα , εργαζόμενους και συνταξιούχους: Αγώνας διαρκείας, από αύριο, με απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις, συλλαλητήρια , και όλοι στους δρόμους μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Τα ψέματα τελείωσαν . Η πολιτική των μνημονίων μπορεί και εφαρμόζεται από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, γιατί ο λαός δεν κατεβαίνει στους δρόμους με μοναδικό αίτημα την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

· Δυστυχώς η «αναγκαιότητα» της πολιτικής των μνημονίων και της άγριας λιτότητας έχει καλλιεργηθεί στη συνείδηση του λαού από Τα ΜΜΕ επί 6 χρόνια και πλέον και τον έχουν κάνει να πιστεύει ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική λύση. Αυτή η πολιτική απάτη που καλλιέργησαν και καλλιεργούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ήρθε η ώρα να ανατραπεί.

· Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ενωμένοι στους δρόμους για να μην περάσει το ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ. Η μη ψήφιση του Ασφαλιστικού- Φορολογικού θα οδηγήσει στην ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας και θα ανοίξει ο δρόμος , για να ανασάνει ο λαός από την άγρια λιτότητα που βιώνει επί 6 χρόνια.

· Ευθύνες υπάρχουν πολλές . Όμως τώρα είναι η ώρα του αγώνα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν ότι δεν γνώριζε η ότι εξαπατήθηκε . Όλοι οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί στον αγώνα αυτό . Για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

· Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, η ενότητα των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων ενάντια στο νέο ασφαλιστικό μπορεί να επιτευχθεί. Από αύριο όλοι στους δρόμους. Το ασφαλιστικό δεν πρέπει να ψηφιστεί. Με το λαό στους δρόμους δεν μπορεί να επιτευχθεί η αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει ένα λαό οργισμένο στους δρόμους.

· Παλλαϊκός ξεσηκωμός από σήμερα και κάθε μέρα

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου