ΣΤ

ΣΤ

ΣΤ

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

ΕΝΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ , ΔΥΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙ……..

“Συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων σε κοινόχρηστους χώρους. Εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση στον κοινόχρηστο χώρο Ολύμπου και Πέλλης στη Τούφα………. Βήμα το βήμα, η πόλη αλλάζει χρώμα.”

Το παραπάνω κείμενο (το οποίο ακολουθείται και από 2 φωτογραφίες)  βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας και είναι μια ακόμα αιτία για να αλληλοσυγχαίρονται ο αξιότιμος κος δήμαρχος και οι μισθοφόροι του !!!!!!!.όπως  συνηθίζουν να αλληλοσυγχαιρονται για τα αυτονόητα , έστω και αν είναι ζημιογόνα και περιττά. Είναι όμως και μια αιτία να γελάνε και οι κάτοικοι αυτής της γειτονιάς με ειρωνεία και πίκρα για τους πάρα κάτω λόγους:
1.      Το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο δεν είχε κανένα πρόβλημα και δεν χρειαζόταν καν επισκευή. Ήταν στρωμένο με γκρίζες πλάκες σε αρίστη κατάσταση. Το ανακατασκεύασαν λοιπόν στην κυριολεξία Το ξήλωσαν χωρίς να χρειάζεται και το έστρωσαν με πλάκες  κεραμιδί χρώματος, για να δικαιωθεί η τελευταία φράση της ανακοίνωσης, ότι « η πόλη αλλάζει χρώμα»!!!!!!!
2.      Το συγκεκριμένο σημείο με μια απλή ψιχάλα πλημυρίζει τόσο, ώστε να χρειάζεται “γόνδολα” για να προσεγγίσει κανείς την παρακείμενη παιδική χαρά και το γηπεδάκι του μπάσκετ. Αν, με τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια για την κατασκευή αποχετεύσεων και αν περισσέψει τίποτα από τους εργολάβους , φτιαχτεί σε αυτό το σημείο το επείγον και αναγκαίο αποχετευτικό έργο, θα ξηλωθεί αναγκαστικά πάλι το πεζοδρόμιο και θα ανακατασκευαστεί, υποθέτω με πλάκες κίτρινου χρώματος για να αλλάξει πάλι χρώμα η πόλη!!! και για να αλληλοσυγχαιρονται ξανά με την σπατάλη των χρημάτων μας.
3.      Το πεζοδρόμιο Τυμφρηστού και Μεταμορφώσεως, 50 μέτρα πιο μακριά., βρίσκεται σε τόσο άθλια κατάστασή (βλέπε επισυναπτόμενες φωτογραφίες).ώστε κάθε απόγευμα μαζεύονται οι πιτσιρικάδες και στοιχηματίζουν ποιος διαβάτης θα σκοντάψει, ποιος θα πέσει ή ποιος θα σπάσει πόδι ή χέρι. Το πεζοδρόμιο αυτό όμως έχει την ατυχία να μη βρίσκεται στην βιτρίνα για να επισκευαστεί. Εξάλλου ο δήμος μας, σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση του, κάνει μόνο ανακατασκευές!!! ( Ράβε – ξήλωνε-ξόδευε άσκοπα λεφτά των Δημοτών).

Κοντολογίς το έργο το έχουμε ξαναδεί: Έργα βιτρίνας που κατασπαταλούν δημοτικούς πόρους που χρειάζονται σε έργα ουσίας και προοπτικης, που απαιτούνται για να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας και η ποιότητα της ζωής μας. Κανένα όραμα, κανένας προγραμματισμός ουσίας κανένα ενδιαφέρον για την ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών. Ο Ζαφειρόπουλος ανακατασκεύασε την κεντρική πλατεία που είχε μόλις ανακατασκευαστεί από τον Παττακό. Και ο σημερινός δήμαρχος ανακατασκευάζει πεζοδρόμιά βιτρίνας που δεν χρειάζονται ούτε καν επισκευή, αφού δεν πρόλαβε να τα ανακατασκευάσει ο Κουράσης με τα 13 εκατομμύρια ευρώ που μάζεψε αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη εν μέσω κρίσης. Εν τω μεταξύ οι εργολάβοι κάνουν γλέντια μαζί με τις λακκούβες, τους ορθοπεδικούς και τους ”γονδολιέρηδες”  και όχι μόνο στην Τούφα.

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *