Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

500 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ "ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΠΗΓΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΟΥΡΑΣΗ,. ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ. ΕΦΤΑΙΓΕ ΠΑΛΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ....


Πεντακόσια χιλιάρικα ευρώπουλα είχε βγάλει η ΕΥΔΑΠ ληξιπρόθεσμο μπουγιουρντί στον δήμο Χαλανδρίου από "παλιές παροχές" λέει που ήταν στο όνομα του δήμου και ο δήμος δεν τα πλήρωνε τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπόθεση πάει πολύ πίσω σύμφωνα με τον σμπίρο μου στον δήμο και δεν είναι καθόλου καθαρό τι στο διάλο έχει γίνει.

Πάντως ξεκίνησε στα τέλη της δημαρχίας Ζαφειρόπουλου η ιστορία και την χειριζόταν αρχικά υπηρεσιακά η Όλγα Καραγιώργη - διευθύντρια τότε της Ο.Υ. και η ..... (Ε ΝΑΙ, δεν το κάνω επίτηδες, το ρεπορτάζ το βγάζει .....) Η ΚΟΥΚΑ ως προϊσταμένη.

Από τότε η ΕΥΔΑΠ ισχυρίζεται ότι ο δήμος Χαλανδρίου της χρωστάει λεφτά.

ΠΟΛΛΑ. ΜΙΣΟ ΜΥΡΙΟ.

Επί Αεικίνητου ο δήμος δεν αμφισβήτησε την οφειλή, την είχε αποδεχτεί κανονικότατα.

Αλλά δεν την πλήρωνε κιόλας, χρώσταγε τα λεφτά στην ΕΥΔΑΠ  ή τουλάχιστον αυτό φαινόταν στα χαρτιά.

Δεν έλεγε τότε ότι το χρέος είναι μαϊμού. Δεν πήγε να το αμφισβητήσει ο Κουράσης στην ΕΥΔΑΠ το χρέος, Να τους πει "Τι είναι αυτό ρε συναγωνιστές (αφού ήταν η ΠΑΣΟΚΟΝΔ τότε, σύντροφοί δικοί του και του Ανδρεόπουλου ήταν - διοίκηση Ανδρεάση που λέγαμε).

Ήταν καλός και υπάκουος χαλίφης ο Αεικίνητος στους Σουλτάνους της τρόικα. Όχι δεν έλεγε. Ένα του λέγανε να σου πάρει , δύο σου έβαζε φόρους αυτός για να κάνει γρήγορα.

Ό,τι του λέγανε και άλλα τόσα στα έχωνε στο .... κεφάλι, φορολογώντας σε ασάλιωτα, για να πληρώνει πολλά στους από πάνω, να τον αγαπάνε που είναι καλό παιδί και να τον στηρίζουν να παριστάνει τον δήμαρχο.

Η τότε αντιπολίτευση ήταν ...... η παράταξη Ανδρεόπουλου. (νομίζω ότι αρκεί αυτό, μην σχολιάσουμε περισσότερα). Μόνο με την ΦΛΥΑ ασχολιόταν. 
Όλη μαζί η ζημιά της ΦΛΥΑ βέβαια (που δεν υπάρχει) - αν υπήρχε όπως την λέει ο κ. Ανδρεόπουλος, όλα τα χρόνια λειτουργίας της  - θα ήταν τόσα λεφτά όσο ΜΟΝΟ αυτή η υπόθεση.

Και τι επιπτώσεις είχε αυτό όμως στην ζωή σου θα αναρωτηθείς, γιατί είσαι και μπαμπουίνος.
Θυμάσαι μήπως το άλλοθι του Αεικίνητου για να έχει κλειστό το κολυμβητήριο της Αποστολοπούλου ΚΑΤΩΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ και ΚΑΤΩΧΑΛΑΝΔΡΑΙΑ;

"Ο δήμος χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ, έλεγε και δεν μπορούμε να ανοίξουμε το κολυμβητήριο." Έτσι σου έλεγε.

Και τώρα εσύ σκέφτεσαι να του δώσεις συχωροχάρτι για να συνεργαστείς μαζί του για να πάρεις καμιά καρέκλα!

Καρεκλά! Ε Καρεκλά!

Η πολιτική της ακραίας υπερσυγκέντρωσης καταθέσεων του δήμου στην φιλική τράπεζα, με ακραία και προκλητική υπερφορολόγηση των δημοτών, τσεκούρωμα των παρεχομένων από τον δήμο υπηρεσιών στον πολίτη με την κατάργηση των νομικών προσώπων, την κατακρεούργηση των θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κλπ χρειαζόταν άλλοθι:
 ΚΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ:  
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ!
ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ. 
Κλέβουν και αυτά τα λαμόγια εκεί στην ΦΛΥΑ και αγοράζουν στραγάλια και φουντούκια....
Πού να βγεις;
Πρέπει να κάνουμε οικονομία, σου έλεγαν, να βάλουμε κανέναν φόρο ακόμα.
 ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ για καλό και για κακό, μην πέσουμε έξω αν το τραβήξουν πολύ και πάρουν και φυστίκια Αιγίνης στην ΦΛΥΑ που είναι ακριβά.

Ποιος να σου πει ότι στην τράπεζα μαζεύαν να κάθονται δεκαπέντε εκατομΜΥΡΙΑ (Γ.Γ. μην αρχίσεις) την ώρα που άφηναν το παιδάκι σου εκτός σταθμού.

 Ο Ανδρεόπουλος θα αποκάλυπτε τον Κουράση και την πολιτική του που την έπαιρνε εθελοντικά επάνω της για εφαρμογή υπηρεσιακά η ..... (φτου γαμώτο σήμερα, όλο μπροστά μου βγαίνει αυτή) .... και έλεγε μάλιστα ότι "αυτό λέει η υπηρεσία, αυτό πρέπει να γίνει, εγώ δεν ακούω τι λένε αυτοί οι μαλάκες οι αιρετοί, Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ και ό,τι και να μου πουν εγώ αυτό θα κάνω που νομίζω ότι λέει ο νόμος;"

Καλά μαλάκας είσαι; Αφού πολιτικά ήταν δική του. Πώς θα την αποκάλυπτε; Δεν γίνεται. Γίνεται;

Μάλιστα μου είπε το πουλάκι το πρωί ότι το κυρίαρχο θηλυκό του δήμου εκείνης της εποχής, ο ιμάντας μεταβίβασης των κρυφών προθέσεων και επιθυμιών του Κουράση στην υπηρεσία, η Κούκα δηλαδή, έλεγε σε στελέχη του λογιστηρίου - τότε - που αναρωτιόνταν γιατί να μην πληρώσουν την ΕΥΔΑΠ (αφού λεφτά ήξεραν οι υπηρεσιακοί ότι είχαν) ότι "αυτό μην το πληρώσετε, θα το χειριστώ εγώ με την τεχνική υπηρεσία" .
 (Έτσι λέει το ρεπορτάζ μου και άμα μου κάνει και άλλη μήνυση εγώ θα πω ότι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΌ (γιατί δεν είναι), είναι ρεπορτάζ για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος και δεν θα με συλλάβουν πάλι και δεν θα μου επιβάλλουν να μην λέω το όνομά της - εγώ θα το λέω - μα τον Γιαραμπί).

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ:
Όταν ανέλαβε η ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ βρήκε το χρέος. Κανείς δεν τους είπε βέβαια ότι το χρέος είναι ... πέτσινο στους "ψαράδες".

Η ΕΥΔΑΠ (επί ΣΥΡΙΖΑ) έστειλε μάλιστα και έγγραφο που έλεγε ότι "αν δεν το διακανονίσει ο δήμος θα πάει δικαστικώς και θα πληρώσει ο δήμος υπερημερίες, τόκους, πανωτόκια και έξοδα".

Πριν κανένα μήνα ο δήμαρχος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότηση για ρύθμιση του χρέους για να γλυτώσει ο δήμος την περιπέτεια.

Έριξε και ένα (πολιτικό) χέσιμο σε "όλες τις διοικήσεις του δήμου εδώ και σαράντα χρόνια" (αυτή η παπάρα της ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΣ - όλοι οι άλλοι μαζί ήταν το ίδιο και ήταν κακοί και εμείς οι μόνοι που είμαστε αλλιώς και είμαστε καλοί).
Ιδίως επιτέθηκε ο δήμαρχος στους παλιούς αντιδημάρχους τεχνικής υπηρεσίας (καλά μωρέ, λέγε τον Νταβία να συνεννοούμαστε, μην το φέρνεις γύρω γύρω και δεν καταλαβαίνουν μερικοί και κοιτάνε περίεργα) που δεν είχαν φροντίσει να μην είναι στο όνομα του δήμου τα ρολόγια - λέει - αυτά  τα ρολόγια που ήταν ξεχασμένα και τώρα πρέπει να τα πληρώσει ο δήμος γι' αυτά.
Φταίει ο αντιδήμαρχος του 1998. 

ΑΡΕΣ, ΜΑΡΕΣ  ....
Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1599 και υπογραφές και σφραγίδες ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ, αλλά δεν βαριέσαι, για όλα αυτός φταίει εξ ορισμού.

Καρατζά και Νταβίας δεν ψήφισαν την εξουσιοδότηση λέγοντας ότι πρέπει πρώτα η διοίκηση να διερευνήσει την προέλευση του χρέους - μην είναι δηλαδή "επονείδιστον και επαχθές" - και μετά να το διακανονίσει.


"Αν σε εξουσιοδοτήσουμε να ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ το χρέος, είναι σα να το αποδεχόμαστε" του είπε η Καρατζά (και συμφώνησε και ο ακατανόμαστος μαζί της). Πρώτα να διευκρινίσετε τι είναι αυτό, μήπως δεν είναι, μήπως να το κουρέψουν, μήπως τέλος πάντων είναι επαχθές και επονείδιστο που λέει και η Ζωή".

Ο Ρούσος επέμεινε να πάρει την εξουσιοδότηση (εν λευκώ την ήθελε) λέγοντας ότι αυτό θα κάνει που του λένε, δεν θα αποδεχτεί το χρέος ως "βιώσιμο" και "πραγματικό" αλλά πρώτα θα το διαπραγματευτεί.
Αυτή - δήλωνε - ήταν η πρόθεσή του.

Η πλειοψηφία του έδωσε την εν λευκώ εξουσιοδότηση και όντος (και προς τιμήν του ως προς αυτό) ο Ρούσσος έψαξε το θέμα σε βάθος, το ερεύνησε καλά και βρήκε την άκρη του κουβαριού.

ΜΠΡΑΒΟ!

Και ήρθε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο να βάλει στην θέση τους, αυτούς που δεν τον εμπιστεύτηκαν να του δώσουν εν λευκώ εξουσιοδότηση αφού αυτός τα κάνει πάντα όλα τέλεια, άρα δικαιούται να τον εξουσιοδοτούν για όλα εν λευκώ από το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς πολλές διατυπώσεις να μην κουράζετε να δίνει και εξηγήσεις σε συνεδριάσεις και άλλες τέτοιες χαζές και άχρηστες πολυπαραταξιακές διαδικασίες.

ΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ:

Τελικά ο δήμος όχι μόνο δεν χρώσταγε στην ΕΥΔΑΠ, όπως έλεγαν οι Κουρασαίοι και τα χαρτιά, αλλά από την έρευνα αποδείχτηκε ότι Η ΕΥΔΑΠ έχει πάρει από τον δήμο και 80 χιλιάρικα παραπάνω από όσα έπρεπε,  κάτι που αποδέχεται (η ΕΥΔΑΠ) πλέον επίσημα να τα συμψηφίσει σε επόμενους λογαριασμούς του δήμου!!!!
(Τώρα για το τι μπορεί να συμπεράνει το βρώμικο μυαλό σου ότι γίνεται στις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΧΡΕΩΣΕΙΣ της ΕΥΔΑΠ, αφού σε δήμο κάνει τέτοια η ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, έχεις βρώμικο μυαλό που λασπώνει την υπηρεσία και δεν θα το παρακολουθήσουμε εμείς, θα μείνουμε στα γεγονότα).

Ο δήμαρχος εχτές κόμπαζε - και δικαίως - για την επιτυχία του να ξεμπερδέψει την υπόθεση προς όφελος του δήμου αλλά .... τα έβαλε και με την αντιπολίτευση.
Όχι τον Κουράση και τον Ανδρεόπουλο!
ΟΧΙ! Εκείνοι του έδωσαν εξουσιοδότηση να μπαλώσει την τρύπα που άνοιξε επί των ημερών τους.

Ο δήμαρχος έκραξε μόνο κείνο το τμήμα της που δεν του έδωσε εν λευκώ εξουσιοδότηση - και του υπέδειξε να κάνει αυτό που τελικά έκανε και επέτυχε να έχει την επιτυχία αυτή στην ζυγαριά του.

Επίσης - βεβαίως - δεν πήρε τίποτα πίσω από τα γκεμπελικά που είχε ρίξει, δια τας ευθύνας παλαιών αντιδημάρχων τεχνικών υπηρεσιών (λέγε τον Νταβία)
που του έφταιγαν - τότε όπως έλεγε  - για την διαμόρφωση του (ανύπαρκτου όπως αποδείχθηκε) χρέους.
Που βέβαια αφού ήταν ανύπαρκτο ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΕΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ 500 ΧΗΝΕΣ δεν είπε τίποτα ο δήμαρχος Ρούσσος.

ΤΙΠΟΤΑ!
ΚΙΧ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ!

ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΑΤΖΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ που δεν τον εξουσιοδότησαν.

Πέρα από την παραπολιτική πάντως, βεβαίως και μιλάμε για επιτυχία της διοίκησης του δήμου και των υπηρεσιών με την σημερινή τους διάρθρωση και τους συγχαίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου