Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



Ας γράψουμε λοιπόν το πρώτο άρθρο του "site" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Γιατί το κάναμε;

Τι παιζόταν αυτές τις μέρες; Τι παίζεται αυτές τις μέρες γενικότερα;

Ήθελε η ΠΛΑΤΕΙΑ να είναι χορηγός στο φεστιβάλ και φώναζε ο Νταβίας;
ΟΧΙ!

"Και τους νοιάζει που προβάλλεται ο δίπλα. Να ψοφίσιει η κατσίκα του γείτονα είναι" λένε.
ΟΧΙ! ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΣΙΚΑ ΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ, με τα ίδια κριτήρια που θα την δικαιούνται όσα sites πληρούν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ λειτουργίας και όχι με κριτήριο αν αρέσουν στην εξουσία (την τωρινή ή την επόμενη).

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Θα το εξηγήσουμε.

Και όποιος έχει ανοικτά αυτιά θα καταλάβει:

1. Θέση αρχής αλλά και δημοκρατική υποχρέωση του δήμου είναι να "παίζει" δίκαια όλα τα μέσα και να ενισχύει την ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ - είναι η άποψή μας, αλλά και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ , των προοδευτικών ανθρώπων, γενικώς.

Η άποψη που εξέφρασε ο Γκάγκας στο δημοτικό συμβούλιο, ότι δηλαδή "εμείς - εκείνοι - θέλουμε να βάζουμε χορηγούς μόνο τα site που συμφωνούν με τις επιλογές μας για τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη"-  και μάλιστα δωρεάν -  είναι  ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  αφού λέει ξεκάθαρα ότι η διοίκηση του δήμου θα πριμοδοτεί μέσα που τις παίζουν το πολιτικό παιχνίδι. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση αυτό.

Είναι όμως και ΕΝΑΝΤΙΑ στα οικονομικά συμφέροντα του δήμου.
Διότι αν αναζητούσε ο δήμος ΧΟΡΗΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για το φεστιβάλ και όχι για την πολιτική της διοίκησης, ίσως να είχε βρει χορηγό που (πχ) θα πλήρωνε και τα έντυπα ή τα banners ή θα έδινε χρήμα για τις παραστάσεις.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΡΗΓΟΣ, άλλωστε.

Αυτά όλα δηλώνουμε ότι έτσι και αλλιώς εμάς δεν μας αφορούσαν και δεν μας αφορούν ως site ή blog που έχουμε προβάλλει όλες τις εκδηλώσεις του δήμου, τα προγράμματα του ΠΕΔΥ, κάθε ανακοίνωση που μας έχει έρθει από φορείς, συλλόγους ακόμα και κερδοσκοπικές επιχειρήσεις ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ χωρίς να ζητήσουμε από κανένα να μας γράψει ως ΧΟΡΗΓΟΥΣ του, αφού αυτό που τους προσφέρουμε το θεωρούμε - και είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΡΟΡΑ της Πλατείας.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ.

Ενώ λοιπόν ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ακριβώς τις μέρες που έχει υποβληθεί από την πλευρά μας η αίτηση εγγραφής στο μητρώο μέσων ηλεκτρονικής ενημέρωσης του υπουργείου τύπου από 10 Ιουνίου - από τους πρώτους το κάναμε - γιατί εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εναντίον της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ στο Χαλάνδρι που ό,τι αναρτούμε έχει ΥΠΟΓΡΑΦΗ και έχουμε δώσει μάχες για την ΕΠΩΝΥΜΗ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,  απέναντι σε διαχρονικούς διώκτες μας με μπλε, πράσινους και κόκκινους κόκκους.
Απέναντι σε μηνυτές, απέναντι σε τζιχαντιστές, απέναντι στον Αεικίνητο και τον Σταθόπουλο, απέναντι σήμερα στον Ρούσσο ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ απείλησε με .... τον εισαγγγελέα, λες και τον φοβήθηκα τρεις φορές που με έστειλαν. (θα επανέλθω)

Αλλά εμείς την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ την εννοούμε όχι με κουκούλα.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ.

Και πάμε και στον εισαγγελέα γιατί λέμε ΟΝΟΜΑΤΑ, επώνυμα.

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ!

Και γι΄αυτό φεύγουμε από τον εισαγγελέα.

Αυτή την "αξιολόγηση" της αίτησής μας από το Υπουργείο Τύπου θεωρώ ότι είχε στόχο η συμπεριφορά αυτή του δήμου.

Πίεση προς το Υπουργείο να μας κόψει είναι!

Οι "σύντροφοι" του Νίκου Παππά στο Χαλάνδρι ξεκίνησαν ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ να πείσουν ότι η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν είναι εφημερίδα, σε αντίθεση με τους εκλεκτούς τους που δεν είναι ... blog.

ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ!

Αυτούς ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ και αυτούς που "στηρίζουν" την αντίληψη της πλειοψηφίας του δήμου περί αλληλεγγύης (το φιλόπτωχο ταμείο) ενώ θεωρούν ότι πρέπει να αποκλείεται, τι λοιπόν από το να θεωρείται "επίσημο" ειδησιογραφικό site;;;;

ΜΑ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ.

Με τι επιχειρήματα λοιπόν μπορεί να αποκλειστεί η Πλατεία από το να θεωρείται και ΕΠΙΣΗΜΑ τοπικό ειδησιογραφικό site;;;;

Έχει ΑΦΜ η εκδοτική επιχείρηση, έχει δημοσιογράφο (Che Moi) χρόνια τώρα.
Δεν έχει μήπως ειδήσεις;
Δεν έχει αρθρογραφία;
Δεν έχει έρευνα;
Δεν φιλοξενεί ΟΛΕΣ τις απόψεις;
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ;
Ότι θέλουμε να τους αποκλείσουμε γιατί δεν μας αρέσει, μας κάνει κριτική και δεν γουστάρουμε το ύφος της και αυτόν τον ακατανόμαστο.

Α, ας το πούνε λοιπόν αυτό, θα έχει ενδιαφέρον.

Δεν θέλουνε να το πούνε γιατί θα έχουν πέσει οι μάσκες της ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ αντίληψης που υποκρύπτεται πίσω από αυτό.

Δημιούργησαν  λοιπόν την εξυπνάδα για να την πουν στα συντρόφια από πάνω: Είναι blogspot, άσε που οι άλλοι είναι χορηγοί στον δήμο ενώ η Πλατεία δεν είναι.

Αν δεν κάναμε την αλλαγή στην DNS, θα το κάναμε για να εμμείνουμε στο ότι δεν δεχόμαστε να αξιολογούμαστε με ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια για το αν είμαστε διαδικτυακή εφημερίδα, αν είμαστε ειδησιογραφικό site επειδή η διεύθυνσή μας είχε στον τίτλο της την λέξη  blogspot.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ είσαι αν το θέλουν οι αναγνώστες σου, όχι η εξουσία.

Κάναμε τελικά την αλλαγή γιατί για εμάς ήταν ΑΣΤΕΙΟ να κάνουμε αυτή την αλλαγή αφαιρώντας ένα ΗΛΙΘΙΟ επιχείρημα από τους διώκτες μας.
Τελειώσαμε λοιπόν το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ επιχείρημα που θα μπορούσε να προβληθεί ως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΦΑΝΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ αποκλεισμού μας.

ΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ υποκύπτοντας στην ΒΛΑΚΕΙΑ, κάτι που με κάνει να βγάζω σπυριά.

Θέλω να πιστεύω ότι το υπουργείο τύπου δεν θα λειτουργήσει με αυτό το κριτήριο και δεν θα αποκλείσει όλα τα blogs του blogger. Θα είναι πραγματικά ΠΑΡΑΛΟΓΟ. 

Αν βγει σωστή η εκτίμησή μου αυτή ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ οι τύποι που σε τοπικό επίπεδο κάθονται και ραδιουργούν για να μην έχουμε αυτά ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ και δικαιούνται όλοι, ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Ποτέ δεν ζητήσαμε να είμαστε ΜΟΝΟΙ για τίποτα.

Θέλουμε να είμαστε πολλοί στον χώρο. Θέλουμε να λειτουργεί η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ αλλά με κριτήρια ισονομίας.

Το ποιοι διεκδικούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ όμως, στηριζόμενοι και στηρίζοντες το τοπικό κατεστημένο είναι ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ δημοκρατίας.

Δε νομίζεις;;;;

Περιμένουμε την αποδοχή του νέου site "www.stinplatia.gr"  - που βέβαια είναι η ίδια, η γνωστή ΠΛΑΤΕΙΑ - στην λίστα του υπουργείου τύπου κόντρα στις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις των τοπικών συνομοτών εναντίον μας.

ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ απόπειρα ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ και ΦΙΜΩΣΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν με αυτή την πρωτοβουλία - σύγκρουση την ευθύνη να ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ στα χωράφια για τους μικρούς εραστές της ενημέρωσης.

Δεν είναι άλλωστε οι πρώτοι φορά.

Έτσι και αλλιώς είμαστε ΜΑΡΑΘΟΝΟΔΡΟΜΟΙ, που λέει και ο Γιώργος,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου