a

a

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! 12 ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΛΟΓΩ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΤΟΥ "ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΨΙΝΑΚΗ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΑΤΙ - ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


ΜΑΤΙ - ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Για να πάμε κατά θάλασσα μεριά:

Μαζεύει τα κλαδιά και τα ογκώδη από τις μονοκατοικίες ο Ψινάκης και παίρνει 30 ευρώ το φορτηγό, αλλιώς δεν πάει, σου λέει. (σωστό ΄θα πει κάποιος, ΚΑΙ ΕΓΩ αν ήταν όμως Ο ΔΗΜΟΣ πρώτος σωστός).

Μετά λοιπόν  επειδή δεν ξέρει τι να τα κάνει γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ HIGH να φτιάχνεις οργανωμένους χώρους διαχείρισης σκουπιδιών, βρίσκει άδεια χωράφια παραδίπλα και πάει και τα αμολάει.

Αν τα πάς βέβαια εκεί μόνος σου - ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΡΑΦΙ - και σε δει ο "αρμόδιος" θα φας - ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ - πρόστιμο μεγάλο και σφηνοειδές.

Τα μαζεύει ο δήμος όμως και τα πάει και μαζεύει χρήμα ζεστόν.

Να οι ντάνες στα χωράφια. Χωματερές όπου να 'ναι.

Ένα τέτοιο παράδειγμα - χωρίς να είναι το μόνο στον τεράστιο - καλλικρατικό - δήμος Μαραθώνα (πρώην δήμοι Μαραθώνα και Ν. Μάκρης) του μεγάλου μάνατζερ, είναι ο χώρος που σας δείχνουμε σήμερα από τον ΓΟΥΓΛΗ.
Το Νοέμβριο του 2014 έχει γίνει η λήψη και αύριο θα σας δείξουμε φωτό πώς τον έχει κάνει σήμερα ο .... μάνατζερ.

Είναι ο γνωστός στους Ματιώτες και όσους επισκέπτονται το ΜΑΤΙ (Χαλανδραίικη αποικία στον Ευβοϊκό) ελεύθερος χώρος με μέτωπο στην παραλία,  που συνήθως ήταν χώρος στάθμευσης επισκεπτών αφού δεν έχει περίφραξη, πάντα όμως ήταν ΚΑΘΑΡΟΣ.

Ο χώρος λέγεται στην πιάττσα του Ματιού ότι ιδιοκτησιακά ανήκει στον Μανώλη Γλέζο που τον έχει αφήσει ελεύθερο για πρόσβαση των επισκεπτών στην θάλασσα αλλα δεν έχουμε επιβεβαιώσει εμείς κάτι τέτοιο, οπότε ΄... κρατάμε και μια γάτα σε όσα λέει η δημογεροντία του ΜΑΤΙΟΥ.

Πάντως ο Ψινάκης τον έκανε ΧΩΜΑΤΕΡΗ ογκοδών και κλαδιών γιατί ... "έτσι γουστάρει μωρή Κουλή, λογαριασμό θα σου δώσει;"

Όμως:

Διαβάζουμε  στο afofioikisi.gr:

Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της.
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που συλλέγει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού. Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων που είχαν δηλωθεί εφέτος έως τα μέσα Αυγούστου, σε τέσσερις ασθενείς υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, οπότε δηλώθηκαν 85 κρούσματα, ενδείξεις ότι ο ασθενής προσβλήθηκε «εντός των τειχών» είχαν εντοπιστεί σε έξι περιστατικά, ενώ οι χρονιές όπου είχε σημάνει στην Ελλάδα «κόκκινος» συναγερμός λόγω εγχώριας μετάδοσης της νόσου ήταν το 2011 και το 2012 (42 και 20 περιστατικά, αντίστοιχα). Οπως αναφέρεται στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, έπειτα από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης. Μέχρι και το 2008 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 20 – 50 κρούσματα ετησίως, που σχετίζονταν στη μεγάλη τους πλειονότητα με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα. Εως το 2008 δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο λίγα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας, χωρίς ιστορικό ταξιδιού τα έτη 1991, 1999 και 2000. Από το 2009 και μετά, ωστόσο, κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης καταγράφονται σχεδόν κάθε έτος σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως ως σποραδικά, αλλά και σε συρροές.

Για την περίοδο αυτή ως «επηρεαζόμενες» από ελονοσία περιοχές έχουν χαρακτηρισθεί από τις υγειονομικές αρχές και άρα έχουν τεθεί σε περιορισμούς σχετικά με την αιμοδοσία περιοχές των δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων), Παλαμά (Π.Ε. Καρδίτσας), Ευρώτα (Π.Ε. Λακωνίας), Χαλκιδέων (Π.Ε. Ευβοίας), Θηβαίων (Π.Ε. Βοιωτίας), Τεμπών (Π.Ε. Λάρισας), Μαραθώνος (Π.Ε. Ανατολικής Αττικής), Δυτικής Αχαΐας (Π.Ε. Αχαΐας), Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας) και Λαγκαδά και Πυλαίας (Π.Ε. Θεσσαλονίκης).

Ως μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος είναι ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία όσων κατοικούν και εργάζονται σε αυτές τις περιοχές, καθώς και όσων τις έχουν επισκεφθεί (τουλάχιστον μία διανυκτέρευση).

http://www.aftodioikisi.gr

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΥΤΕ SHOW BIZZ από την μια,  ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ από την άλλη.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΙΑ "ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ" (όπως είπε πρόσφατα ο δάσκαλος Σταύρος Μπένος σε μια ημερίδα που τον παρακολούθησα) και που αν βάλεις κάποιον που είναι ΑΣΧΕΤΟΣ με αυτή - ό,τι και αν έκανε πριν  - και που θεωρεί ότι "έχει τις νέες ιδέες για να σε σώσει΄" μόνος του, κινδυνεύεις να έχείς προβλήματα ΥΓΕΙΑΣ από τα σκουπίδια μετά και να σε φάνε κάτι κουνούπια σαν ελικόπερα ΑΠΑΤΣΙ.

'Η να έχουν πρόβλημα φαγητού τα παιδιά που είναι στις κατασκηνώσεις.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΩΡΗ ΚΟΥΛΗ;

Άσε τον δήμο σε κανέναν αυτοδιοικητικό, που ξέρει και ας μην τον κάνει τον Μαραθώνα ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ, όπως έταζες προεκλογικά στους ιθαγενείς  ή .... SALT LAKE CITY σαν τον δικό μας. 
(Είναι και ο Αεικίνητος και εκεί γείτονας, όλοι οι βλαχοχαλανδραίοι σαν εμένα, κάποια επαφή έχουμε με  ΜΑΤΙ, ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ, "ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΖΟΥΜΠΕΡΙ"  βλέπεις).

Αύριο θα πάμε κατά κει να σου βγάλουμε στην φόρα και φωτό μωρή Κουλή για να δεις πώς έκανες την παραλία που έλεγες ότι θα την μετατρέψεις σε ... ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ και την έκανες ... ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΗ ΑΚΤΗ!

Και δεν φταίνε οι πρόσφυγες, έτσι;


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *