Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Για το ίδρυμα Κουρτέση και την Εστία Παιδιού, τον υπερσύγχρονο παιδικό σταθμό που μένει αναξιοποίητος για τα παιδιά της πόλης, παραβιάζοντας την βούληση του διαθέτη - ευεργέτη της πόλης Γεωργίου Κουρτέση να προσφέρει με την περιουσία του εκπαιδευτικό έργο για τα παιδιά του Χαλανδρίου, έχουμε πει ήδη πολλά, έχουμε παρουσιάσει το κτίριο και τις δυνατότητές του.

Σήμερα - που για άλλη μια χρονιά οι οικογένειες της πόλης μας αναζητούν λύση, παρακαλάνε για μια θέση σε παιδικό σταθμό και που η κρίση έχει ξεπατώσει την μέση ελληνική οικογένεια το θέμα της αδιαφορίας του ιδρύματος να προσφέρει λύσεις αλλά και η εκκωφαντική άρνηση της ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αλλά και όλων των συστεμικών παρατάξεων από τον δήμο να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, γίνεται ξανά επίκαιρο.

ΕΝΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΘΕΤΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ ή ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ - για το ξεκάρφωμα και ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ μεταξύ κολλητών, ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, έναν σύλλογο που αυτοαποκαλείται "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ" και που σχεδιάζει να λειτουργήσει τον σταθμό με χρηματοδότηση από τα voucher  του ΕΣΠΑ,  αντί να τον χρηματοδοτεί από τα τεράστια έσοδα του ιδρύματος - όπως η διαθήκη του Γεωργίου Κουρτέση ορίζει.

ΞΑΝΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, που πάντα με δική μας πρωτοβουλία έρχεται στην δημοσιότητα από το 2000, αφού για όλους τους άλλους ι έχει επιβληθεί ΟΜΕΡΤΑ και οι λόγοι αυτής της "συνωμοσίας σιωπής" θα αναδειχθούν με ΑΔΕΙΑΣΙΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Θα δούμε την διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο, να στερεί από την μάνα και τον πατέρα το διλαίωμά της να έχει μια θέση σε παιδικό σταθμό για το παιδί τους.

Ξεκινάμε με την καλύτερη απόδειξη που έχουμε στα χέρια μας, για την περιουσία και τα έσοδα του ιδρύματος. Τα ενοίκια που εισπράττει για να παράγει εκπαιδευτικό έργο.
Επαρκούν άραγε για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού με 150 παιδιά, όσα είναι η δυναμικότητα του κτιρίου;

Αντί να περιγράψουμε εμείς τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος και να αμφισβητούν τα παπαγαλάκια αυτά που γράφουμε, θα σε αφήσουμε να τα διαβάσεις μόνος σου, από το βιβλίο των πρακτικών του ΔΣ, του 2003 μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα - που θα τα δεις να ανεβαίνουν ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα.

 Τότε την συζήτηση άνοιξε  ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, ο αγαπητός και αξιοσέβαστος πατέρας Σπυρίδωνας που απαντάει σε ερωτήματα και δημοσιεύματα της εποχής (ΚΕΡΔΟΣ) που είχαν προκληθεί από την προεκλογική δράση της ΤΟ.Ρ.Α. που είχε ανοίξει το κεφάλαιο από το ΕΠΙ ΠΟΛΕΩΣ (την εφημερίδα που εξέδιδε τότε ο Νταβίας με αρχισυντάκτρια την μεγάλη Χαλανδραία Βούλα Μανή).

Όλη η συζήτηση σε εκείνη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  έχει τεράστιο ενδιαφέρον  για όποιον συνδημότη μας δεν θέλει να είναι γίδι.

Ας δούμε τι είπε ο Πατέρας Σπυρίδωνας σε εκείνη την συνεδρίαση. "Λειτουργούμε νομιμότητα" είπε και έτσι είναι. Οι διαδικασίες τηρούνται. "ΝΟΜΙΜΑ" σε ΟΛΑ.

Τα "ΗΘΙΚΑ" ερευνούμε και το αν υλοποιείται η βούληση του συχωρεμένου του Κουρτέση.  Διότι αν δεν υλοποιείται τότε έχουμε ΚΑΙ παρανομία.
Πάντως σλιγουρα έχουμε ένα ΔΣ που - η πλειοψηφία του τουλάχιστον - είναι ανεπαρκές να κάνει την δουλειά του: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΚΙΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Προσέξτε ιδιαίτερα τα σημεία που έχουμε χρωματίσει:
Είναι τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος, τα έσοδά του όπως τα δίνει - όχι τυχαία κατά την γνώμη μας - ο παπα Σπύρος στην δημοσιότητα.

Προσέξτε πώς το ίδρυμα - αντί να παίρνει τα έσοδα και να τα κάνει εκπαιδευτικό έργο - ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και χάνει 500 εκατομμύρια δραχμές.
(Θα ήταν επαρκής λόγος για να ξηλωθεί το ΔΣ από το Υπουργείο Οικονομικών Ευρωπαϊκής Χώρας και όχι ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ).

Από τότε πέρασαν άλλα 15 χρόνια που το ίδρυμα μαζεύει συνεχώς λεφτά από τα νοίκια.
Τι θα μας πουν αύριο;
Ότι τα έπαιξαν στο ΚΙΝΟ;

Και ο παιδικός σταθμός είναι κλειστό άβατο για τα παιδιά της πόλης αντί να τα εξυπηρετεί.

Τι ειπώθηκε τότε στο δημοτικό συμβούλιο;
Τι είπε ο τότε δήμαρχος Ζαφειρόπουλος, ο Γρηγόρης Γυφτόπουλος και ο Άγγελος Νταβίας που εκπροσωπούσαν εκλεγμένες παρατάξεις στο ΔΣ;

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΜΕΩΝ τότε, αν και δεν ήταν εκλεγμένος είχε πάντα λόγο, όποτε το ζήταγε στο δημοτικό συμβούλιο ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και άκουγε όλες τις απόψεις (όχι σαν τώρα που η Πρόεδρος του Προέδρου δεν δίνει τον λόγο σε επικεφαλής ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και τους διακόπτει κάθε φορά που δεν της αρέσει αυτό που λένε);

Θα τα αφήσουμε όλα σε δημόσια θέα .... για την ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ!
ΑΞΙΖΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου