Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου .
Από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δημοσιεύτηκε η απόφαση για έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε) και μελέτης οριοθέτησης του έργου ΄΄Ανάπλαση του ρέματος της Πικροδάφνης΄΄

Βάσει αυτής της απόφασης θα κοπούν 776 δέντρα.

Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να συνιστά συμπέρασμα Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η κοπή της πλειονότητας των δέντρων σε ένα ρέμα, ειδικά όταν η φύτευση δένδρων συγκρατεί τα πρανή και απορροφά ποσότητες ομβρίων.
Η εξολόθρευση των δέντρων  -σε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα ρέματα της Αττικής -σημαίνει περαιτέρω αλλοίωση του πολύτιμου μικροκλίματος  , καταστροφή της βιοποικιλότητας, της πανίδας που ζει στο ρέμα αλλά κυρίως θα επιφέρει νέες καταστροφές και  πλημμύρες.
Έχουμε πρόσφατη την απώλεια των 5 συνανθρώπων μας από την υπερχείλιση ρεμάτων και άλλες «κακοτεχνίες» που είχαν γίνει, όπως αποδεικνύεται από έρευνες που έγιναν. 
Όταν σε άλλες χώρες πληρώνουν για να επαναφέρουν τα ποτάμια και ρέματα στη φυσική τους μορφή π.χ. Σεούλ, Μόναχο, Λος  Άντζελες,  Λονδίνο ,στην Αθήνα με αποφάσεις θεσμικών φορέων   πληρώνουμε για να τα καταστρέψουν.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου υψώνει τη φωνή του διαμαρτυρόμενος για την απόφαση αυτή.
Τα ρέματα και τα ποτάμια είναι πηγή ζωής για το αστικό περιβάλλον και πρέπει να προστατεύονται με κάθε τρόπο, ανεξαρτήτως των συμφερόντων των κατασκευαστών, καταπατητών και διαφόρων  εργολάβων. 

Μαζί με τους άλλους Περιβαλλοντικούς φορείς και την πλειοψηφία των κατοίκων της Αττικής, απαιτούμε να ακυρωθεί  αυτή η απόφαση  .

Για το Δ.Σ. του συλλόγου

Η πρόεδρος                                                          Η Γ.Γραμματέας
Κέλλυ  Δάνου                                                        Ματρώνη  Δικαιάκου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *