Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ του Δημάρχου Πατρέων για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) του Δήμου, Θόδωρος Τουλγαρίδης και Ελένη Μπιρλή και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Ανδρέας Αντωνόπουλος.
Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ τόνισαν τα εξής, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:
«Το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ), η διανομή δηλαδή, τροφίμων και προϊόντων προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας στους άπορους, άρχισε να υλοποιείται από πέρυσι το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα δεν έχουν διανεμηθεί τα προβλεπόμενα είδη του 2015!
Με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας αποδόθηκαν μέχρι τώρα στις Περιφέρειες και στους Δήμους περίπου τα μισά από τα προβλεπόμενα  για το έτος 2015! Τα υπόλοιπα όπως ομολογούν, μάλλον δεν θα δοθούν ποτέ!
Από τα "ψίχουλα" στην κυριολεξία, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ωφελούμενων, θα δοθούν τελικά περίπου τα μισά. Λαμβάνοντας υπόψη πως κάποια από αυτά είναι πάνες και βρεφικά γάλατα, μπορεί κάποιος να καταλάβει πως ένα χρόνο μετά, δεν θα υπάρχει καν αυτή η ανάγκη στους δικαιούχους.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή έκανε συγκεκριμένες προσπάθειες απευθυνόμενη στην Περιφέρεια και την Κυβέρνηση, απαιτώντας τα λίγα έστω προϊόντα να διανεμηθούν γρήγορα και στο σύνολό τους.
Επιμείναμε στο σύνολο των προϊόντων, καθώς θεωρούμε αναξιοπρεπές να στηθεί ο δικαιούχος στην ουρά με άλλα 6.000 άτομα και να πάρει μία οδοντόκρεμα και μισό κοτόπουλο!
Επίσης, με παρεμβάσεις μας ζητούσαμε προσωπικό και υποδομές, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί ο ΚΟΔΗΠ στο μέγεθος της διανομής.
Σήμερα, χωρίς να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που δίνονται στους δικαιούχους και τις οικογένειες τους, θεωρούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία αξιοπρεπή διανομή. Δυστυχώς δεν έχουμε θετική ανταπόκριση για το ζήτημα του προσωπικού και των υποδομών.
Η διανομή θα γίνει με τη φιλότιμη προσπάθεια του ελάχιστου προσωπικού του Κοινωνικού Οργανισμού και την άμεση ανταπόκριση των εθελοντών.
Αυτή η τακτική είναι αποκαλυπτική της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαθλιώνει το λαό και ταυτόχρονα μοιράζει ψίχουλα στους πεινασμένους.
Ελεημοσύνη και κοροϊδία για τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τη μία, προνόμια, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και με πλεόνασμα για τους μεγάλες μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες, από την άλλη.
Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική.
Είναι άδικη και αντιλαϊκή. Θέλει τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ και των άλλων προνοιακών παροχών, μόνιμα εξαθλιωμένους.
Ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα και της διεκδίκησης για σταθερή και μόνιμη εργασία, για αυξημένο επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους, για αύξηση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και αύξηση μισθών και συντάξεων, διαγραφή χρεών, κατάργηση χαρατσιών, μπορεί να δώσει ανάσα στις λαϊκές οικογένειες».

http://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου