Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου «αλλάζει τα φώτα» στους δημότες


Με απίστευτη και… παρεξηγήσιμη εμμονή, η διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης αποφάσισε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 30/8/2016, να εκχωρήσει τον δημοτικό οδοφωτισμό της πόλης σε ιδιώτη για 15 χρόνια έναντι του ποσού των 6 εκατ. Ευρώ (η αμοιβή του εργολάβου θα γίνει με εκχώρηση σε αυτόν του συνόλου των σχετικών δημοτικών τελών 14 εκ. ευρώ για 15 χρόνια σύμφωνα με τον κ. Στεργίου από τα οποία θα πληρώνετε η ΔΕΗ περί τα 4 εκ. ευρώ ενώ αυτός θα παρακρατεί το μερίδιο που του αναλογεί συνολικά σχεδόν 6 εκ. ευρώ και ότι περισσεύει θα το αποδίδει στο Δήμο!!!), βάζοντας έτσι τους κατοίκους να πληρώσουν ένα πράγματι χρήσιμο έργο για τον Δήμο, τρεις φορές πάνω από την πραγματική αξία του!

Επικαλούμενος τα στοιχεία μιας μελέτης τα στοιχεία της οποίας η παράταξη Πεντέλη Εν Δράσει απέδειξε ότι είναι «στον αέρα», ο κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης παραπλάνησε τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, μόνο και μόνο για να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μόνο που δεν υπολόγισε και μάλλον ενοχλήθηκε, όπως έδειξε με τη στάση του από το γεγονός ότι ο επικεφαλής της παράταξής μας, Αντώνης Φειδοπιάστης, όχι μόνο «ξεγύμνωσε» τα επιχειρήματα υπέρ της εμπλοκής στο έργο ιδιώτη, αλλά αντιπρότεινε μια λύση που θα γλύτωνε από τον Δήμο τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ.

Με συγκεκριμένα στοιχεία, ο Αντώνης Φειδοπιάστης απέδειξε ότι το έργο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, με ευνοϊκό επιτόκιο 3,3% και να υλοποιηθεί κάτω από τον έλεγχο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, απαλλάσσοντας τον Δήμο από οποιαδήποτε εξάρτηση από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, έφερε για παράδειγμα τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης που υλοποίησαν αντίστοιχου μεγέθους έργα οδοφωτισμού με κόστος που δεν ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ.

Μόνο που τόσο η πρόταση του επικεφαλής μας, όσο και η έκκλησή του να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει, αφού γίνει συνάντηση μεταξύ του δημάρχου και των προέδρων του ΤΠΔ και του ΚΑΠΕ, οι οποίοι μένουν στον Δήμο μας, σχετικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησής του έργου μέσω δανεισμού, «έπεσαν στο κενό». Ο δήμαρχος, χωρίς ουσιαστικό αντεπιχείρημα, επέμεινε μέχρι τέλους στην εισήγησή του, παρασύροντας τους συμβούλους της παράταξής του σε μία απόφαση που ελέγχεται τόσο σε ηθικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου