Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ



Είναι γνωστό, ότι η τέλεση του πολιτικού γάμου έχει εκχωρηθεί από την πολιτεία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρέος επομένως της κάθε δημοτικής αρχής είναι να προστατεύει αυτόν τον θεσμό και να δημιουργεί τουλάχιστον τις προϋποθέσεις ώστε οι δημότες να μπορούν ελευθέρα να τον επιλέξουν, έναντί του θρησκευτικού.

Στα τέλη του περασμένου Μάη, στενά συγγενικό μου πρόσωπο μου ανακοίνωσε ότι θέλει να επισημοποιήσει τον δεσμό του με έναν άτυπο παραδοσιακό γάμο χωρίς παπάδες και τα συναφή.

Επειδή σκοπεύει να καλέσει συγγενείς πρώτου βαθμού μόνο και φίλους τους που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα και σε όλο σχεδόν το βόρειο ημισφαίριο, προγραμματίζει να κάνει το γάμο του Σάββατο 10 Σεπτέμβρη. Με παρακάλεσε να αναλάβω τα γραφειοκρατικά σχετικά με τον Δήμο μας, λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου από την μεριά του.

Απευθύνθηκα στον αντιδήμαρχο Παιδείας τηλεφωνικά, αφού στο ραντεβού στο γραφείο του με έστησε. Του εξέθεσα αναλυτικά όλα τα παραπάνω δεδομένα και του ζήτησα, όχι σαν ρουσφέτι, αλλά σαν πάγια πολιτική του Δήμου μας, σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου ο πολιτικός γάμος είναι ο κύριος και ο μοναδικός, να δοθεί το Αετοπούλειο ως χώρος και το Σάββατο ως ημέρα τέλεσης του γάμου. Μου ζήτησε χρόνο για να εξετάσει το ζήτημα

Μετά από 20 περίπου ημέρες μου απάντησε ότι οι γάμοι γίνονται μόνο στον 2ο όροφο του ενοικιασμένου( με 5000 Ευρώ μηνιαία) κτιρίου για δημοτικό παντοπωλείο, στην οδό Παπάγου και μόνο Παρασκευή 12 με 2μμ. Με άλλα λόγια κάνε θρησκευτικό γάμο θες δε θες.

Αν θες να σαμποτάρεις τον πολιτικό γάμο, τον κάνεις μόνο καθημερινή με τα μαγαζιά ανοικτά,, στο 2ο όροφο ενός απαίσιου και μη λειτουργικού χώρου, με ασανσέρ χωρητικότητας, το πολύ 2 ατόμων, χωρίς έξοδο κινδύνου σε ένα δρόμο με παρκαρισμένα αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά, στο κέντρο τις πόλης που είναι νεκρό λόγω του κυκλοφοριακού χάους. Έτσι ξεχρεώνεις και τα γραμμάτια σου στον προϊστάμενο σου Αρχιεπίσκοπο.

Απευθύνθηκα στην Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου, όπου οι γάμοι γίνονται την Τετάρτη. Τους εξέθεσα αναλυτικά το αίτημα μου και το σκεπτικό μου. Τους ενημέρωσα ότι οι καλεσμένοι αγγίζουν τους 300 και ότι έρχονται οι περισσότεροι από μακριά. Μου απάντησαν ευγενικά ότι είναι πάγια πολιτική της δημοτικής αρχής του Δήμου Αμαρουσίου να διευκολύνει τέτοιους γάμους, ώστε να μπορεί ο πολίτης να επιλέγει ελευθέρα το είδος του γάμου που επιθυμεί. Ο γάμος τελικά έγινε από την γλυκύτατη και ευγενέστατη αντιδήμαρχο Κα Χαλιώτη, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην μεγαλοπρεπή αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου που είναι στολισμένη με πίνακες μεγάλων ζωγράφων. Για τον γάμο ανθοστολίστηκε με έξοδα της δημοτικής αρχής και με τους καλεσμένους κατενθουσιασμένους και καθήμενους.

Μετα από όλα τα παραπάνω θέλω να θέσω 2 ερωτήματα στον συμπολίτη μου.

  • Με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή Αμαρουσίου προσδιορίζεται ως Δεξιά, την δημοτική αρχή του Χαλανδρίου που την τοποθετείς; Στην Αριστερά ή στην ακροδεξιά;.
  • Με δεδομένο ότι ο Δεξιός πρώην Δήμαρχος της πόλης μας Κος Κουράσης στην οικονομική επιτροπή του Δήμου μας ψηφίζει ΟΧΙ στην πρόταση του νυν δήμαρχου, για φίμωση της κριτικής και της αντίθετης άποψης, Που κατατάσσεις τον δήμαρχο; Στην Αριστερά ή στην ακροδεξιά;
Και μια ερώτηση στο Γρηγόρη και τον Γεράσιμο, που θεωρώ δεδομένο ότι δεν είναι μέλη της σέχτας που διοικεί το Δήμο μας ούτε της αυλής του δημάρχου. Γιατί τέτοιος αυτοεξευτελισμός σύντροφοι;;;;;;;;

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου