Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. ΘΕΟΣ: Ένα θλιβερό και πρωτοφανές γεγονός

Ένα θλιβερό και πρωτοφανές γεγονός, που από μόνο του γεννά ερωτηματικά και δημιουργεί συνειρμούς για την κυρίαρχη αντίληψη της δημοτικής πλειοψηφίας σε σχέση με την ελεύθερη δημόσια κριτική, αποτελεί η επίσημη πρόθεση του Δήμου Χαλανδρίου-εκ μέρους της Οικονομικής Επιτροπής- να καταθέσει αγωγή εναντίον του τοπικού αυτοδιοικητικού blog Στην Πλατεία και του κύριου αρθρογράφου του, εκλεγμένου (ανεξάρτητου) δημοτικού συμβούλου Άγγελου Νταβία, επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία.

Δύο τα δεδομένα:

1. To blog είναι (σταθερά) το δημοφιλέστερο στο Χαλάνδρι σε σχέση με τους καθημερινούς μοναδικούς επισκέπτες

2. Ο Άγγελος Νταβίας έχει βαθιά γνώση του συνόλου των θεμάτων της τοπικής ατζέντας, όντας από τους παλαιότερους και αποτελεσματικότερους αυτοδιοικητικούς

Κτήμα Δουζένη, Ρεματιά, Ίδρυμα Κουρτέση, δημόσια περιουσία Χαλανδρίου & ΤΑΙΠΕΔ. Τρία ζητήματα που Η Πλατεία και ο Άγγελος έχουν καταπιαστεί σε μεγάλο βάθος χρόνου, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές που φαινομενικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, όμως έχουν κοινή απόληξη: τη διατύπωση ερωτημάτων σε σχέση με ευαίσθητες οικονομικές πτυχές που άπτονται του Δημοσίου συμφέροντος.

Η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή προτιμά συστηματικά να προβάλει τις λεκτικές υπερβολές Νταβία (για την ευκολία της συζήτησης να τις προσδιορίσω και ως “ατοπήματα”, αγαπητοί “αριστεροί σύντροφοι”) χωρίς ποτέ να κάνει λόγο για την ουσία των πλήρως αιτιολογημένων ερωτημάτων του.

Και αυτό είναι επικίνδυνο κύριοι.

Δείχνει ότι πολιτικά, νοσείτε βαρύτατα.

Πιθανά επιθυμείτε να διαβάζουμε μόνο τους μονολόγους του δήμαρχου και να τις ενστερνιζόμαστε ως λογοτεχνική νουβέλα όπου όλα είναι καμωμένα ονειρικά.

Αν αυτή είναι η συμμετοχική κοινωνία που ονειρεύεστε τότε κοιταχτείτε στον καθρέφτη και ξανασκεφτείτε το.

Αν πάλι θεωρείτε ότι τα κάνετε όλα σωστά τότε ένα είναι βέβαιο: οι πολίτες-δημότες χωρίς κομματική ταμπέλα, αυτοί που τη δεύτερη Κυριακή σας έδωσαν την ευκαιρία να διοικήσετε (και όχι η ντουντούκα όπως αφελώς θέλετε να πιστεύετε) είναι πλέον σίγουροι για το λάθος τους. Δεύτερη φορά, γιοκ.

Υ.Γ.1: συγχαρητήρια στον κύριο Γιώργο Κουράση, ο οποίος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να βάλει την υπογραφή του. Το ότι η Πλατεία τού έχει ασκήσει έντονη κριτική για χειρισμούς του κατά τη δημαρχιακή του θητεία, σε σχέση με τα προαναφερόμενα, έχει τη δική του ηθική αξία, όχι αμελητέα, για έναν μετριοπαθή πολίτη-δημότη Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου