Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακαλύψτε την Βόρεια Αθήνα. Συνεργατικός σχηματισμός (Cluster) για την ανάδειξη της περιοχής σε τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό



Τα θεμέλια για την λειτουργία ενός συνεργατικού σχηματισμού (Cluster) ανάδειξης των βορείων προαστίων σε τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό τέθηκαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας που είχαν στο ΟΑΚΑ φορείς της αυτοδιοίκησης, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Καραμέρου και το εγχείρημα, με την επωνυμία «ανακαλύψτε την Βόρεια Αθήνα», φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την προίκα της φύσης και της ιστορίας, για την ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

«Με κεφάλαιο την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής και εργαλεία την καινοτομία και τη συνεργασία επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να αναδείξουμε την ταυτότητα της βόρειας Αθήνας» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος και τονίζει: «Για πρώτη φορά σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα συνεργατικό σχηματισμό με υπεροπτικά χαρακτηριστικά, όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αθροίζουν ιδέες και δεξιότητες σε κοινές δράσεις. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Οι εκπρόσωποι των φορέων που μετείχαν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο εγχείρημα και τη συμπόρευσή τους στα επόμενα βήματα που είναι η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, η διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου δράσης και η διεύρυνση της πρωτοβουλίας».

Σημειώνεται ότι ο συνεργατικός σχηματισμός προέκυψε μετά από διερεύνηση κλάδων και δραστηριοτήτων που εμφανίζουν προοπτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας τους, μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με την ενεργό συμμετοχή και φορέων της αυτοδιοίκησης. Ο τομέας του τουρισμού αναδείχτηκε ιδανικό πεδίο καθώς άπτεται του αναπτυξιακού ρόλου της Περιφέρειας Αττικής. Κριτήριο αποτέλεσαν τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής που διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, ιδανικούς χώρους αναψυχής και αθλητισμού, μουσεία και πινακοθήκες, συνεδριακά και εκπαιδευτικά κέντρα, εκθεσιακούς χώρους και εκθετήρια, υποδομές υγείας και ξενοδοχειακά καταλύματα, εξαιρετική τοπική αγορά και υψηλού επιπέδου καταστήματα εστίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου