Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΓΚΟΡΤΣΟΣ! ΓΚΟΡΤΣΟΣ! ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 150 ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ »




Ο Δήμος Καρύστου με σχετική επιστολή του επικαλούμενος λόγους έκτακτης ανάγκης που αναφέρονται σε αυτήν, αιτείται στο Δήμο Χαλανδρίου να προβεί στη δωρεά κάδων προς αποφυγή κινδύνων που δημιουργούνται από την μη περισυλλογή απορριμμάτων .

Ο δήμος Χαλανδρίου έχει αντικαταστήσει πρόσφατα τους παλαιούς κάδους καθαριότητας με νεότερους, λόγω παλαίωσης και φθοράς και τους έχει αποσύρει από τις οδούς τοποθετώντας νέους στα πλαίσια της προσπάθειας ανανέωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας που επιδιώκει να παρέχει στους δημότες του.

Οι διατάξεις της παρ 4 του άρθρου 199 Ν.3463 /06 ορίζουν ότι « Δωρεές δημοτικών και κοινοτικών κινητών πραγμάτων, πλην χρηματικών παροχών, επιτρέπονται ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, προς το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, για την εκπλήρωση σκοπού, που συνδέεται με την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων ή την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Παρακαλούμε στα πλαίσια των όσων ορίζουν οι ανωτέρω διατάξεις και σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου Καρύστου να εγκρίνετε την δωρεά 150 κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Καρύστου ώστε να καλύψει άμεσες ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και της περισυλλογής απορριμμάτω.

O Δήμαρχος                                   Η πρόεδρος
Συμεών ( Σίμος) Ρούσσος          Ευαγγελία Γαλάνη 

ΣΧΟΛΙΟ: 
Όπως πρέπει δηλαδή, στην εισήγηση το "πρόεδρος" στις υπογραφές είναι με πεζό, όχι με κεφαλαίο όπως το "Δήμαρχος". 
Εμ βέβαια δεν έχουν την ίδια ακτινοβολία, να τα λέμε και αυτά.

Σε ενημερώνουμε ότι ο Συμεών έχει στην Κάρυστο το εξοχικό του, εκεί παραθερίζει, αν δεν το ήξερες.
Οπότε είπε να κάνει λίγο τον βλαχοπαράγοντα στον τοπικό δήμαρχο και του χάρισε 150 κάδους που πλήρωσες εσύ.  Καμιά 15 χιλιάρικα είναι, δεν είναι και προς καταστροφή.
Σε σφάζουν που σε σφάζουν στα δημοτικά τέλη, να κάνει και ο δήμαρχος λίγο το κομμάτι του, δεν πρέπει;
Άλλωστε είναι καργαριστερή και αυτή η πολιτική. 
Είναι στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της παραγωγικής ανασυγκροτήσεως άμα το δεις υπό την σκοπιά της ενίσχυσης των αγροτικών δήμων, ΟΛΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ άμα θες.

Ενημερώνω με την ευκαιρία ότι παραθερίζω στην Ερέτρια, στο σπίτι της πεθεράς μου και ζητώ να εγκριθεί η χορήγηση 25 κάδων στον δήμο Ερέτριας για να κάνω και εγώ τον παράγοντα εκεί και να έχω τα μέσα.

 Το 25 προκύπτει με την απλή μέθοδο των τριών με βάση τα εκλογικά ποσοστά μας στας εκλογάς: Αφού ο επικεφαλής του 18% κάνει δώρο στο χωριό του 150 κάδους κατ' αναλογίαν ο επικεφαλής του 3,5% δικαιούται 25, μην λες ότι αυθαιρέτησα, κάνε την απλή μέθοδο να πειστείς.

Θα μου πεις ότι άν πήγαινε έτσι αναλογικά το Χαλάνδρι θα έπρεπε να μοιράσει το 100% των κάδων του σε επαρχιακούς δήμους δια την ανάδειξη της αλληλεγγύης των τοπαρχών του εις τους συναδέλφους τους της περιφερείας.


Ε μην το πεις σε μένα, εγώ ακολουθώ τον τοπάρχη μας στο σκεπτικό του και ζητώ απλά αναλογική ίσην μεταχείρισην.

Στην αυτού εξοχότητα τον Συμεών πες το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου