Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΙΓΕ και Άλσος Συγγρού στο Συνεργατικό Σχηματισμό «Ανακαλύψτε τη Βόρεια Αθήνα»


Με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των μελών του συνεργατικού σχηματισμού με διακριτικό τίτλο Discover North Athens (Ανακαλύψτε τη Βόρεια Αθήνα), την από κοινού ανάληψη δράσεων και τη διεύρυνση με νέους εταίρους, συνεχίζεται η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών για την ανάδειξη της Βόρειας Αθήνας σε τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιώργος Καραμέρος, συναντήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), κα Άννα Μαρία Γιάντση, η οποία εξέφρασε την πρόθεση συμμετοχής του ΙΓΕ στο συνεργατικό σχηματισμό, καθώς το κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης.
Οι φορείς και οι επιχειρήσεις που μετέχουν ήδη στο εγχείρημα είναι: οι Δήμοι, Κηφισιάς, Πεντέλης και Χαλανδρίου, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, τα Ξενοδοχεία Domotel Kastri, Coco Mat Ηοtel NafsiKa και Life Gallery, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή – Κέντρο «ΓΑΙΑ», το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς, η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, ο OTE ACADEMY, το Κέντρο Τέχνης Τύπου και Πολιτισμού «Αμαρυσία» και το Ενημερωτικό Πολιτιστικό Δίκτυο «Γέφυρα – Πολιτισμού».

Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία είναι ανοικτή σε συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων που επιθυμούν και δύνανται να συνδράμουν στο εγχείρημα. Ήδη ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους έχουν εκδηλώσει και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Τα επόμενα βήματα του συνεργατικού σχηματισμού είναι η δημιουργία ενός αναλυτικού οδηγού δράσεων και πρωτοβουλιών μεταξύ των συμμετεχόντων ή και τρίτων, για την προώθηση συγκεκριμένων τουριστικών προϊόντων της περιοχής. Επιπλέον, η ενεργός συμμετοχή του στη δράση «Olympic Studium Run», έναν αγώνα δρόμου που διοργανώνει, στις 30 Οκτωβρίου 2016, η Περιφέρεια Αττικής και ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα σε τουλάχιστον 1.000 δρομείς να ζήσουν, για πρώτη φορά, την μοναδική εμπειρία εκκίνησης και τερματισμού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου