Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ....


"Τέλος το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών επειδή άπτεται λεπτών συνειδησιακών ζητημάτων και πολιτιστικών συμπαραδηλώσεων δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με τέτοια ελαφρότητα. Και το δηλώνει αυτό ένας άθεος που έχει κατά καιρούς στηλιτεύσει την αυθαιρεσία και τον σκοταδισμό της επίσημης Εκκλησίας.

Άθεος μεν, ορθόδοξος δε, αν με αντιλαμβάνεστε. Επειδή αυτή είναι η κουλτούρα μου παιδιόθεν. Και δεν το κρύβω, είναι η κουλτούρα που θα ήθελα να έχουν και τα παιδιά μου. Όχι μόνο ως τυπολατρική διαδικασία αλλά και ως συμβολισμό ταυτότητας.

Από την άλλη, η θρησκεία γενικά και η Ορθοδοξία ειδικότερα είναι πολιτισμικά φαινόμενα υψίστης ιστορικής σημασίας και κομμάτι της μακραίωνης εθνικής παράδοσης που αξίζει και να διδαχτεί και, κυρίως, να κοινωνηθεί. Τα κείμενα, η προφορική και η γραπτή παράδοση, το εικονογραφικό, θεολογικό σύστημα που εκβάλλει ως τα κόμικς, το ευχαριστηριακό γεγονός και η σημασία του μέσα στο χρόνο, συνιστούν όχι μόνο σύμβολα αλλά και ουσία.

Όχι μόνο τυπολατρική γνώση αλλά και υπαρξιακό προβληματισμό. Άρα σε μιαν εποχή απορφανισμού και απώλειας του νοήματος, ας είμαστε πολύ προσεχτικοί με εκείνα τα σύμβολα που διασώζουν ένα ελάχιστο ταυτότητας. Ακόμα."


΄ΣΧΟΛΙΟ : Μην κόβεται τους ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ανθρώπους σε κομματάκια κατά πως σας βολεύει εσείς που σήμερα κάνετε πάρτυ με την ανάρτηση του Στεγανίδη για την Μπέττυ, αλλά θα βγάλετε άφτρες με αυτό το απόσπασμα. 
Και μια διευκρίνιση: ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΑΘΕΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου