Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί ένα ακόμα σχέδιο συσσώρευσης στα χέρια λίγων, του συλλογικού κοινωνικού πλούτου που παράχθηκε τα τελευταία χρόνια. Αφορά τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων από όσους λόγω της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή την εφορία.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, ένα πρόβλημα που δημιούργησε η επίπλαστη ευμάρεια των αρχών τις δεκαετίας του 2000 και η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών, και που σήμερα πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Ειδικά όταν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού επιβιώνουν οριακά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια εφαρμογής μιας πολιτικής που μείωσε εισοδήματα, διέλυσε εργασιακά δικαιώματα και εκτόξευσε την ανεργία εξοντώνοντας παράλληλα δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετα η αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών απαιτεί όχι μόνο τη διασφάλιση της πρώτης κύριας κατοικίας των νοικοκυριών αλλά κυρίως μια ευρεία και γενναία, στη βάση κριτηρίων, διαγραφή χρεών για τα δοκιμαζόμενα στρώματα της κοινωνίας μας, στις πόλεις και την ύπαιθρο, πολύ περισσότερο που και αυτά τα στρώματα συνέβαλαν με το μερίδιο που τους αναλογεί στις συνεχείς, αδιέξοδες και σκανδαλώδεις ανακαιφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν και τα ελάχιστα περιουσιακά τους στοιχεία λόγω της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, που αποτελεί συνέχεια της μονομερούς ταξικής πολιτικής υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών, των distress funds και των ξένων δανειστών που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων της πόλης ώστε να οργανωθεί ένα μέτωπο συμπαράστασης, αντίστασης και αποτροπής των πλειστηριασμών για τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας.

-Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών κατοικιών που λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη 15:00 στο Ειρηνοδικείο του Χαλανδρίου.

-Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει τον Νόμο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και να μην πουληθούν σε ξένα funds τα δάνεια των πολιτών

- Ο Δήμος Χαλανδρίου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατασχέσεις λόγω χρεών σε συνδημότες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 
Παρά την απουσία μου από το χθεσινό ΔΣ είχα - βεβαίως - καταθέσει ηλεκτρονικά την συμφωνία μου με το ψήφισμα που έφερε ο Συμεών στο ΔΣ.
Στο χθεσινό "οικογενειακό" συμβούλιο, αφού έλειπε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αντιπολίτευση (Θωμάς, Καρατζά, Νταβίας) το ψήφισμα καταψήφισε ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας (Κάππος) και ο ανεξάρτητος Θ. Βαρδουλάκης.
Είναι φαινεται υπέρ των πλειστηριασμών οι δύο συνάδελφοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου