Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΘΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΞΕΙ Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΑΝΩ ΝΕΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥΤο θέμα είναι πολυσύνθετο και πολυμπερδεμένο, δεν είναι καλαμπούρι για να το περνάμε στο ντούκου και να πηγαίνουμε για μπασκετάκι.

Ούτε να κοροϊδεύουμε τους χωριαταρέους τοπικιστές "Συνοικισμιώτες και όχι Χαλανδραίους" με 150 χιλιάρικα εργάκι για την γειτονιά που μετατρέπουμε στο πάρκινκ της μπαρούπολης.

Και αυτό το ότι είναι πολύ μπερδεμένο και η βάση της αντιμετώπισής του είναι οι χρήσεις γης και το Γενικό Πολεοδομικό, το παραδέχτηκε ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΟΛΟΓΟΣ και ο  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΟΛΟΓΟΣ της τεχνικής υπηρεσίας, που παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο που εισηγήθηκαν.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ και παλαιός συμμαθητής που μετά την τοποθέτηση Νταβία (θα τα ακούσετε με τα αυτιά σας) παραδέχτηκε '"ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ' αλλά ...."
ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΛΛΑ μετά το επιστημονικό συμπέρασμα, που έχει καταστρέψει την χώρα και το Χαλάνδρι μας!

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ρε φίλε. Κόμα και αλλά ....

"ΑΛΛΑ" .... για να το νερώσουμε και να κάνουμε τελικά αυτό που μας υπαγορεύει το DNA του ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥ που κουβάλαμε. ΔΗΛΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Η ΓΚΛΑΒΑ ΜΑΣ και έχουμε προαποφασίσει ΠΡΙΝ ρωτήσουμε τον ειδικό.

Που τον θέλουμε όχι για την επιστημοσύνη του, αλλά για να μας βρει επιστημονικό περιτύλιγμα για να "περάσει" αυτό που συμφωνήσαμε στην διαβούλευση με τα ΚΥΕ και στα προεκλογικά μας παζάρια, να το καταπιεί ο ιθαγενής και να καλυφτεί το γράμμα του νόμου.

Όχι να μας εισηγηθεί αυτό με το οποίο πρέπει να προσέλθουμε σε κάθε διαβούλευση με το μέλλον.

Το θέμα ήταν φαινομενικά "ανώδυνο" και "σέξι": "ΔΙΑΠΛΆΤΥΝΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ".

Και το έβαλαν πριν το τεχνικό πρόγραμμα, 30ο θέμα για να περάσει στο ντούκου.

Ζήτω οι πεζοί, κάτω το αυτοκίνητο. 
ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΕΣ και ΟΙ.....ΚΩΛΟΓΙΚΕΣ (πρώην) ΜΟΝΤΕΡΝΙΕΣ.

Και λέω "πρώην" γιατί .... πάλιωσαν πια αυτές οι ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ (ΟΙ)ΚΩΛΟΥ!

Και όλοι οι ρεαλιστές αριστεροί - στην Αγία Παρασκευή, στη Νέα Ιωνία και αλλού - προχωράνε σε στρατηγική αντιμετώπιση με ΥΠΟΔΟΜΕΣ - γκαράζ και δημαρχεία - αφήνοντας το μαγικό ραβδί για ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΓΚΑΣΜΑΔΟΦΟΡΟΥΣ.

Και ο ρεαλιστής ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ αντιπεριφερειάρχης Καραμέρος εγκρίνει χρηματοδοτήσεις γιατί ΑΚΟΥΕΙ και κανέναν ειδικό. Και χτίζει ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

Είναι πολύ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ να έχεις υποδομές και τάξη στο δομημένο περιβάλλον σου!
ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ και ΠΟΛΥ ΒΙΩΣΙΜΟ!
ΑΕΙΦΟΡΟΝ!

Δεν λένε εκείνοι βλέπεις "ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΑΡΚΗΣ και πολύ μάγκας,  να μην βασκαθώ, για να χειριστώ το ΓΠΣ, το μέλλον της πόλης  μόνος μου, ολομόναχος", όπως μου είπε ο Γερολυμάτος ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ και μου έφυγε το καφάσι.

Ο Γερολυμάτος που ως γνωστόν διαβουλεύεται με τα ΚΥΕ για τα πεζοδρόμια - κατά δήλωσή του - θα χειριστεί μόνος του το ΓΠΣ και το μέλλον της πόλης.

Ο Βεζύρης μαζί με τον Συμεών σουλταν, έχουν πάρει τις τύχες των παιδιών μας στα χέρια τους και δεν ακούνε τίποτα!

Δεν προγραμματίζουν ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και ΓΚΑΡΑΖ για τα αυτοκίνητα στο κέντρο πριν προχωρήσουν στην κατάργηση και των τελευταίων θέσεων στάθμευσης στο κράσπεδο γιατί ..... ΕΤΣΙ!

Αφού παλιά "την έλεγαν" σε όσους πήγαν να τα τελειώσουν αυτά, ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, λέγοντας ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ περί "περιφερειακών γκαράζ γύρω από το κέντρο" που δεν είπαν όμως ποτέ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ να γίνουν αυτά τα γκαράζ, πρέπει σήμερα να είναι συνεπείς ΣΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ που έλεγαν τότε.
Είναι διοίκηση τώρα αλλά πάλι, δεν προτείνουν χώρο.

Και που όταν προτείναμε ΕΜΕΙΣ και για τα περιφερειακά γκαράζ ΛΥΣΕΙΣ με τα 3 υπόγεια της ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και τις επιφανειακές θέσεις παρά το κράσπεδό της, μας είπαν "τσάτσους του Λαλιώτη και του Μπόμπολα" που μιλάμε για να βγάζουμε έργα στους εργολάβους, μας ειρωνεύτηκαν με το αλήστου μνήμης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ" και μας λοιδώρησαν ως λάτρες των "φαραωνικών έργων" . ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ!

ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ!

Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων σε δρόμους  με στάθμευση στο κράσπεδο και από τις δύο μεριές για να έχουν θέσεις μόνο από την μία, δηλαδή εξαφάνιση των μισών θέσεων στάθμευσης που υπάρχουν και που όλοι ξέρουμε ότι ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ούτε για πλάκα.
Και διαμόρφωση της ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ σε πεζόδρομο. 

Αυτά πρότειναν και αυτά ψήφισαν μαζί με τους φίλους τους, τις κατά δήλωσή τους "σοβαρές παρατάξεις της αντιπολίτευσης" ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ των ΑΝΔΡΕΟΛΑΔΟ.... πουλων!

Τι σημαίνει αυτό που ψήφισαν πρακτικά;
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ και την μεταφορά τους σε γειτονικές με το κέντρο περιοχές αμιγούς κατοικίας!

Μα οι κάτοικοι του κέντρου; Πού θα βολευτούν αναρωτιέται κάθε λογικός άνθρωπος.

- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, να πάνε αλλού. Ποιος τους είπε να έχουν αυτοκίνητα;

- ΜΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΥΤΟΙ, Dεν είναι σαν τους άλλους που ήρθαν τα τελευταία χρόνια! 
(Δεν φταίει η ΕΛΙΑ βρε στραβάδι,  φύτρωσε πριν 40 χρόνια, που έλεγε και ο Μαυρογυαλούρος στην κόρη του)

- Εμείς είμαστε με τους πεζούς. Κάποιοι πρέπει να χάσουν, τι να κάνουμε;

Αυτά ειπώθηκαν φίλε μου! ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ!

Να χάσουν οι κάτοικοι μέσα στο σπίτι τους για να κερδίσουν ως .... πεζοί.
Που δεν θα κερδίσουν εκείνοι ούτε ως τέτοιοι, όπως δεν κέρδισαν από την πεζοδρόμηση της Ιφικράτους.

Γνωστή, παλιά απαίτηση μεγαλοπαράγοντα του δήμου, το κλείσιμο της Σωκράτους.

ΤΗΝ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ρε φίλε θα κλείσουν χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη!
Το έλεγε - σου λέει - η μελέτη του 2003!
ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΟΤΕ μωρέεεεεε!

Τον μοναδικό αντίδρομο της Αγίας Παρασκευής!
Την μοναδική έξοδο προς την 25ης Μαρτίου σε αυτή την κατεύθυνση (ανατολή - δύση).

Το βάλανε στο Τεχνικό πρόγραμμα και έβγαλαν το δημαρχείο που - υποτίθεται - ότι παλεύει η πόλη να γίνει.

Τα είχε πει αυτά κάποιοι στην τελεόραση προεκλογικά. 
Στον Αιβάλιώτη με τη σανίδα, ρε φίλε!
Από τότε παίζονταν αυτά τα deals ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ!
ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ με μανδύα, μούσι και γκασμά.

Και είμαστε ασόβαροι αντιπολιτευόμενοι εμείς που δεν το ψηφίσαμε,  οι γνωστές τρεις παρατάξεις - Καρατζά, Θωμάς, Νταβίας και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κος Κάππος, που πρώτη φορά διαχώρισε και αυτός την θέση του από την μελέτη όπως έκανε και το κάστρο ο κ. Τζούρας ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ να μην ψηφίσει συνoλικά το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ! (ο κανονικός, όχι ο γιαλατζί).

Και ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδή και η παράταξη Κουράση, της αξιωματικής αντιπολίτευσης που άντεξε την πίεση και είπε ΟΧΙ  ώστε να είναι καθαρό ότι ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ, πάνω του 50% δια των εκπροσώπων της.

Η μόνη έξοδος από το κέντρο θα είναι Η ΚΑΡΑΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  μετά από αυτά ρε φίλε.!!!!
Θα φτάνει η ουρά από την Παπανικολή στην 25ης Μαρτίου και το καυσαέριο θα πνίξει το σύμπαν. 

Χωρίς επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης που έγινε το 2003 και εγκρίθηκε το 2005 προχωράνε σε παρεμβάσεις του θανάτου του κατοίκου στο κέντρο, που προσπαθούν να  περάσουν τις επιλογές τους ΝΥΧΤΑ ΒΑΘΙΑ!

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ και μόνο!

Και τις δικαιολογούν με πολεοδομικά και κυκλοφοριακά δεδομένα του παρελθόντος,τότε που το Χαλάνδρι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΠΑΡΟΥΠΟΛΗ.

Με σημειακές μελετούλες ανά πεζοδρόμιο.

Παλιά ιστορία το κλείσιμο της Σωκράτους που τώρα επανέρχεται.
Καμία έκπληξη για τους γνωρίζοντες. 

Σοβαρή αντιπολίτευση σου λέει ο άλλος.

Σοβαρή είναι η αντιπολίτευση που τα ψηφίζει όλα, έτσι νομίζει.

Έχουν συμμάχους  οι της διοίκησης στο θεάρεστον έργο τους, τον ιδιοκτήτη των καταστημάτων στην Σωκράτους αλλά και  αμοραλιστές πολιτικάντηδες που συμφωνούν και υπερθεματίζουν να υλοποιηθεί κάθε αίτημα οποιουδήποτε να ' ναι, με αντάλλαγμα ... μια ωρίτσα μπαλίτσα.

Έχουν συμμάχους και τους άλλους  με αντάλλαγμα την ασυλία.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ!
Που θέλουν να τα έχουν στο σπίτι τους, δεν ντρέπονται.

Εδώ θα έχουμε ΠΕΖΟΥΣ και ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ! ΤΕΡΜΑ!
Το λένε οι σοβαροί!

Θα αφαιρέσουμε όλες τις θέσεις στάθμευσης.

'Αρα θα παρκάρουν και οι κάτοικοι (μέχρι να μπορέσουν να φύγουν οριστικά από τα σπίτια τους) αλλά βέβαια και οι επισκέπτες πελάτες των καταστημάτων το πρωί και της Μπαρούπολης τη νύχτα, στον Συνοικισμό, την περιοχή πέριξ του Μαρινόπουλου, την παραρεμάτιο, τους δρόμους γύρω από το ΙΚΑ και το Λίτσειο, το Άνω Νέο, την πλατεία Τερψιθέας.

Εκεί θα παρκάρουν οι κάτοικοι του κέντρου αλλά και οι πελάτες για να επισκέπτονται το κέντρο πεζή.

Και καλά οι περαστικοί βόλτα θα κάνουν αυτοί, δεν τους νοιάζει και πέντε λεπτά περπάτημα πριν αράξουν στα τραπεζοκαθίσματα. Οι άλλοι;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ;
ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ;

ΕΙΝΑΙ σου λέει οι αριστεροί αλλά και οι "σοβαροί της αντιπολίτευσης" με τους πεζούς. Δεν είναι με το αυτοκίνητο όπως εμείς οι ασόβαροι.

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, έχουν επιχειρήματα! Οι πεζοί ...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ έγιναν άλλωστε από τον δήμο και οι πεζόδρομοι στην Θουκιδίδου, την Ηρακλείου και την Ιφικράτους. 
Για τους πεζούς δεν έγιναν; Δίκιο έχουν οι σοβαροί!

Αν περνάνε από εκεί πεζοί,  έχουν δίκιο οι καργαριστεροί, ο Συμεών, ο Γερολυμάτος και οι (με το απαραίτητο αντάλλαγμα) πολιτικοί φίλοι τους.

Να επεκταθεί το τρίγωνο του διαβόλου των αποκαλούμενων πεζοδρόμων - που έχουν γίνει αυλές των ΚΥΕ - και στην Σωκράτους! ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!

ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΡΙΣΚΟΥ! 
110% σίγουροι είμαστε!
Και εδώ θα είμαστε μετά από μερικά χρόνια για να δικαιωθούμε τραγικά και πάλι!

Ο παρευρισκόμενος ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ - Συγκοινωνιολόγος πιέστηκε από τους εκπροσώπους του ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟΥ και της εξυπηρέτησης των πολιτικών της επέκτασης της ΜΠΑΡΟΥΠΟΛΗΣ στο Χαλάνδρι, να κλείσει και την άνοδο μέσα από την πλατεία, "για να την ενοποιήσει, όπως κάνουν στας Ευρώπας"  αλλά είπε καθαρά ότι με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ μέθοδο προσέγγισης του κυκλοφοριακού του κέντρου ΤΟΥΤΟΥΝΗΣ της πόλης, του Χαλανδρίου, όχι της Πράγας, αυτό δεν γίνεται αν δεν προηγηθούν μεγάλες παρεμβάσεις. 

Τα ίδια έχουν πει όλοι οι ειδικοί.
Ποιος να τους ακούσει;

"Αφού θέλω", σου λέει! 
Το είδε και στο Βερολίνο και την Ρώμη ο κουτοπόνηρος ευρωλυγούρης .... "δεν έχει αυτοκίνητα εκεί στην πλατεία. Να το κάνουμε και εμείς στην δική μας πλατεία, λέει ο ευρωλυγορης"

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι εκεί οι επιστήμονες σχεδίασαν κυκλοφοριακά με τα δικά τους πολεοδομικά δεδομένα, όχι με τα δεδομένα του Χαλά Ντερέ. 

Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή και μας λέτε "το Βερολίνο και η Ρώμη" ρε βλαχομονδέρνοι για να μας το παίξετε ταξιδεμένοι, μη χέσω;

Δεν μπορεί να αφαιρείς έτσι για πλάκα, με μια απόφαση και χωρίς καμία υποδομή δεκάδες θέσεις στάθμευσης από ένα κέντρο πόλης που αναστενάζει, με μοναδικό επιχείρημα ότι "είσαι με τον πεζό και όχι με το αυτοκίνητο" και με μόνο πραγματικό ανομολόγητο λόγο ότι θες να κάνεις ρουσφέτι στα μαγαζιά μερικών πολιτικών σου υποστηρικτών που χρειάζονται χώρο για τραπεζοκαθίσματα.

Αυτοί είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ που τους προσεγγίζεις αφού ολοκλήρωσες τις αναγκαίες υποδομές και κάνεις τέτοια πολιτική χρήσεων γης που θα στο επιτρέψει αυτό.

ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 

Αυτά λέμε εμείς. Και έχουμε περιγράψει και τις λύσεις ΕΠΑΡΚΩΣ!

Καλούμε τους συνδημότες μας κατοίκους του κέντρου να επαγρυπνούν την ημέρα για όσα πρόκειται να γίνουν, να τα αποτρέψουν, γιατί αν δεν επαγρυπνήσουν την μέρα θα ξαγρυπνήσουν ακόμα περισσότερο τη νύχτα!

ΚΑΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΎΝ ΣΤΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ, μέρα και νύχτα.

Καλούμε Χαλανδραίους αλλά και Συνοικισμιώτες των περιοχών αμιγούς κατοικίας να ασχοληθούν λίγο με το τι τους ετοιμάζουν, να κοιτάξουν λίγο πιο πέρα από την μύτη τους και τις εμμονές τους.

Για το καλό τους.
Εγώ Πολυδροσιώτης είμαι, δεν με νιάζει προσωπικώς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *