Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ ...



Μια τοπική κοινωνία που ένας "συσχετισμός - κατά Αλέκο - θέλει να επιβάλλει να ξεχάσει τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

Αυτό είναι το Χαλάνδρι με ευθύνη μιας φασίζουσας καθεστωτικής διακομματικής ομάδας στον δήμο Χαλανδρίου και τα τσιράκια της στους φορείς της πόλης, που έχοντας χάσει και η ίδια τον προσανατολισμό της βλέπει σταδιακά τα αδιέξοδα και μεταβάλλει στάσεις και συμπεριφορές.

Μια τοπική κοινωνία που "καθοδηγείται" χρόνια τώρα, παρασκηνιακά, να πιστεύει ότι ο δήμος της πρέπει να λειτουργεί κυρίως για να εξυπηρετεί τους λειτουργούς του - αιρετούς και υπηρεσιακούς - και όχι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τους δημότες του και τις ανάγκες τους. Και να μην ζητάει, να μην διεκδικεί τίποτα για να μην ενοχλεί τους πολιτικούς προστάτες των στελεχών που επιλέγονται για να είναι "καλά και υπάκουα παιδάκια".

Οι ανάγκες των δημοτών  μόνο στο επίπεδο της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ θεωρούν μερικοί ότι πρέπει να απασχολούν την δημόσια σφαίρα ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ, γι' αυτό και δεν μπορούν να καταλάβουν και να ανεχθούν την δική μας παρέμβαση την οποία θεωρούν .... ανοίκεια και θέλουν να την εξοβελίσουν, "να την στείλουν σπίτι" όπως έγραψε κάποιος.

Διότι εμείς λέμε ότι υπάρχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των πολιτών που δεν χρειάζεται να παρακαλούν για να τους τα παρέχει η διοίκηση, η εξουσία.

Προχθές  έγραψα για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ στο τρίτο λύκειο. 

Ένα ΓΕΓΟΝΟΣ που κανείς δεν διέψευσε ή αμφισβήτησε: Εκεί που τα παιδιά έκαναν μάθημα άρχισε το πάτωμα να κροταλίζει και τα πλακάκια του πατώματος, άρχισαν να σκάνε προς τα πάνω μόνα τους.

Πλακάκια που δεν ήταν φρεσκοβαλμένα! Είναι παλιά, χρόνια εκεί και άρα αν δεν προσφύγουμε στην μεταφυσική θα πρέπει να αναζητήσουμε σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ αίτια τι τα έκανε να .... αγανακτήσουν φέτος. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ.

Και αν δεν είναι κάτι σοβαρό, διότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,  κάποιος αρμόδιος ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ, αναλαμβάνοντας ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!
Λέξη που σε αυτή την χώρα θεωρείτε .... ΒΡΙΣΙΑ.
Όχι να εκτελεί ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  τον αγγελιοφόρο.

'Εγραψα τις ΦΗΜΕΣ - και το τόνισα ότι ήταν ΦΗΜΕΣ - για τις εξηγήσεις που ακούστηκαν στο σχολείο. 
Έγραψα ότι ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ, σεβόμενος την επιθυμία του  - επίσημη, θεσμική πηγή του σχολείου - μίλησε για κλίση στο κτίριο.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΩΣ ΓΟΝΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ;

Τρομοκρατώ κανέναν; 
Δηλαδή οι σεισμολόγοι που φωνάζουν για αυτά κάθε μέρα είναι τρομοκράτες;
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΟ;

Θύμισα το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ περιστατικό στο 70-10ο, όταν έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονός ότι πέρυσι καταγράφηκε καθίζηση στο σχολείο.

Μήπως πρέπει να θυμίσω ότι τα ίδια έγραφε η ΣΤΑΣΗ για τα σχολεία, πριν γίνουν διοίκηση και εγκατασταθεί ο Σουλτάνος του Χαλά Ντερέ;

ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 7ου -10ου αυτά τα δύο χρόνια ή περνάνε τα χρόνια με ... προσευχές να μην ξαναπέσει κανένα ταβάνι πάνω σε κανένα παιδί και απειλές για να μην σπάσει η ΟΜΕΡΤΑ και ενοχληθούν οι νέοι εξουσιαστές;

ΕΓΡΑΨΑ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ . Περιστατικό που οδήγησε στο να μείνει κλειστό το σχολείο της Δευτέρα για να ερευνηθεί η κλοπή από την σήμανση!

Στο δημοτικό συμβούλιο - βέβαια, εχθές το βράδυ - ΟΥΔΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ!

Σε ενημέρωσε κανείς για την κλοπή της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ίσως και του αρχείου του σχολείου;

ΟΧΙ!
ΟΜΕΡΤΑ!  Μην μάθουν οι ιθαγενείς!
ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ σου λέει!

ΕΧΤΕΣ  ΖΗΤΗΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ!

Το έχει ζητήσει και Ο ΘΩΜΑΣ και η ΚΑΡΑΤΖΑ εκατό φορές στο παρελθόν!
Εσύ δηλαδή τι νομίζεις;
Ότι ΕΜΕΙΣ, η αντιπολίτευση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ για να μην  χάσει κανένα κουκί ο Σουλτάνος;

Αντί οποιασδήποτε απάντησης σε όλα αυτά διάβασα στα media:

1. Ο δήμαρχος αντί να πει οτιδήποτε επί της ουσίας μίλησε για "γελοιότητα" ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

Δεν διέψευσε βέβαια ότι έσπασαν τα πλακάκια μόνα τους.
Δεν είπε: "ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ! Θα στείλουμε δυο μηχανικούς για έναν ΣΟΒΑΡΟ και ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ:"
ΟΧΙ!
Και δεν έδωσε καμία εξήγηση για το περιστατικό! ¨Εσπασαν τα πλακάκια;
Φταίει η ΠΛΑΤΕΙΑ που το έγραψε και αυτός ο κακορίζικος ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!

Γιατί ρε μεγάλε "να σε στηρίξω" και να μην στηρίξω το παιδί μου και τα παιδιά μας στο σχολείο;

Κανείς δεν διέψευσε τα περί απειλών μηνύσεων σε στελέχη της σχολικής κοινότητας στο Κάτω Χαλάνδρι αν τολμήσουν να θέσουν θέμα ελέγχου σχολικού κτιρίου!

Ούτε βέβαια είπε κανείς ότι ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Ποιος θα το πει; ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ;
Αν γίνει - ο μη γένειτο - ποτέ καμιά στραβή ο αρμόδιος θα πει "έχω στείλει έγγραφο, δεν φταίω εγώ, φταίει ο ... στρατηγός άνεμος, ο στρατηγός Εγκέλαδος ή ο στρατηγός Νερό".

2. Στέλεχος της παράταξης της πλειοψηφίας "κορόιδεψε" το άρθρο μου γιατί η κλίση ήταν - λανθασμένα - γραμμένη με ήττα (κλήση) αντί για γιώτα. 
Αφού λοιπόν υπήρχε ορθογραφικό λάθος στην ανάρτηση, δεν υπήρχε λόγος - φαίνεται - να ελεγχθεί το σχολείο και να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά του κατά την υπεύθυνη καργαριστερή αυτή συμπολίτισσά μας που υπερασπίζεται ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ της παρέας περισσότερο από την ασφάλεια των μαθητών. ΑΡΙΣΤΕΡΑ όπως έρχεσαι!

3. Άλλη συμπολίτισσά μας αναρωτήθηκε γιατί δεν ερωτώ για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων τον .... Αεικίνητο και ενοχλώ τον Συμεών ενώ ευθύνες έχει - λέει η φίλη - και ο Κουράσης και οι προηγούμενοι.
Αν αύριο, μεθαύριο λοιπόν πέσει κανένα τούβλο σε κανένα κεφάλι το μόνο που θα πρέπει να μας απασχολεί λοιπόν είναι ποιος έβαλε εκεί το τούβλο. Και μόνο τότε! ΑΦΟΥ ΠΕΣΕΙ!

ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ κεφάλι  θα δικαιούται να ομιλεί ο σύμβουλος χωρίς να τον λένε τρομοκράτη.
ΠΡΙΝ "κάνει πολιτική"!!!!

Αν πει κανείς ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΒΛΟ, "ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΛΛΑΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ρε παιδιά;" .... ΚΑΝΕΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! 
ΓΕΛΟΙΑ!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΕΥΘΥΝΕΣ αλλά ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ!

Και φίλη μου Ο ΕΛΕΓΧΟΣ και η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ενός κτιρίου ΓΙΝΕΤΑΙ σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Και αν έγινε ή δεν έγινε προ 5, 10, 20 χρόνια δεν αλλάζει την απαίτηση και την ανάγκη να γίνει ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Και ένα κτίριο που δεν είχε πρόβλημα πριν 10 χρόνια ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ.

Πόσο μάλλον εκεί που έπεσαν σοφάδες, έγιναν καθιζήσεις, μάγκεψαν τα πλακάκια και άρχισαν να κάνουν βόλτες.

Αυτό που ΌΛΑ ανάγονται στην σφαίρα της μικροπολιτικής και της παραταξιακής θεώρησης  και τελικά αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα "να αλλά εμένα με βοήθησε ή είναι φίλος μου ο Ρούσσος και άμα τον ενοχλείτε θα σας πυροβολώ γιατί του χρωστάω να τον προστατεύω" είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ του ελλείμματος πολιτικής παιδείας και δημοκρατικής συνείδησης που έχει ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ σε όλα τα επίπεδα στην χώρα και ειδικότερα και πιο έντονα στο Χαλάνδρι,

Επειδή λοιπόν ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΤΥΠΗΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ, όχι πριν 2, 3 , 5 15 χρόνια, 

Επειδή στο Κάτω Χαλάνδρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, που διαγνώσθηκε η καθίζηση και από το 2014 ΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΡΑΦΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην ΣΤΑΣΗ,

Επειδή προχθές ΚΛΑΠΗΚΕ όλος ο εξοπλισμός του 1ου Λυκείου και αναρωτιέμαι αν μαζί με τον εξοπλισμό χάθηκαν και τα αρχεία του σχολείου - ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΚΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, άλλο ένα περιστατικό που δείχνει ότι ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, στην λειτουργία τους, στην συντήρησή τους, στην φύλαξή τους

Εγώ επιλέγω να γίνομαι ενοχλητικός.

Και παρακαλώ όσους εξυπηρετήθηκαν καθ' οιονδήποτε τρόπο από τον Συμεών να κρατήσουν την ιδιωτική τους υποχρέωση σε ιδιωτικό επίπεδο, να του στείλουν σοκολατάκια και λικέρ μαστίχα στην γιορτή του ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης τους, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ και δημοτικού συμβούλου ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, τώρα όχι σε τρία τέρμηνα, ούτε ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, γιατί αν γίνει καμιά στραβή ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ με το οποίο .... απειλούν τους ενοχλητικούς, ΘΑ ΦΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΜΕ!

Και η ασφάλειά τους στα δημόσια σχολεία είναι πολύ σοβαρότερο θέμα από τον Συμεών και τον Κουράση, τον Θωμά, τον Πρίγκηπα και πολύ περισσότερο βέβαια από εκείνον τον κακό που γκρινιάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου