Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

"Χτύπημα" σε κύκλωμα εκτύπωσης πλαστών εισιτηρίων


Καίριο πλήγμα σε κύκλωμα εκτύπωσης πλαστών εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνών Αθηνών (ΟΑΣΑ) κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής .

Έπειτα από έφοδο σε εκτυπωτική μονάδα στο Μενίδι, εντοπίστηκαν είκοσι εκατομμύρια πλαστά εισιτήρια τα οποία ήταν έτοιμα να διοχετευτούν στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές παρακολουθούσαν εδώ και καιρό την συγκεκριμένη εκτυπωτική μονάδα, έπειτα από καταγγελίες για την παράνομη δραστηριότητά της. Οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου έχουν ήδη οδηγηθεί στο Αυτόφωρο και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Εκπρόσωποι των αρχών αναφέρουν πως εάν τα εισιτήρια αυτά "έβγαιναν” στην αγορά και αγοράζοντας από τους πολίτες, οι ζημιές για τα κρατικά ταμεία θα ήταν τεράστια και μόνο από αυτή την παρτίδα θα κυμαίνονταν από 12 έως 28 εκατ. ευρώ.

Η εκτύπωση και διακίνηση παραποιημένων εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μάστιγα, αποτελώντας πληγή για τις εταιρείες αστικών συγκοινωνιών. Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς εντοπίζονται κυκλώματα διακινητών, τα κρούσματα είναι διαρκή καθώς υπάρχει ακριβής εκτίμηση για τον αριθμό των πλαστών εισιτηρίων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι Αρχές πέρα από τα κυκλώματα των διακινητών, αποφάσισαν να εστιάσουν στις εκτυπωτικές μονάδες που πλαστογραφούσαν τα εισιτήρια, κάτι που έπραξαν επιτυχώς με τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση στο Μενίδι. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι έρευνες προκειμένου να διερευνηθούν και άλλα "πλοκάμια” του κυκλωμάτων, ενώ διερευνάται και το γεγονός ότι μεγάλες παρτίδες εισιτηρίων φαίνεται να έχουν εκτυπωθεί σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης αλλά και της Ασίας.

http://www.capital.gr

ΣΧΟΛΙΟ: ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΑΣΗ Ο ΟΑΣΑ, ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΕΤΣΙ;
Και ια πεις τι τώρα τι άσχετο είναι αυτό στην ΠΛΑΤΕΙΑ.
Πες το. ΑΛΛΑ ΑΣΧΕΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου