Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις του Δήμου Αμαρουσίου στην πολεοδομική ενότητα Πολυδρόσου για την οδική ασφάλεια

Πεζοδρόμιο σε τμήμα 340 μέτρων της οδού Φραγκοκλησιάς



τμήμα κατασκευής πεζοδρομίου με κόκκινη γραμμή 
Στο τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς από Αμαρουσίου-Χαλανδρίου  έως οδό Σάμου μήκους 340 μέτρων είναι μέχρι σήμερα στην κατάσταση όπως  και πριν 2 χρόνια που δείχνουν οι αντίστοιχες φωτογραφίες .
Οι πεζοί από και προς το Πολύδροσο είναι αναγκασμένοι να βαδίζουν επί του οδοστρώματος με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους.   
Το θέμα της διαμόρφωσης πεζοδρομίου έχει αναδειχθεί διαχρονικά από τον Σύλλογο σε Δημοτικά Συμβούλια με θέματα της οδικής ασφάλειας της περιοχής και έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του τεχνικού προγράμματος  του Δήμου 2017 για άμεση κατασκευή του.   
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Β. Κόκκαλης πρόσφατα είχε διαβεβαιώσει το ΔΣ του Συλλόγου, ότι άμεσα θα προχωρήσει με εργολαβία στην κατασκευή του πεζοδρομίου.   
Τις προηγούμενες ήμερες ξεκίνησε η κατασκευή του πεζοδρομίου όπως μπορείτε να δείτε στις σημερινές φωτογραφίες, που μένει να δούμε την ολοκλήρωση του στο σύνολο της διαδρομής, με αντίστοιχη κατακόρυφη σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης ή καλύτερα με προστατευτικές κατασκευές αποτροπής της κατάληψης του πεζοδρομίου από οχήματα.       






Σήμα Ρ-2 (STOP) στη διασταύρωση των οδών Ακακιών και Εθνάρχη Μακαρίου

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου μετά σειρά ενεργειών του Συλλόγου προφορικών και εγγράφων τοποθέτησε σήμα Ρ-2 (STOP) στην επικίνδυνη λόγω κακής ορατότητας  διασταύρωση των οδών Ακακιών και Εθνάρχη Μακαρίου για την ασφαλή ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας.


Διαβάσεις πεζών σε σημεία της περιοχής  













Σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής και όχι σε όλα που ειναι απαραίτητες οι διαβάσεις πεζών πριν περίπου 50 ήμερες κατασκευάστηκαν διαγραμμίσεις όπως η παρακάτω στη διασταύρωση Φραγκοκλησίας και Σάμου. Οι περισσότερες διαγραμμίσεις ή έχουν σβήσει ή παρουσιάζουν έντονη φθορά σε μικρό χρονικό διάστημα και ειναι φανερό ότι θα πρέπει η ΤΥ να επανεξετάσει την μέθοδο υλοποίησης τους.    

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Παναγιώτης Α. Πάντος
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου