Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ;;;;;;;

του Ν. Κομπότη
Συνήλθε η επιτροπή διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό του δήμου μας, πιστά στις εντολές του «Καλλικράτη» χωρίς να προσεγγιστεί η νομιμοποιητική απαρτία, αφού οι πολίτες δεν μασάνε το μπλα-μπλα δημοκρατία, μπλα-μπλα με εκλέξανε που λέει και ο Νιονιος στους Αχαρνεις του.

Σε αυτήν την μάζωξη παραβρέθηκε και η αξιότιμη πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς μας και τόλμησε να καταψηφίσει, μη γνωρίζοντας ότι η καταψήφιση στο βιλαέτι του πρωτοσύγκελου Συμεών το δημοκρατικό δικαίωμα της καταψήφισης , είναι εχθρική ενέργεια και διώκεται με « μπουλινγκ». Αυτός λοιπόν μπροστά και οι μισθοφόροι του από πίσω την έπεσαν ηλεκτρονικά στην Κα πρόεδρο γιατί δεν επιτρέπει ο σύλλογος μας να γίνει φερέφωνο του, χειροκροτητής του και τελικά συνένοχος του στον αντιδημοκρατικό του κατήφορο.
Η "επιτροπή διαβούλευσης" για τον προϋπολογισμό του δήμου είναι ένα ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΌ όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου, την σύσταση του οποίου αποφασίζει το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο όπως προβλέπεται από τον ¨Καλλικράτη" και όχι ο λαός του Χαλανδρίου. Στον δήμο μας τα μέλη της επιτροπής είναι περίπου 50 και στην τελευταία συνεδρίαση της ήταν παρόντα μόλις 8 μέλη, μεταξύ των οποίων και οι δυο μισθοφόροι που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα παρεμβαίνοντας ηλεκτρονικά στην λειτουργία ενός συλλόγου που λειτουργεί δημοκρατικότατα και προσφέρει πολλά στην πόλη μας και όχι μόνο. Τα όποια προβλήματα των δημοκρατικών συλλόγων λύνονται στις γενικές συνελεύσεις τους και στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους. Ας μην επεκταθώ άλλο.

Διαβούλευση σημαίνει ότι το τμήμα του σχεδίου που αφορούσε την ρεματιά, στέλνεται από τον δήμο σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με την ρεματιά για να συζητηθεί στα διοικητικά συμβούλια των φορέων αυτών, για να υπάρχει οργανωμένα ο αντίλογος και οι εναλλακτικές ή οι επιπρόσθετες προτάσεις. Από τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ προκύπτει ότι αυτό δεν έχει συμβεί. Επομένως "Η γνώμη των συλλόγων και των φορέων είναι για μας σημαντική γι’ αυτό και επιδιώκουμε συστηματικά την συνεργασία μαζί τους." όπως γράφει ο πρωτοσύγκελος Συμεών είναι ένα μεγάλο ψέμα. Και μόνο εξαιτίας αυτού του γεγονότος αξίζει η καταψήφιση της όλης διαδικασίας.

Η φράση δε του ιδιου: "Πέρα από την οικονομική ενίσχυση για πρώτη φορά", εκτός του ότι περιέχει το ψέμα της "πρώτης φοράς" , δείχνει την γενικότερη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής για την λειτουργία των μαζικών φορέων της πόλης μας, Την οικονομική ενίσχυσή που οφείλει να δίνει στους φορείς, δεν την δίνει για να βοηθήσει το έργο τους, αλλά για να τους ελέγχει εκβιαστικά, και να τους χρησιμοποιεί για το δικό της συμφέρον και όχι για το συμφέρον της πόλης μας. Στόχος η εξαγορά χειροκροτητών.

Το βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους φωνασκουντες προσχηματικά για να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα είναι:

1. Γιατί απαξίωσαν με την πολιτική τους την επιτροπή διαβούλευσης?

2. Γιατί δεν τους προβληματίζει ότι μόνο 8 από τους 50 μέλη ήταν παρόντα στην συνεδρίαση αυτής της επιτροπής?

3. Μήπως θέλουν να λειτουργεί προσχηματικά για να αποδεικνύουν την δημοκρατικότητα τους, που είναι ανύπαρκτη?

4. Μήπως τους πήραν χαμπάρι τα μέλη της επιτροπής,, που δεν θέλουν να χάνουν το χρόνο τους?

5, Από πότε έγινε ευαγγέλιο ο "Καλλικράτης" για μια δημοτική αρχή που εκλέχτηκε για να παλέψει για την κατάργησή του?

Την Πρόεδρο μας για ένα πράγμα μπορώ να την κατηγορήσω: Γιατί με την παρουσία της έδωσε κύρος σε ένα έκτων έσω υπονομευμένο γνωμοδοτικό καλλικρατικό όργανο που λειτουργεί προσχηματικά και αντιδημοκρατικά.

Νίκος Κομποτης
Ενεργό μέλος του συλλόγου για την διάσωση της ρεματιάς μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου