Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ

 Την πάτησε ο Συμεών - πάλι - με την πρότασή του για μαϊμού συμμετοχικό προϋπολογισμό.

Διότι είχε σχεδιάσει αλλιώς από ό,τι του βγήκε,βασισμένος στις εμμονές και τους πολιτικούς συνεργάτες του.

Αλλά δεν έχει να κάνει με χθεσινούς, ούτε με νηπιαγωγεία.

Περίμενε ότι εκείνοι που κατήγγειλε στο προηγούμενο συμβούλιο ως τους δημ. συμβούλους εκείνους που επιχειρούν να τον εμποδίσουν να παράξει έργο και να  εξελίξει το μεγαλειώδες σχέδιό του για εγκαθίδρυση της  λαϊκής δημοκρατίας του Χαλά Ντερέ, θα καταψήφιζαν τις ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες σύνταξης του υποτιθέμενου συμμετοχικού προϋπολογισμού που πρότεινε.

Αλλά το χατήρι δεν του έγινε.
Θωμάς και Νταβίας έκαναν την έκπληξη.

Και ενώ επιχειρηματολόγησαν - μάλλον επαρκώς, εσύ θα κρίνεις όταν ακούσεις αναγνώστη - περί του προσχηματικού της "πιλοτικής εφαρμογής" του "συμμετοχικού προϋπολογισμού", για ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ και μόνο λόγους ψήφισαν υπέρ στο να "εξελίξει ο Συμεών το σχέδιό του".
Του έδωσαν την στήριξή τους.

Εν ολίγοις του γύρισαν πίσω το μπαλάκι που πήγε να τους πετάξει για να παίξει το "blame game" της πιθανής αποτυχίας του εγχειρήματος.

Εκείνοι που πιστεύουν ειλικρινά, βαθιά, με ιδεολογική συνέπεια και ανεξάρτητα από συγκυρίες στις συμμετοχικές διαδικασίες δεν θα μπορούσαν να  αφήσουν εκείνον που τις επικαλείται ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ, ενώ στην πραγματικότητα πιστεύει σε ΒΑΘΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ως γνήσιος ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ, μοντέλα τα οποία άλλωστε τα εφαρμόζει δύο χρόνια τώρα στον δήμο, φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να αποκλείει δημοτικές παρατάξεις από την ενημέρωση, να παριστάνει στους δημότες τον μοναδικό δημοκράτη, ούτε να τους χρεώσουν υπονόμευση της διαδικασίας.

Ποιοι τώρα; Μα ο Σουλτάνος και οι παρατάξεις - φρουροί του στέμματος.

Εκείνοι δηλαδή που πάντα ήταν με τους αποκλεισμούς των ενοχλητικών φωνών ακόμα και πριν τον Συμεών, όπου τους δόθηκε η εξουσία.
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΙ ΤΩΡΑ; ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ;
Είναι πολύ "συμμετοχικοί" αρκεί να λένε όλοι αυτά που θέλουν αυτοί.

Ντύθηκαν όλοι οι γαλαζοαίματοι - σουλτάνοι και πρίγκιπες - αμεσοδημοκράτες, μη χέσω.

Και βέβαια οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες διάλεξαν να γίνουν σε ελεγχόμενο από τους ίδιους και την σουλτανική φρουρά αποστειρωμένο περιβάλλον.

Υπό την "απειλή " του bulling στους πολίτες που δεν θα πουν ό,τι θέλει ο αρχηγός.

Και με προεδρείο ελεγχόμενο.
Εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο ......

Ποια είναι λοιπόν η "συμμετοχική διαδικασία" που επέλεξαν;

Θα  συντάξουν έναν προϋπολογισμό ύψους περί των 35 μυρίων ευρώπουλων και θα πάνε σε μια μόνο γειτονιά του Χαλανδρίου - συγκεκριμένα στον Συνοικισμό (στις άλλες λέει δεν προκάνουν, άσε που στις άλλες ζουν ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ και όχι ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΙΩΤΕΣ, κατά πώς μας έγραψε κάποιος φίλος και μας έφυγαν τα μαλλιά για τις διχαστικές λογικές που επιχειρούν να επιβάλλουν) - να πουν στους ιθαγενείς "πάρτε 150 χιλιάρικα και κάντε τα ό,τι θέλετε".
.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, σου λέει.

Παλιά αυτό το λέγαμε ΡΟΥΣΦΕΤΙ και επιλεκτική μεταχείριση στους δικούς μας πάντως, εμείς που δεν είμαστε καργαριστεροί.
  • Την ίδια ώρα οι ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ διαδικασίες συμμετοχής των φορέων της πόλης στην σύνταξη του προϋπολογισμού, όπως προβλέπονται μέσω της ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ επιτροπής διαβούλευσης υπονομεύονται συνειδητά. Και υπονομεύονται γιατί για αν υλοποιηθούν θα έπρεπε ΗΔΗ όλοι οι φορείς που εκπροσωπούνται στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ - όλοι όμως, όχι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ - να έχουν απολογιστικά και οικονομικά στοιχεία για να καταθέσουν απόψεις αφού προηγηθούν συλλογικές διαδικασίες των συμβουλίων και των μελών τους. Πέρυσι βρέθηκαν μόνο δύο πρόθυμοι να υπογράψουν ως επιτροπή διαβούλευσης για να ικανοποιηθεί η απαίτηση του νόμου.
  • Την ίδια ώρα η φοβερή ΨΕΥΤΟΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ διοίκηση του δήμου δεν έχει κάνει ούτε φέτος, ούτε πέρυσι ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΌΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ειδική απολογιστική διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΣΥΜΕΩΝ, ενώ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
  • Την ίδια ώρα ο Συμεών πήγε μόνος του - ο "αμεσοδημοκράτης" και δέσμευσε την πόλη στην περιπέτεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ και της καπέλωσε χρήσεις ΣΜΑ χωρίς να ρωτήσει κανένα. Αυτός και οι φίλοι του υπουργάρες.
  • Την ίδια ώρα είναι ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ και ο προϋπολογισμός θα καθυστερήσει και αναζητούνται ΑΛΛΟΘΙ. Έπρεπε ήδη να έχει ψηφιστεί!
  • Την ίδια ώρα γίνονται μελέτες για κρίσιμες παρεμβάσεις στην πόλη - όπως στην Αγίας Παρασκευής - και φτάνουν στους δημοτικούς συμβούλους ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ στο δημοτικό συμβούλιο και αφού φωνάξει ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ. Γιατί τελικά εχθές, μετά την ανακοίνωσή μας - κατόπιν βέβαια εορτής  έστειλαν την μελέτη και θα την δούμε επιτέλους.
  • Την ίδια ώρα λυσσάνε να φιμώσουν το μοναδικό μέσο που ενημερώνει τους δημότες χωρίς να υπόκειται σε σουλτανική λογοκρισία. Τον δημότη που - υποτίθεται - ότι τον θέλουν συμμέτοχο στην σύνταξη του προϋπολογισμού για τις απόψεις του, άρα πρέπει να είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ για όλες τις απόψεις. ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΑΝΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ και τις απόψεις της. 
Άρα δεν θέλουν να τον ακούσουν. Δεν θέλουν να αφουγκρασθούν την άποψή του. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΟΥΝ, όπως ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ εν τη ρύμη του λόγου του εχθές ο Συμεών, για να επιβάλλει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τι θα ψηφίσουν για το τεχνικό πρόγραμμα (απίστευτη παραδοχή, πραγματικά).

Ψηφίσαμε "επί της αρχής" που λένε στο κοινοβούλιο, την ιδέα του συμμετοχικού προϋπολογισμού.
Δυστυχώς στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει "ψήφιση κατ' άρθρο" για να καταψηφίσουμε την διαδικασία - μαϊμού του Συμεών.

Στην αυτοδιοίκηση, με το ισχύον ανεπαρκές και αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, πρέπει πολλές φορές να διαλέξεις αν θα ψηφίσεις την αρχή ή την εφαρμογή.
ΕΧΘΕΣ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ειδικά σε ένα τόσο βαθύ ιδεολογικό για εμάς θέμα.

Προτείναμε να ξεκινήσουν οι εφαρμογές του "πειράματος" από τον Γενάρη, σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ του Χαλανδρίου για να είναι έτοιμος ο δήμος ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ του 2018.

Δεν εισακουστήκαμε.
Θα "υλοποιήσουν" αυτό που ονόμασαν  εκείνοι "συμμετοχικό προϋπολογισμό".

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ κατάλαβαν ότι το θέμα  "Έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα της διοίκησης". Αυτό καταλαβαίνουν, αυτό λένε.

ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. 

ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΤΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Και αυτό είναι γήπεδο το οποίο εμείς βεβαίως δεν θα το αδειάσουμε για να παίζουν μόνοι τους όσοι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 Α,Ν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *