Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ



Με καλό κλίμα, πλούσιο διάλογο και πρωτόγνωρη συμμετοχή - σύμφωνα με όσα είπαν τα παλιά μέλη του συλλόγου - έγινε η χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς.

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο γύρω από την χθεσινή διαδικασία αφού ο Σουλτάνος και η αυλή του είχαν στοχοποιήσει τον Σύλλογο, μετά την άρνηση της Προέδρου του Κέλλυς Δάνου να υπερψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου στην Επιτροπή Διαβούλευση.

Ο ΛΟΓΟΣ: Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου έχει προβλεφθεί η ανάθεση μιας μελέτης 240 000 ευρώ με την οποία ο Γερολυμάτος σχεδιάζει να κάνει ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ της ρεματιάς, δηλαδή να ασχοληθεί με το .... ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ιδιοκτησιακό θέμα της ρεματιάς.

(Θέλουν να ανοίξουν δουλίτσες).

Από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων φάνηκε όμως ότι τα μέλη του συλλόγου δεν είναι πρόβατα και αντέτειναν το αυτονόητο: Ότι δηλαδή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ στο δήμο Χαλανδρίου αλλά και στους άλλους τρεις παραρεμάτιους δήμου - ΜΑΡΟΥΣΙ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, ούτε τα χρήματα να δαπανηθούν, ούτε ο δήμος να πάει να ξύσει ανύπαρκτα θέματα και να ανοίξει πληγές.

Την επίθεση στην πρόεδρου του συλλόγου ανέλαβε ο έμμισθος υπάλληλος του Σουλτανικού γραφείου (αυτός που έκανε και την πρώτη αγωγή στην Πλατεία) και επιχείρησε να την συνεχίσει ο δικηγόρος Π. Τακόπουλος.

Και οι δύο επιχείρησαν να θέσουν στα μέλη του συλλόγου το εκβιαστικό δίλημμα "αν δεν είστε μαζί μας, είστε εναντίον του Προεδρικού Διατάγματος της ρεματιάς.", "αν δεν μας στηρίξετε να κλείσουμε το ΒΡΑΣΤΟ είστε εναντίον του προεδρικού διατάγματος".

ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ και ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ που δεν πέρασαν.

Παραπολιτικό αστείο χάιλάιτ: ο έμμισθος υπάλληλος του Συμεών ο οποίος πήρε τον λόγο πρώτος, μας "πληροφόρησε" ότι το ΠΔ 659Δ περί προστασίας της ρεματιάς, εκδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80, έτσι είπε ο φοβερός σύμβουλας, τέτοια συμβουλεύει τον Συμεών με το θολωμένο από την εξουσία και την καρέκλα μυαλό του.

Tο προεδρικό διάταγμα εκδόθηκε - βεβαίως - το 1995 αλλά η διαστρέβλωση της ιστορίας είναι αναγκαία για να οικοδομηθεί ένα αυταρχικό μονοπαραταξιακό καθεστώς.

Και την δουλειά έχουν αναλάβει οι με το αζημίωτο φρουροί του στέμματος.

Στην συνέλευση παρευρέθηκαν οι Θωμάς και Νταβίας.

Ο Γιώργος Θωμάς τοποθετήθηκε επί του άτοπου της πρότασης για κτηματογράφηση της ρεματιάς, τόνισε ότι υπάρχει κτηματολόγιο και υπογράμμισε το αυτονόητο: ¨"ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ, τελεία και παύλα" ενώ ο Νταβίας υπογράμμισε την ανάγκη ο σύλλογος να μπει μπροστά και να πιέσηγια την ΣΟΒΑΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του προεδρικού διατάγματος της ρεματιάς, θυμίζοντας ότι αυτό προβλέπει ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ τον οποίο η διοίκηση Συμεών έχει αρνηθεί από την προεκλογική ακόμα περίοδο.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών - ανεπίσημα προς το παρόν αφού δελτίο τύπου δεν έχει εκδοθεί, αλλά είναι από τις προσωπικές σημειώσεις ενός από τα νέα μέλη του ΔΣ που μας τις έστειλαν:

ΤΟ ΝΕΟ 7μελές ΔΣ:

1. ΔΑΝΟΥ ΚΕΛΛΥ (η απερχόμενη πρόεδρος που επανεξελέγη πανηγυρικά) 73 ψήφους

2. ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ                    66 ψήφους

3. ΔΙΚΑΙΑΚΟΥ ΜΑΤΡΩΝΗ        65 ψήφους

4. ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΜΑΡΙΝΑ     57 ψήφοι

5. ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   56 ψήφοι

6. ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 51 ψήφοι

7. ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΝΙΚΟΣ    47 ψήφοι (ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΙΚΟ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ)

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

1. ΚΑΪΜΑΚΗ ΡΟΥΛΑ       39 ψήφοι

2. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ 30 ψήφοι
     ΔΕΟΝΑΣ ΝΙΚΟΣ          30 ψήφοι

ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ

1 ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΙΜΠΟΚΗ         69 ψήφους
2. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ     65 ψήφους
3.ΚΑΛΛΙΩΔΗ ΒΟΥΛΑ               62 ψήφους


ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΕΨΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ  και όλα θα πάνε καλά για την ρεματιά μας.

Και βέβαια ως ΠΛΑΤΕΙΑ δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους αρθρογράφους μας ΠΑΝ. ΠΑΝΤΟ και ΝΙΚΟ ΚΟΜΠΟΤΗ!

Μόλις εκδοθεί και επίσημο δελτίο τύπου προφανώς θα το ανεβάσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου