Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Αναστάτωση στα Άνω Βριλήσσια από κοινότητα Μορμόνων που αναπτύσσεται στην περιοχή

Σε αναταραχή βρίσκεται το αθηναϊκό προάστιο των Βριλησσίων λόγω της ολοένα και περισσότερο αισθητής παρουσίας της αναπτυσσόμενης κοινότητας Μορμόνων που κατοικούν στην περιοχή και συζητούν για τις διδαχές του βιβλίου του Μόρμον στα καφέ, τις λαϊκές αγορές και τα γύρω φαρμακεία.

Όπως μεταδίδουν οι μαρτυρίες, τα πρώτα μέλη της εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στην Ελλάδα μετοίκησαν στην περιοχή των Άνω Βριλησσίων και την Τερψιθέα Γλυφάδας από την Ιερουσαλήμ στις αρχές του 2012, ενώ έκτοτε έχουν πολλαπλασιαστεί σημαντικά.

Διακρίνονται μεταξύ άλλων από τις αναρίθμητες σακούλες σούπερ μάρκετ στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, τα μικρά παιδιά με χωρίστρα, το καλοκουρεμένο γκαζόν, το ντύσιμο με γιλέκα και μάλλινες ζακέτες καθώς και την προτίμησή τους σε ροφήματα από βότανα και αρωματικές ποικιλίες καφέ και τσαγιού χωρίς καφεΐνη.

Μιλώντας στο «Κουλούρι» η 62χρονη Σοφία, ιδιοκτήτρια φαρμακείου επί της οδού Κύπρου εξέφρασε τη γενικευμένη αναστάτωση τονίζοντας πως «πλέον αμφισβητείται ο τρόπος ζωής των κατοίκων», αν και παραδέχθηκε πως οι Μορμόνοι έως τώρα δεν έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους. Οι συνήθειες των ακολούθων του προφήτη Τζόσεφ Σμιθ φαίνεται πως ενέχουν ισχυρό κίνδυνο μετάδοσης, με την κ. Σοφία να εξιστορεί πώς έπιασε τον εαυτό της να πίνει χυμό πορτοκάλι στον κήπο διαβάζοντας εφημερίδα στις 8 το πρωί του Σαββάτου, ενώ ταυτόχρονα έψηνε μπιφτέκια στην καινούρια της επαγγελματική ψηστιέρα υγραερίου.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων στις 11/12, με τους εκπροσώπους της ενορίας να ζητούν υποχρεωτικό αγιασμό των «μολυσμένων» σπιτιών και εφ' όρου ζωής απαγόρευση εισόδου στο πάρκο ΤΥΠΕΤ για τα μέλη της εκκλησίας των Μορμόνων.

Δεν λείπουν πάντως και οι μετριοπαθείς φωνές που υποστηρίζουν πως πρόκειται ως επί το πλείστον για φιλήσυχους, ευγενικούς ανθρώπους που προτιμούν την οικογένεια και τη ζωή στα προάστια, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι το άθλημα του μπέιζμπολ δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου