ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ! ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΗ!

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ για πορτοκαλόπιτα (ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ)


Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση.

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας
4 αυγά μεγάλα
400 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
300 γρ. γιαούρτι
2 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
1,5 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα-

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.

Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ. Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρόλα βάζουμε 200 γρ. ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.



Μέθοδος Εκτέλεσης

Απο τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά νερά . Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Στύβουμε το χυμό και ετοιμάζουμε το ξύσμα από τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .

Για την πίτα

Όση ώρα αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από το φύλλο και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.

Τα σπάμε με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια.

Ανακατεύουμε τα 2 πορτοκάλια που χτυπήσαμε στο πολυμηχάνημα με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο.

Προσέχουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα να τα βάλουμε στο τέλος και να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ μετά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25Χ30 και το αλευρώνουμε

Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά.. ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.

Με το που τη βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει έξω και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό σοκολάτα.

http://www.press-gr.com/2016/12/blog-post_596.html


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *