Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ...

Για επεξεργασία τα Χριστούγεννα

Από ένα προσωπικό βίτσιο και μετά την παρακολούθηση μιας τηλεοπτικής εκπομπής της Κας Φλέσα στην ΕΡΤ την Άνοιξη του 2010, σημείωνα σε ένα χαρτί τις παρακάτω ημερομηνίες , χωρίς μεγάλη επιμέλεια. Έτσι είναι σίγουρο ότι το ημερολόγιο που σας παρουσιάζω, με την ευκαιρία των γιορτών, έχει πολλά κενά και ελλείψεις. Σίγουρα μου έχουν ξεφύγει πολλά παρόμοια γεγονότα, αλλά η γενική εικόνα δεν αλειώνεται.

Έχουμε λοιπόν:

· Οκτώβριος 2011 : Ο Παπανδρέου (ΓΑΠ) στο Αγ. Όρος διαβάζει το πιστεύω.

· Οκτώβριος 2012 : Η εικόνα Της Παναγίας Άξιον Εστί μεταφέρεται από το Αγ. Όρος στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους και εκτίθεται σε προσκύνημα. Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης τονίζει μεταξύ άλλων «με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση» και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «Η μεταφορά της εικόνας είναι πράξη παρηγοριάς για τους πολίτες που πλήττονται από την κρίση».

· Φεβρουάριος 2014 : Ο Σαμαράς στο Αγ. Όρος διαβάζει το πιστεύω και το πάτερ ημών.

· Αύγουστος 2014 : Ο Τσίπρας στο Αγ. Όρος ζητάει και μένει μόνος για δέκα λεπτά στο ιερό του ναού με την εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί.

· Μάιος 2015 : Οι πλαστικές παντόφλες του Παϊσιου εκτίθενται σε προσκύνημα σε ναό της Κύπρου.

· Σεπτέμβριος 2015 : Ο Καμένος οργανώνει τρισάγιο για τους Σαλαμινομάχους και πατώντας σε κόκκινο χαλί μέχρι το κύμα ρίχνει στεφάνι στη θάλασσα.

· Μάρτιος του 2016 : Το σκήνωμα της Αγ. Βαρβάρας γίνεται δεκτό στην Αθήνα με τιμές αρχηγού κράτους. Μεταφέρεται και στο Λαϊκό νοσοκομείο, για να προσκυνήσουν προσωπικό και ασθενείς.

· Κάθε Πάσχα : Το άγιο φως γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, αυτό που ο Αδ. Κοραής το 1825 χαρακτηρίζει απάτη στο έργο του «Διάλογος περί του εν Ιεροσολύμοις Αγίου Φωτός».

· Ιούλιος 2016 : Τα γυαλιά του Παίσιου εκτίθενται σε προσκύνημα σε ναό του Άργους.

· Οκτώβριος 2016 : Στις Καλαθιές Ρόδου γίνεται λιτανεία , για να βρέξει.

· Οκτώβριος 2016 : Ο μητροπολίτης Κερκύρας μεταφέρει την ιερή παντόφλα του Αγ. Σπυρίδωνα στη μονή Βατοπεδίου, όπου πραγματοποιείται περιφορά της και αρχιερατική λειτουργία προς τιμήν της.

· Νοέμβριος 2016 : Η ζώνη της Παναγίας μεταφέρεται από τη μονή Βατοπεδίου (βρε αυτή η άγια μονή! Δίνει και παίρνει) στην Καλαμαριά, όπου εκτίθεται σε προσκύνημα.

· Νοέμβριος 2016 : Η εσθήτα της Παναγίας μεταφέρεται από μονή του Διδυμοτείχου σε ναό της Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους και εκτίθεται σε προσκύνημα ('Άραγε τί να έγιναν τα υπόλοιπα κομμάτια από την ενδυμασία της Παναγίας εκτός από τη ζώνη και την εσθήτα;)

· Νοέμβριος 2016 : Τεμάχιο των ιερών λειψάνων του Αγ. Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπολεως, μεταφέρεται για προσκύνημα από τη μονή Δοβρά Βέροιας σε ναό της Καισαριανής.

· Νοέμβριος 2016 : Η τίμια κάρα του Αγ.Παντελεήμονος και η εικόνα της Παναγίας Παναχράντου μεταφέρονται για προσκύνημα από μονή της Άνδρου σε ναό της Βέροιας.

· Νοέμβριος 2016 : Ο Μητσοτάκης στο Αγ. Όρος διαβάζει το πιστεύω.

· Από τον Νοέμβριο 2014 μέχρι σήμερα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ακολουθεί κατά πόδας τον Αρχιεπίσκοπο ως πρωτοσύγκελος του.
΄Όσο η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία χειροτερεύει τα τελευταία χρόνια, τόσο εμφανίζονται και πυκνώνουν θλιβερά φαινόμενα μυστικισμού. Η κοινωνία αποτυγχάνει να βρει διεξόδους, ο ορθολογισμός παραμερίζεται και οι λύσεις παραπέμπονται στην εξ ύψους βοήθεια. Έτσι όμως αφενός διαχέεται ένα πνεύμα παθητικοποίησης και αποδοχής της κατάστασης και αφετέρου δημιουργείται αίσθημα ενοχής

Η συμμετοχή σε αυτό το παιγνίδι πολιτικών που δηλώνουν ή είναι άθεοι ή άθρησκοι, δείχνει την υποκρισία και την εκμετάλλευση του σκοταδισμού που επικρατεί στην κοινωνία μας και αφαιρεί κάθε ελπίδα να σωθεί αυτή η Χώρα από τέτοιας ποιότητας πολιτικούς, που ο ένας αντιγράφει τον άλλον, και από ένα λαό που που αφήνει ένα σημαντικό κομμάτι του, να ζει στον μεσαίωνα.


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *