Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΣΕΚ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


Ως Π.Ε.Σ.ΕΚ επιμένουμε στην κοινή δράση και στην ενότητα όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων ως μόνη διέξοδο για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

· Στην απεργία της Πέμπτης, 8 ΔΕΚ, οι εργαζόμενοι δίνουν το δικό τους αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να υπερασπισθούν το μεροκάματο που καθημερινά εξαϋλώνεται και για να αντιμετωπίσουν το εργατικό δίκαιο του 19ου αι. που επανέφεραν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Μπροστά σ’ αυτόν τον εργασιακό Μεσαίωνα οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί έχουν υποχρέωση να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους ανθρώπους του μόχθου. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Χωρίς εργαζόμενους, χωρίς εργατική τάξη που αντιστέκεται, η ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης είναι βέβαιη.

· Δυστυχώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνεχίζουν να ακολουθούν διασπαστική πολιτική και να δίνουν μάχες «χαρακωμάτων» με απεργίες τύπου λιτανειών και εθιμικού χαρακτήρα. Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας φορέσει το 4ο μνημόνιο, ενώ αρχίζει ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ενώ η τρόικα και ΔΝΤ προτείνουν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που σημαίνει μείωση συντάξεων άνω των 200 ευρώ, ενώ οι επικουρικές μειώνονται και το Μετοχικό έχει μετατραπεί σε επίδομα ελεημοσύνης, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει απεργία στις 24 ΝΟΕ και η ΓΣΣΕ στις 8 ΔΕΚ.

· Εμείς επιμένουμε ότι χωρίς ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, χωρίς ανατροπή των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν μεγάλη ευθύνη για τις αναντίστοιχες αντιδράσεις των εργαζομένων στη μνημονιακή πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία επτά χρόνια, οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν να νικήσουν και να ανατρέψουν την πολιτική της ΕΕ και ΔΝΤ.

· Η Π.Ε.Σ.ΕΚ αύριο Πέμπτη,9/12, ώρα 11.00 θα είναι με το πανό της στο Πολυτεχνείο.

Για την πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων, στις 15 ΔΕΚ, ώρα 17.00, στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, η Π.Ε.Σ.ΕΚ θα ενημερώσει έγκαιρα.


Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας 

Τάσος Σταυρόπουλος                  Ροζίτα Σουραή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *