Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ 58 ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟY ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΙΤΥΧΙΑ


ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

Οι Χαλανδραίοι δεν τρώνε κουτόχορτο να τους δουλεύει ο Ρούσσος και η ηγετική του ομάδα μαζί με τον Αεικίνητο και τους τσάτσους του.

Και στην μεγαλύτερη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ που οργανώθηκε για φέτος από το τοπικό κατεστημένο - ηγεμονικές δημοτικές παρατάξεις Ρούσσου και Κουράση μαζί με τα τσιράκια τους σε συλλόγους σφραγίδες αλλά και παρασυρμένους καλόπιστους εκπροσώπους πραγματικών φορέων ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς - την συναυλία αλληλεγγύης για το κοινωνικό παντοκοροϊδείο, γύρισαν την πλάτη με εμφατικό τρόπο.

Οι αποδείξεις πλέον που αναζητούσαμε μέρες και δεν βρίσκαμε είναι στο webtv της ΕΡΤ, είναι εδώ σε αυτόν τον σύνδεσμο:
http://webtv.ert.gr/katigories/eidiseis/26ion2016-1200-deltio-idiseon/.
 
Δηλώσεις ακατάσχετης μπουρδολογίας, εμπορίου αλληλεγγύης και ευαισθησίας από παράγοντες και τον δήμαρχο της πόλης - αριστερό κατά δήλωσή του - Σίμο Ρούσσο,  μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Αραία - αραία ήντουνε καμιά τριανταρέα!

Όσες οι τσάντες που συγκεντρώθηκαν με ένα πακέτο μακαρόνια, φρυγανιές σικάλεως, μισό κιλό φακή και δύο κωλόχαρτα η καθεμία αφού ο δήμος ξόδεψε για να διαφημίσει τους καλλιτέχνες, τους φορείς και την τεράστια κοινωνική ευαισθησία του Ρούσσου, της νονάς και του Γκαγκα δέκα φορές την αξία των αγαθών που συγκεντρώθηκαν για το παντοκοροϊδείο.
Έβαλαν και χορηγό επικοινωνίας τον κολλητό τους.

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ.

Όποιος θέλει να κάνει αγαθοεργίες ξέρει πώς να τις κάνει χωρίς πολιτικό καπέλο.

ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  στον δήμο τους.

Το παραμύθι της πολιτικής εξαργύρωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, που ξεκίνησαν οι δεξιές διοικήσεις στους δήμους και ακολουθούν πιστά και οι μαθητές τους, της υποτιθέμενης καργαριστεράς της παγκοσμιοποίησης και των "περηφάνων" εκδηλώσεων  ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ



Το πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση θέλει μελέτη για να τοποθετηθεί κανείς σε βάθος και να συγκρίνει τις προβλέψεις του με όσα αλλάζουν ή συμπληρώνουν από τον Καλλικράτη αν και αυτά με την πρώτη ανάγνωσή του μοιάζουν πολύ λίγα.

Πάντως - σίγουρα - το νέο πολυνομοσχέδιο και οι πρόνοιές του δεν συνιστούν ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  του Καλλικράτη.

Και αυτό το υπογραμμίζω γιατί το 2010, 2011, 2012 - όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στηνόταν και ακόμα ήμουν μέλος του , ο μεγάλος καβγάς μεταξύ των αυτοδιοικητικών στελεχών του, η κυρίαρχη επίθεση που μας γινόταν από τις καργαριστερές συνιστώσες των γνήσιων μπολσεβίκων, ημών των προερχόμενων από τον επάρατο πολιτικό χώρο των μενσεβίκων, σοσιαλδημοκρατών, ήταν ότι εμείς μιλάγαμε για "ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ" στον Καλλικράτη, την ώρα που ακούγαμε τα μύρια γιατί δεν διατυπώναμε την ορθόδοξη άποψη "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ" του Καλλικράτη.

Και μάλιστα τις ορίζαμε τις αλλαγές αυτές στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της αυτονομίας της αυτοδιοίκησης και τον εκδημοκρατισμό της: Αλλαγή τρόπου εκλογής δημάρχου για σπάσιμο του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, αλλαγή εκλογικού συστήματος με απλή αναλογική στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων, ανάκτηση της οικονομικής αυτοτέλειας, περιορισμός του ρόλου της επιτροπείας μόνο στα θέματα τήρησης της νομιμότητας διαδικασιών και αποκλεισμός κάθε έννοιας παρέμβασης στις προτεραιότητες των παρεμβάσεων και ελέγχου σκοπιμότητας στις αποφάσεις των αιρετών και στην διαμόρφωση των προϋπολογισμών.

Μας έλεγαν δεξιούς σοσιαλδημοκράτες που μολύναμε την κομμουνιστική τους καθαρότητα αφού δεν είχαμε ως κέντρο των προτάσεών μας λογικές αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών λαϊκών συνελεύσεων και συγκρότησης των προϋπολογισμών των δήμων σε λαϊκές συνελεύσεις και αλλα τέτοια εύηχα στα αυτιά των μπαμπουϊνων, αναρχοσοσιαλιστικά.

Πολλοί σύντροφοι "πασοκογενείς" το βούλωναν τότε και πειθαρχούσαν στην .... καργαριστερή καθαρότητα γιατί έπεφτε και bulling ατέλειωτο σε όσους είχαν από το παρελθόν τους, το στίγμα του "πρώην ΠΑΣΟΚου". ¨
Άλλοι εμμέναμε να θέτουμε θέματα ΟΥΣΙΑΣ προς συζήτηση χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Θυμάμαι ακόμα την μεγάλη λογομαχία που είχα έξω από το δημαρχείο, εδώ στο Χαλάνδρι,  με την ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ (και το εννοώ το ΚΑΛΗ) ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ γιατί σε περιοδεία κλιμακίου της παράταξης Μητρόπουλου (Τσουκαλάς, Καφαντάρη, Θεοδώρου, Νταβίας) στο δημαρχείο Χαλανδρίου μίλησα στους εργαζόμενους και δεν αναφέρθηκα σε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Καλλικράτη, άρα ήμουν εκτός γραμμής και μου την έπεσε.

Το πολυνομοσχέδιο αυτό - σε ένα ακόμα θέμα πολιτικής και μάλιστα ειδικά σε αυτό της αυτοδιοίκησης στο οποίο θα επιμείνω να τοποθετούμε με περισσότερη ένταση και βάθος από όλα τα άλλα μεγάλα θέματα πολιτικής για το οποία ομιλούν πολλοί και άρα δεν έχω πολλά και σπουδαία να προσθέσω - αποδεικνύει ότι αν οι σύντροφοι της καργαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ άκουγαν με πιο ανοικτά αυτιά αυτά που συζητιόνταν τότε και δεν έψαχναν κάθε  τρόπο να λοιδωρήσουν και να περιθωριοποιήσουν απόψεις, ίσως να είχαν αποφύγει μεγάλο μέρος από το ξεφτιλίκι που σήμερα περνούν, να μην υπάρχει δηλαδή ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, στο οποίο να εφαρμόζουν ό,τι έλεγαν, έχοντας κάνει τις κωλοτούμπες καθημερινή τους γυμναστική.

Το πολυνομοσχέδιο καταπιάνεται με πολλά και σοβαρά θέματα επιχειρώντας να ρυθμίσει ζητήματα που ταλανίζουν την εσωτερική δομή της αυτοδιοίκησης. Στα περισσότερα οι προβλέψεις του μοιάζουν - πάντα με πρώτη, πρόχειρη προσέγγιση - σωστές.
Δεν έχω διαγνώσει - με πρώτη προσέγγιση - γραφειοκρατικά - τεχνοκρατικά λάθη.
Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣ της αυτοδιοίκσης δεν έχει εκφράσει άποψη γι΄αυτό και .... βγαίνω πρώτος. 

Διότι η πολιτική έχει εξαφανιστεί μεταξύ των μεγάλων. Μόνο οι γραφειοκρατικές - τεχνοκρατικές διευθετήσεις τους απασχολούν, άρα αναγκάζομαι να αναλάβω το βάρος να μιλήσω πρώτος για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ  κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

Χωρίς ΟΡΑΜΑ, χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΗ, χωρίς ΠΙΣΤΗ στην αυτοδιοίκηση και τον αναπτυξιακό της ρόλο, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ καμία επαφή με όσα δήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ολόκληρη η αριστερά για μια πιο δημοκρατική και αυτόνομη αυτοδιοίκηση  το πολυνομοσχέδιο έρχεται ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ τον ρόλο της αυτοδιοίκησης, όπως αυτός όμως έχει διαταχθεί από την ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ του Φούχτελ:
Λιγότερη αυτονομία, περισσότεροι ελεγκτικοί και εγκριτικοί μηχανισμοί, ενίσχυση του δημαρχοκεντρισμού με την αποδυνάμωση του ρόλου των αντιδημάρχων (μέσω της οικονομικής τους υποβάθμισης) και απόπειρα εξαγοράς της συναίνεσης των συμβουλίων με το ξεροκόμματο της επαναφοράς της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων.

Το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα γραφειοκρατίας. ΟΚ. Σε ποια κατεύθυνση όμως;
Στην κατεύθυνση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης ως εισπρακτικού μηχανισμού και εντολοδόχου της κεντρικής διοίκησης και της ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ.

 ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!
  • Διότι κάθε αριστερή προσέγγιση για την αυτοδιοίκηση ξεκινάει από το "λιγότερο κράτος, περισσότερη αυτοδιοίκηση". ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
  • Διότι κάθε αριστερή πολιτική για την αυτοδιοίκηση θα ξεκίναγε από αλλαγή του απαράδεκτου εκλογικού συστήματος - στο Χαλάνδρι πχ με 18% η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ελέγχει τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου.
  • Διότι κάθε αριστερή πολιτική για την αυτοδιοίκηση θα ξεκίναγε από την αμφισβήτηση του δημαρχοκεντρισμού.
  • Διότι κάθε αριστερή πολιτική για την αυτοδιοίκηση θα ενίσχυε την αυτονομία και την οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης.
Αυτό το νομοσχέδιο με αυτά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝ!

Ο λόγος βέβαια είναι γνωστός:
Δεν αφήνουν οι δανειστές που δεν θέλουν την αυτοδιοίκηση αναπτυξιακό μοχλό αλλά εισπρακτικό τους μηχανισμό....
Και ο ΣΥΡΙΖΑ με εμάς και τις απόψεις μας τα είχε από την αρχή.
Εμείς δεν χωράγαμε αν θέλαμε να είμαστε στο πολιτικό super market της παράταξης αλλά με τις απόψεις μας.
Έπρεπε να είμαστε απλοί χειροκροτητές και ψηφοφόροι.

ΤΥΧΑΙΟ;

ΚΑΛΟ Σ-Κ

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ...

Επειδή η καραμέλα των επενδύσεων πάει σύννεφο όπως τα ψέματα που ακούμε καθημερινά παραθέτω κάποιες σκέψεις πρωτοετούς φοιτητή οικονομικής σχολής της χώρας....

Υπάρχουν δυο ειδών επενδύσεις οι δημόσιες και οι ιδιωτικές.

1.Δημόσιες επενδύσεις.

Για να γίνουν δημόσιες επενδύσεις και ως ετούτου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας χρειάζονται χρήματα....
Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια το χρήμα δεν μας ανήκει για να το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε και όπως πρέπει αλλά το δανειζόμαστε από την ΕΚΤ.
Για να γίνει οποιοδήποτε δημόσιο έργο στην χώρα πρέπει να πάρει την έγκριση των....εταίρων-δανειστών -θεσμών δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα...

2.Ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις.
Θέλουν χαμηλή φορολογία, θέλουν υποδομές (χωρίς δημόσια έργα δεν υπάρχουν) και το κυριότερο καταναλωτές οι οποίοι να έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν!

Όταν συνέχεια κόβεις από την κατανάλωση φτωχοποιώντας συνεχώς όλο και περισσότερους Έλληνες καταναλωτές όχι μόνο δεν βοηθάς τις επενδύσεις αλλά αντίθετα τις κονιορτοποιείς!!

Πρόσφατα έκλεισαν η Ηλεκτρονική, ο Μαρινόπουλος και χιλιάδες άλλοι ανώνυμοι επιχειρηματίες κυρίως λόγω έλλειψης πελατών με ρευστότητα και περίσσευμα.

Επίσης οι ιδιωτικές επενδύσεις χρειάζονται και ένα υγιές τραπεζικό σύστημα για να στηριχτούν και να στηρίξουν!
Βλέπετε εσείς κανένα τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί?
Οι τράπεζες σήμερα είναι ιδιοκτησία της ΕΚΤ και εξυπηρετούν μόνο εισπρακτικούς σκοπούς...
Δεν υπάρχει πρόσβαση σε καμιά σχεδόν ελληνική επιχείρηση στις ελεγχόμενες από την ΕΚΤ και κατ’ επέκταση την ΕΕ και κατ’ επέκταση το Δ' Ραιχ .

Σε μια κοινωνία πτωχυμένη και ζαλισμένη από τα αλλεπάλληλα μνημόνια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα επενδύσει παρά μόνο επενδύσεις που δεν θα αποδώσουν ΤΙΠΟΤΑ ή σχεδόν τίποτα στα δημόσια ταμεία του κράτους..
Παραδείγματα όπως της COSCO η του Ελληνικού και άλλες δίνουν απλά την ψευδαίσθηση των αναπτυξιακών κινήσεων και τίποτα περισσότερο....
Όποιος ελέγχει φίλοι μου το χρήμα σε όλο του το φάσμα [εκτύπωση, διακίνηση] καθορίζει και την ανάπτυξη!!
Ευχαριστώντας τον πρωτοετή φοιτητή του ελληνικού οικονομικού πανεπιστημίου ας προβληματιστούμε για αυτές τις απλές αλλά τόσο μεγάλες αλήθειες...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ


Για όσους εναπομείναντες ακόμη θιασώτες της Αριστεράς στην Ελλάδα, τους πληροφορώ ότι υπάρχει ένας δείκτης (Index of Economic Freedom) που μετρά την οικονομική ελευθερία σε όλες τις χώρες του κόσμου, που σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2016 η χώρα μας εμφανίζεται να χάνει επιπλέον θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη

Η έκθεση του 2012, όπως και αυτή του 2014, μας κατέτασσε στην 119 θέση όπως βλέπετε στον παρακάτω πινάκα, μεταξύ 178 χωρών.


Economic Freedom of the World, Global Competitiveness Report, ICC Open Markets Index, Legatum Prosperity Index

Ενώ όλοι θα περίμεναν, μετά την επέλαση του «νεοφιλελευθερισμού» στην Ελλάδα, να ανέβει θέση, αυτή σε κόντρα των καιρών (προφανώς και της λογικής) κατρακύλησε το 2016 στην 138 θέση και 41η στην Ευρώπη, καθιστώντας την ελληνική οικονομία μια κλειστή οικονομία που παράγει ανέργους και απαξία. Μια οικονομία που «γειτονεύει» με τις μετασοβιετικές δημοκρατίες, τις αφρικάνικες δικτατορίες και τις ανελεύθερες μουσουλμανικές χώρες. Την Κούβα προς το παρόν την περνάμε και η Βόρεια Κορέα με την Βενεζουέλα του Τσάβες-Μαδούρο , αργούν ακόμα να μας ξεπεράσουν. Ελπίζω.


· Global Ranking: 138th
· Regional Ranking: 41st in Europe

Ένα χρόνο μετά τα capital condrols στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων στη χώρα το μόνο που έχει απομείνει ελεύθερο είναι η πτώση της.

Οι εξαγωγές μειωθήκαν περίπου 12%

Η ανταγωνιστικότητα έχασε 6 μονάδες στην διεθνή κατάταξη.

Η αποεπένδυση αγγίζει το 3%

Η χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 2%

Η κατανάλωση κατά 4%

26. 000 επιχειρήσεις έκλεισαν από ασφυξία και η ανεργία σκαρφάλωσε και πάλι στο 25% ενώ είχε αρχίσει να αποκλιμακώνεται.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι στο όριο του να μηδενιστεί και η ύφεση, παρόλες τις προβλέψεις της κυβέρνησης να παραμείνει λίγο κάτω από το 0%, εμφανίζεται με -1,3%, χωρίς να διαφαίνονται τάσεις ανάκαμψης. Και όλα αυτά πριν ακόμα εφαρμοστούν τα μέτρα της «κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας».

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com