Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ 2017 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, η οποία θα περιλαμβάνει την αλλαγή επί το αναλογικότερο του εκλογικού συστήματος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, απαριθμεί ως μία από τις σημαντικές αλλαγές το 2017, στο πρωτοχρονιάτικο μηνυμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Το 2017 θα είναι και χρονιά σημαντικών αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με την ενίσχυση του ρόλου της, τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, την αναλογικότερη εκπροσώπηση των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει καθαρά για θέσπιση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ και πριν μερικές ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε επίσης υποστηρίξει για μια ακόμη φορά ότι «είναι ώριμο πλέον να υιοθετήσουμε την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση».

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή για την αναθέωρηση του Καλλικράτη είχε συσταθεί στις 9 Ιουνίου 2016 από τον τότε υπουργο Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι εργασίες της έληξαν πέντε μήνες μετά, στις 9 Νοεμβρίου και 40 ημέρες μετά, στις 27 Δεκεμβρίου, ο νέος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης τις παρέτεινε έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2017.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου